Reklama

Reklama

Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film

všechny plakáty

Obsahy(1)

Tento dokument se zabývá vznikem a vývojem filmů žánru slasher. Zahrnuje ukázky těchto filmů jako například "HALLOWEEN", "PÁTEK TŘINÁCTÉHO" a "HRA NA VRAHA". Režiséři, herci, scénáristi a tvůrci speciálních efektů komentují vznik těchto filmů a proč se tyto filmy staly tak úspěšnými. (Chatterer)

Recenze (24)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Slashery nejsou úplně můj žánr, ale tenhle dokument rozhodně stojí za vidění, ať už vám sednou nebo ne. Kulturní dopad jim totiž upřít nejde a už jenom kapitola o speciálních efektech je naprosto fascinující. Nemluvě o tom, že se tu k nim vyjadřují takové legendy jako John Carpenter nebi Sean Cunningham. A Roger Ebert si může trhnout. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Krátký dokument, který na vybraných kouscích demonstruje vývoj slasheru od gialla a Halloweenu po gore kousky až po parodické filmy. Není to špatné, ale existují silnější a informačně nabitější dokumenty. ()

Jason13 

všechny recenze uživatele

Pro mě úžasná video encyklopedie!! A pěkně ucelený seznam snímků, které ještě musím dohnat. Nakonec zjišťuju, že mam ty slashery ještě radši než jsem si sám připouštěl. :) Bylo fajn sledovat s jakým nadšením tvůrci o svých "dětech" hovoří. Vypadá to, že všichni od tohohle fochu jsou fajn chlapíci.. Obzvlášť dobře na mě působili Tom Savini a Rob Zombie.. ()

Reklama

Reklama