Reklama

Reklama

Tanec na konci léta

  • Irsko Dancing at Lughnasa
Trailer

Obsahy(1)

Úžasné, nesmírně dojímavé, neodolatelně zábavné a perfektně zahrané - je to filmový skvost. Je léto 1936 a Evropa je na pokraji převratných změn. Ale daleko od všeho předválečného shonu žije pět sester ve svém uzavřeném domě v malé vesnici v Irsku. V jejich bezstarostné existenci se objeví trhliny, když se nečekaně vrátí otec nelegitimního syna nejmladší ze sester. V jedné z hlavních rolí uvidíte vynikající Meryl Streep. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Faye 

všechny recenze uživatele

.. „Když se v duchu vrátím do léta 1936, objevím ve své paměti mnoho vzpomínek. Pořídili jsme si první rádio. Zbláznili jsme se do něj. Hrála muzika a tančilo se. Také se vrátil bratr mé matky, strýček Jack. Přijel z Afriky po pětadvaceti letech. Byl nejstarší v rodině a jediný kluk. Moje maminka byla v rodině nejmladší“. Osudy pěti velmi rozdílných sester, žijících ve společném domě, které přes všechny vzájemné rozpory spojuje silné pouto soudržnosti. Vše viděné očima malého chlapce. Irský venkov, kde se křesťanství mísí s keltskými zvyky, čas sklizně, čas slavnostních ohňů., čas tance, ale i doba a místo, kde život není vůbec snadný. Poetický příběh léta, nádherná atmosféra, hudba a samozřejmě herecké výkony v čele se skvělou Meryl. Poslední okamžiky než se všechno navždy změnilo.. „Vzpomínky na to léto jsou pro mě jako sen. Sen o hudbě, kterou jsem slyšel i cítil, která jako by byla svou vlastní ozvěnou. Když na to vzpomínám, mám pocit, že tančím.“ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Snad až škoda tak skvělých hereckých výkonů a příjemné atmosféry na tak obyčejný a nudný scénář. Skotská příroda dělá hodně a hudba se povedla na jedničku. Ovšem klišovitost je cítit každou chvíli. Herecké osazenstvo je nesmírně silné a Meryl Streep je ta pravá vůdčí osobnost. Chtělo to rychlejší děj a především více dynamiky, ale nejsme v Hollywoodu a já to respektuji. Dojemné to ani tak není, ale vitalita z toho cítit je. Film který spíše nadchne jen určitou část diváckého spektra - starší diváky. Tím však ani v nejmenším nesrážím jeho kvality. Problém byl spíše u mně. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zaběhlý život pěti sester, které žijí pohromadě bez mužů, bez rozptýlení, zábavy či čehokoliv jiného, co by dalo jejich životu nový náboj. Jejich životní náplní je dřina, povinnosti a nuzný život. Tyto zaběhlé koleje v jeden okamžik "převálcuje" svým příjezdem pro čtyři z nich "nezvaný host". Pouze jedna z nich jeho příjezd vítá a dělá si naděje. Impuls, který do podivného soužití onen host přináší znamená "velké změny" v jejich životě. Změny, které nevyhnutelně musely přijít. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

DVD - Z nostalgie jsem vytáhl staré DVD a připomněl si tento starší kousek. Hezky zfilmované, byť příběhové linky mohly být propracovanější. CZ dabing velmi dobrý. 70% (with J.) ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímek se skvělým hereckým obsazením. Nádherná atmosféra Anglické vísky před II. světovou válkou a zajímavá různorodá pětice sester vedených ráznou rukou Meryl. Rozhodně snímek, který stojí za podívání. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film jsem si objednala na DVD a podívala se i na všechny bonusy apod., abych o něm měla ještě větší obrázek než po pouhém jednom zhlédnutí. Zase jsem se koukala kvůli Meryl Streep. A opět hrála odlišnou roli, než její ostatní. Sice to opět byla žena v těžké životní situaci, ale přesto jiná... Všechny herečky byly skvělé, dokonale spolupracovaly. Žádná nevybočovala z řady, a proto tak dokonale dokázaly zahrát pět sester, bylo z toho cítit jejich rodinné pouto. Námět je sice podle divadelní hry, ale to jsem až do dneška nevěděla, věděla jsem pouze, že existuje tento film, na který se chci dívat. Krásné a drsné prostředí Irska, nádherná hudba. Když probíhala scéna, kdy všechny sestry tančily před domem, měla jsem chuť tam vlítnout a tančit s nimi. To, že je film vyprávěn z hlediska malého kluka, syna nejmladší sestry, je jakési příjemné oživení, dodá to filmu novou dimenzi. Je to smutné, ale zároveň je člověku dobře, protože ví, že ač mají sestry krušný život, jsou relativně šťastné. Líbilo se mi to, snad se na to někdy podívám ještě jednou... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mozaika zivotnych pribehov sestier v Irsku, ktore si najprv ziju bezstarostnym zivotom, ale na konci sa predsa len trhliny najdu - film sa odohraval roku 1936, a to Europu cakali dost radikalne zmeny. 64 % ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Kdo řekne, že je tento film nudný, dle mého názoru nepochopil o co v něm jde. Ano, příběh pokulhává, ale je příběh vždy to nejdůležitější? Já jsem se nechal unášet krásnou přírodou, hudbou, atmosférou první třetiny 20. století, životem lidí v té době, báječnými charaktery všech pěti sester, jejich strastmi i drobnými radostmi a tak trošku si říkám, jak by to asi bylo krásné, radovat se z obyčejné písničky tak, jak to dokázaly ony... Ano, tentokrát text distributora nezklamal - je to opravdu filmový skvost. 90% ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Prioritou celého filmu je samotný búrlivý tanec, v ktorom je doslova úplne všetko. Aj v malom chlapcovi už ako dospelému toto ostalo vryté do pamäti, presnejšie to čo v ňom ten tanec vyvolal, túžba po lepšom a krajšom živote. Veľmi jednoduchý príbeh, ale popritom ohromne úprimný a bohatý. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Mozaika životních příběhů několika sester je poskládaná z hezkého příběhu, slušných přírodních reálií a především výborných hereckých výkonů. Meryl Streep ztvárnila svoji postavu s přirozenou dravostí a upřímně řečeno, nejvíce mě překvapil Rhys Evans, který předvedl velmi civilní herecký výkon a ukázal tak, že jeho rozhled nekončí u slabomyslných Dj nebo úchylných spolubydlících. Reálně osobitá podívaná. ()

NoFiction 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je převážně určen ženskému pohlaví. Meryl Streepová v roli nejstarší sestry opět dokazuje své kvality. Každopádně pro mě snímek postrádá jakési vzrušení. Najednou je konec a uvažuji, co mi to vlastně přineslo? Film o životě sester, které žijou na venkově v Irsku jako v nějakém klášteře. ()

.baris. 

všechny recenze uživatele

Výborný komorní film se skvělým námětem, u něhož ale cítím, že by potřeboval o něco kvalitnější scénář. Je to tak mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami - a přihlédnu-li k úžasné Meryl Streep, tu půlhvězdičku přihodím :). ()

alenka 

všechny recenze uživatele

extremne nijaky film. ani meryl ho nezachranila, protoze vsechny charaktery jsou tak ploche, ze to vazne neslo. klasicka vypraveni maleho chlapce, ktery je obklopen postavami byvaji dobra. jenze ty postavy musi mit neco do sebe. tady to zvladal akorat otec jack, ale zustal na vedlejsi koleji, takze ve vysledku taky nic. docela zklamani. ()

Reklama

Reklama