Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O hledání vzájemného pochopení v čase Vánoc... Marie (J. Hlaváčová), v zaměstnání činorodá moderní žena, po životním zklamání na vše rezignovala a nechává se zcela využívat vlastní rodinou. Ve chvíli, kdy přijde domů, se stává pasivní služkou celé rodiny, hodnou dcerou i tetičkou. Do šestatřiceti let se jí nepodařilo najít vlastní štěstí. Matka (B. Waleská) před časem zmařila Mariinu svatbu s architektem Honzou (P. Čepek), který proto raději odešel z města. Marie je ale odhodlaná zkusit znovu žít po svém a nenechat se vláčet ostatními. Podporu však nachází jen u otce (L. Pešek), který kdysi pro blaho rodiny zradil vlastní mladé sny. Najde v sobě dost síly, aby to dokázala? (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

"Pamatuj si, ze v noci nikdy nic nevyresis. V noci je vzdycky vsecko hrozne cerny..." Krasna a vynikajici Jana Hlavacova v roli uslapnute dospele zeny, zijici i v sestatriceti letech s rodicema...husty, pasivne agresivni prostredi. Naprosto brutalni Blanka Waleska, podpantoflac Pesek, atd. Urcite lze videt, prestoze zadne zasadni odhaleni "o zivote" Vas neceka...Dobre zahrane rodinne drama s prijemnym zaverem. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

postava Petra Čepka je v tomto filmu na svatozář. Tak vytrvalí nápadníci snad nebyli věrohodní už ani tehdy... jinak výborně napsané postavy - krom Jana a Marie i její rodiče, zvláště pak matka, která to přece myslí tak dobře. Docela by bylo zajímavé vědět, jak se postavila rodina k Mariinu rozhodnutí, většinou je jakýkoli pokus takových lidí o vymanění ze zápřahu vnímán těmi využívajícími velmi negativně... ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"No co, pěkně si tu žijeme, od jednoho velkýho prádla k druhýmu, od jednoho malování k druhýmu, to je všecko strašně důležitý, táto."... Příběh o tom, že by člověk měl myslet taky na sebe a ne jen na ostatní. A že sice rodina je základ, ale i to má své hranice. Hezky obsazené, krásně zahrané, ze života. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Děj je opravdu poněkud slabší, ale to v pohodě vynahradí herecké osazentsvo, v němž měl každý svou nazastupitelnou roli. Měla jsem pocit, že tenhle televizní film mnohem delší. Nechtělo se mi uvěřit, že má jen několik málo minut přes hodinu. Všechno tak poklidně plynulo až se to rozplynulo. Název filmu je vše říkající. Také tuto větu velmi často používám, protože je pravdivá a já se jí řídím. ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Krásné, takový nenápadný příběh, který by třeba někdo ani nechtěl vyprávět. Ale právě možná proto je to člověku tak blízké. Charaktery jsou neuvěřitelně dobře propracované a věrohodné. Nejkrásnější z filmu byla scéna mezi Janou Hlaváčovou a jejím filmovým otcem Ladislavem Peškem. Ano, jak se dá poklidně shrnout jejich dosavadní životní styl jednou větou: "Od prádla, do prádla." ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Táta (Ladislav Pešek) poznává při sledování vánočníc programů v televizi Žižkovo náměstí v Hradci Králové. Ve skutečnosti se tam žádné náměstí tohoto jména již nenachází, bylo přejmenováno v roce 1971 v souvislosti s odhalením sochy Jana Žižky na „Žižkovy sady“. (horskejvlk)

Reklama

Reklama