Reklama

Reklama

13. komnata - Série 2 (2006) (série)


13. komnata Aleny Mihulové (S02E03)

(epizoda)

Aleně Mihulové bylo 17 let, když si ji známý režisér Karel Kachyňa vybral v konkursu na hlavní roli pro film Sestřičky. Během natáčení mezi nimi začal zprvu utajovaný vztah. Kachyňovi bylo v té době už 59 let, byl tedy o plných 41 let starší! Ze strany Mihulové šlo o velkou romantickou lásku, Kachyňa byl první muž v jejím životě a ona nikdy nepochybovala, že také ten pravý. Téměř deset let spolu chodili, pak se vzali, narodila se jim dcera Karolína. Oba mezi tím natočili několik významných filmů, některé opět spolu - např. Městem chodí Mikuláš nebo Kráva. Přes velký věkový rozdíl bylo jejich soužití harmonické, prý si mimořádně rozuměli. Asi před čtyřmi lety se u Kachyni začala projevoval choroba, v jejímž důsledku se jeho osobnost dramaticky proměnila. Alena vzpomíná, že poslední dva roky jeho života byly peklo. Tehdy pomalu začala své problémy řešit alkoholem a po smrti svého muže se stala na alkoholu závislou a brzy si toho povšiml i bulvár. Alena Mihulová pochopila nebezpečí, které jí hrozí a začala se léčit. V současnosti se vrací k profesi herečky a snaží se začít znovu. Zda se dokáže natrvalo postavit na vlastní nohy bez úniku k pití, ukáže teprve budoucnost.
13. komnatou Aleny Mihulové však není závislost na alkoholu. Její 13. komnatou je osud ženy, která se zamiluje do o několik generací staršího muže, prožije s ním krásný, ale krátký vztah, který ani nemůže skončit jinak než jeho smrtí v době, kdy ona je ještě mladá.
Průvodcem pořadu nebude tentokrát novinář, ale herečka Vilma Cibulková, a to kvůli jejich vzájemnému přátelství a také proto, že obě mají v mnohém společný osud. Z těchto důvodů je prostor, který Vilmě Cibulkové věnujeme tentokrát poněkud větší než bývá obvyklé. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama