Reklama

Reklama

Sindibád a Tygří oči

  • Česko Sindibád a Tygří oko (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sindibád, odvážný námořník a princ z Bagdádu, vyplouvá do Charnaku, aby požádal prince Kassima o ruku jeho sestry Farah. Po příjezdu Sindibád zjišťuje, že Kassim byl začarován do podoby paviána svou ďábelskou macechou Zenobií. Aby zlomil zlou kletbu, musí se Sindibád vydat na dalekou a nebezpečnou cestu, ze které se ještě nikdo nevrátil. Na jeho pouti se setkává s různými monstry a příšerami jako třeba Minaton - obrovská bronzová socha a šavlozubý tygr. Podaří se Sindibádovi zlomit kletbu zlé Zenobie? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Merkin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je má srdcová záležitost. Na tomhle filmu jsem vyrostla. Akce, dobrodružství, staré pověsti, čarodějnice, kouzla a Petra vytesaná do skály. Jakkoliv se může zdát 5 hvězd dětinských (protože tenhle snímek má své chyby) ,tak se jich nikdy nevzdám, protože je to věc, na kterou se můžu dívat pořád dokola, a která mi připomíná staré dobré časy:) ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Zaciatok filmu ma hned uputal, ked hned z fleku uz ukazali obzivlych kostlivcov, aj ked vyzerali troska groteskne. Hlavne tie ich oci boli na smiech. Aj tu boli na zozname par tvorov, ktore neuvidite v dnesnej dobe. Mechanicky typek s bycou hlavou, od ktoreho som ocakaval, ze bude zapasit s niekym zo Sindbadovej druziny, ale bohuzial sa mu nedostavila prilezitost, co je aj skoda. Dalej tu bol vacsieho vzrastu praclovek, ale z toho sa nakoniec vyklulo dobre stvorenie. Zo zlych tu akurat stali za rec obrovska osa a sablozuby tiger do ktorej sa prevtelila carodejnica. Mohli do filmu aj viac toho dat z rise fantasy zloduchov, to by ma urcite potesilo viacej. Ani tento diel neni zly a nesie sa v podobnom duchu ako predosle diely. Takze zas taky sklamany som nebol a preto mu davam pozitivne hodnotenie. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Spíš taková připomínka, že StarWars byly ve všech ohledech opravdu revoluční. Tento díl Sindibáda šel do kin ve stejný rok a vypadá oproti hvězdnému dobrodružství spíše jako neandrtálec. Nejen triky, ale i tempo pokulhává, herci nic moc (jen Seymour a Power naplňují pubertální sny svou cudnou nahotou), a co se týče scénáře, nikdo si s ním žádnou práci nedal. Ale je to film pro děti,a tak se na něho nedá dívat dospělým okem. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tím hlavním na celém filmu jsou triky, ačkoliv v dnešní době jsou hodně zastaralé. Přesto to tak nevadí, protože jimi vytvořené nadpřirozené bytosti a zrůdy dostávají hodně prostoru. A že jich ve filmu je: 3 vraždící kostry s meči, minoton, zakletý princ Kassim v paviána, obrovská vosa, obří prehistorický mrož, šavlozubý tygr, troglodyt (vypadá jak Calibos ze Souboje titánů) a čarodějnice, která mění velikosti a podoby. [1238. hodnocení, 63. komentář, 74%] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kapitán, kapitán, ten pavián vie hrať šachy!“ – „Nekrič, ja viem, dal mi dvakrát šach mat.“ Niektorí nevedia, kto bol Ray Harryhausen. Tým rozhľadenejším sa marí čosi o SÚBOJI TITANOV – a frajeri vedia, že to bol hollywoodsky trikár a producent, ktorý tvoril nezabudnuteľné filmové monštrá pred nástupom počítačových efektov, ktoré znamenali koniec jeho kariéry. SINDIBÁD A TIGRIE OKO patrí k jeho menej slávnym počinom (podieľal sa na ňom ako producent, tvorca monštier a autor námetu). A právom - napriek tradične skvelým netvorom (a paviánovi) a výraznej vizuálnej stránke (ľadové peklo, pyramída) ponúka až príliš drevené herecké výkony (u mužov stačí mať svaly, ženy sa zasa musia kúpať nahé), tempo príliš stagnuje, scenáru chýbajú ostrejšie hrany a vôbec, celé je to prekvapivo málo výpravné (hrdinovu posádku netvorí snáď ani desať mužov a zlosynovia, vyrážajúci po ich stopách, sa počítajú na tri kusy, vrátane kovového Minotaura). ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy na konci filmu vystupuje z klece princ Kassim (Damien Thomas), má oblečený tmavě rudý plášť, pár vteřin na to má herec zcela jiný plášť, a to navíc ještě fialové barvy. (korbitch22)
  • Když si po společně strávené noci povídají Sindibád (Patrick Wayne) a princezna Farah (Jane Seymour), Sindibádovi viditelně přímo před kamerou spadne z pravého ucha náušnice, v dalším záběru se opět objevuje, a poté opět mizí. (korbitch22)

Související novinky

Zemřel legendární představitel Chewbaccy

Zemřel legendární představitel Chewbaccy

03.05.2019

Ve věku 74 let zemřel herec Peter Mayhew, který ve Star Wars ztvárňoval původního Chwebaccu (Žvejkala), nejlepšího přítele Hana Sola. Mayhew se narodil v Londýně, později ale získal americké… (více)

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama