Reklama

Reklama

Sindibád a Tygří oči

  • Česko Sindibád a Tygří oko (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sindibád, odvážný námořník a princ z Bagdádu, vyplouvá do Charnaku, aby požádal prince Kassima o ruku jeho sestry Farah. Po příjezdu Sindibád zjišťuje, že Kassim byl začarován do podoby paviána svou ďábelskou macechou Zenobií. Aby zlomil zlou kletbu, musí se Sindibád vydat na dalekou a nebezpečnou cestu, ze které se ještě nikdo nevrátil. Na jeho pouti se setkává s různými monstry a příšerami jako třeba Minaton - obrovská bronzová socha a šavlozubý tygr. Podaří se Sindibádovi zlomit kletbu zlé Zenobie? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

gonga 

všechny recenze uživatele

Dávám 80%, už jen kvůli vzpomínkám na první shlédnutí v době hluboké normalizace, které pro mě bylo prvním setkáním s pořádným hollywoodským trhákem pro děti. Nezapomenu jak jsem s vytřeštěnýma očima vycházel z kina a na to, že jsem z nadšení dostal horečku. Dnes možná triky působí úsměvně, ale tehdy to pro mě bylo zjevení z jiného světa. ()

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem tu na ten film narazila, a hned jsem si vzpomněla na dětství / dospívání, kdy jsem tento film neskutečně prožívala. Tedy především ty různé příšery, triky, a tak. Prostě bomba. Brácha u toho slintal taky, to si moc dobře pamatuju (i když už je to přes 20 let), a jestli tu na ten můj koment narazí a bude tvrdit něco jiného, tož mu ani za mák nevěřte, kecá!!!! :-D ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na tohohle Sindibáda jsem si na rozdíl od zlaté cesty poupravil svůj názor směrem nahoru. I když Sedmá Sindibádova cesta zůstává pořád nepřekonatelná tak tohle je víc než slušné trikové a pohádkové dobrodružství. Představitel hlavní role je tu lépe vybraný a film má takový typický look své doby, ale to není nic špatného. Nakonec jsem se rozhodl svoje hodnocení překlopit k těm těsným čtyřem hvězdám a udílím 70% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Moc dobře si pamatuju, že když jsem byl malý, tak jsem měl tento film o Sindibádově dobrodružství opravdu rád. Nyní s odstupem času člověk vidí, že v porovnání s původním Soubojem Titánů má tento film viditelné rezervy. Harryhausenovy triky s monstry jsou jako vždy na vysoké úrovni, nicméně mi oproti dětství nyní vadili herci a jejich výkony - většina z nich byla celkem otravná. Rovněž mě překvapil celkem stroze natočený závěr ve svatyni s návratem zpět do Charnaku. Tomuto snímku zub času hodně vzal - oživlé loutky stále seberou dech, avšak nad zbytkem se člověk spíše jen tak pousměje. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z trojice Harryhausenových filmů o Sindibádovi (Sedmá Sindibádova cesta, Zlatá Sindibádova cesta) je tento nejslabší. Velmi dobré triky, mizerná výprava, otravné nadužívání zadní projekce a místo tygra Smilodon. Nejlepší postavou je pro mne čarodějka Zenobia ( Margaret Whitingová), z monster už se vybírá hůře. Přerostlý blanokřídlý hmyz (vosa? sršeň?...nevím, ale než se zvětšila, šlo o včelu), Minaton, obří mrož, tři démonci z ohně (raději jsem měl kostlivce)....V rámci žánru jde o pořád dobrou zábavu, několik scén je i příjemně tajemných (cesta na lodi čarodějky ledovým tunelem), a i když v lecčems jsou připomenuty předchozí filmy (vždy cesta někoho postiženého kletbou za uzdravením), jde již o fantasy klasiku. Harryhausenův vrchol přišel až se Soubojem titánů... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Když si po společně strávené noci povídají Sindibád (Patrick Wayne) a princezna Farah (Jane Seymour), Sindibádovi viditelně přímo před kamerou spadne z pravého ucha náušnice, v dalším záběru se opět objevuje, a poté opět mizí. (korbitch22)
  • Ve scéně, kdy na konci filmu vystupuje z klece princ Kassim (Damien Thomas), má oblečený tmavě rudý plášť, pár vteřin na to má herec zcela jiný plášť, a to navíc ještě fialové barvy. (korbitch22)

Související novinky

Zemřel legendární představitel Chewbaccy

Zemřel legendární představitel Chewbaccy

03.05.2019

Ve věku 74 let zemřel herec Peter Mayhew, který ve Star Wars ztvárňoval původního Chwebaccu (Žvejkala), nejlepšího přítele Hana Sola. Mayhew se narodil v Londýně, později ale získal americké… (více)

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama