Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Staňte se svědky příběhu z fiktivní země Monsterland - dobrodružství El Superbeasta, vyvrženého mexického zápasníka a jeho sestry a žhavé družky Suzi-X, jak se spolu postaví ďábelskému zlosynu Dr. Satanovi! Jedná se o adaptaci komiksu z mozku Roba Zombie, ten se navíc ujmul i produkce a celý projekt se odehrává pod jeho křídly. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (216)

verbal 

všechny recenze uživatele

Animáky většinou s díky přenechávám svým dvěma antikoncepčním selháním, nicméně u tohoto trošičku váhám! Samozřejmě z výchovných důvodů! Byl bych docela nerad, kdyby na mě zavolali sociálku, až budou ostatním mutantům nadšeně vykládat, jak nejlépe vylízat nemrtvou krasavici, análně ukojit barovou zpěvačku s obříma kozama, umlátit vytahanýma koulema kočičího skřeta falickou podvodní obludu, ztopořit mrtvého nacistu nebo si střihnout šedesátdevítku s nadrženým robotem. Disney s Pixarem tak edukační snímky bohužel netočí, a tak jim to zatím jen umírněněji vysvětlím na panenkách a počkám, až jim bude deset. Robík je prostě nadržený Buch žumpy použitých šprcek!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodnocení dávám sice průměrné, ale jediné, čím The Haunted World of El Superbeasto není, je průměr. Přisprostlá směska odkazů na všechno možné nese jasně čitelný Zombieho rukopis, a ačkoli to není nějak speciálně třeskutě vtipné, občas jsem se zasmát musel. 6/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie a jeho pojetí ‚popkultury‘, které v tomto případě znamená citace všeho, na co si vzpomněl (televizní produkty – včetně reklam, nacisti, zombie, Dr. Satan, porno, manga, kaiju-eiga, klasické horory…). Objektivně se tomu jistě dá vyčítat, že je to vlastně jenom takový slepenec s nic moc příběhem, který by se bez Superbeasta obešel, ale dle mého je opak pravdou, jelikož ten leitmotiv o sourozenecké záchraně světa je natolik primitivní, že dokonale ustojí zbytek, jehož míra zábavnosti závisí hlavně na divácké ochotě přistoupit na tuhle pekelně úchylnou hru. Bavil jsem se jako už dlouho ne. 4 a ½ (zbytek do zálohy k další projekci). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V kreslenym filmu se Rob Zombie mohl teprve opravdu vyřádit a nacpat tam všechny ty svoje nápady. A vyšlo to skvěle. Je jasný že to nesedne všem, protože je to hodně zběsilá věc s neuvěřitelnym množstvím násilí, zrůd, koz, zadků, upírů, nacistických zombií, vlkodlaků a mexičanů. Hlavně to má ale fakt skvělý nápady! Jako skoro vždy, když jsou tam zombie-náckové tak hraje písnička o tom co se děje, nebo když se perou dvě holky tak hraje písnička o tom, že je v pohodě si honit u animáku, že japonci to dělaj pořád :) Hlavní postava El Superbeasto je bomba! Mexickej wrestler s takovou tou maskou alá Nacho Libre. Pak tam má ještě ségru blondýnu s páskou přes oko, co jezdí na robotovi, kterej je na ní permanetně nadrženej. Animace je taková správně hravá a zábavná a slečny jsou hodně sexy. Pokud se vám líbila předchozí Zombieho tvorba a třeba Aqua Teen Hunger Force, tak z tohoto budete nadšení. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Krajně necudná a nepopsatelně zábavná odpověď na časté dotazy, proč je černá spadanka z košatého stromu Roba Zombieho Halloween II takovej kus hnoje: toho roku investoval svůj um a všechen talent sem. I'm Lovin' It. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Carbunkle Cartoons // Vcelku zábavná animácia v ktorej Rob Zombie neplytval nechutnosťami, hudbou a kreáciou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni dobytkarna, takovejhle prasackej animac se jen tak nevidi. Zombie tam narval vsechno, co ho zrovna napadlo a to spojil jednoduchym, ultra sviznym pribehem. Takze tady litaj prisery, nadrzenej robot, vsude samy kozy a prdele, hromada bitek, zombie nackove a sprt Satan a v tom vsem se mota hlavni hrdina prasak Superbeasto, neustale nekoho rube nebo schani pipiny. Navic animace je hodne prijemna a pisnicky jsou naprosto masakralni. Ono to neni sice buhvijak vtipny, ale tech necelejch 80 minut je nehorazna naloz napadu a ujetyho humoru, ze proste musim dat 5*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zombieho dospělácký, to znamená kozičkama a prdelkama nabitý animák je po letech oddalování konečně na světě! Nejsebestřednější celebrita Monsterlandu - El Superbeasto, jeho akční ségra Suzi X, její a jí nadrženej robot, zneuznaný šmírák Dr. Satan se svým věrným opičákem, nakládaná Hitlerova hlava v rukou nazi zombíků, přejetý Michael Myers, šukající duchové, prdící a věčně nahatá sexy sexbomba, tuny odkazů, žertíků a nadávek, že už to teď moje hlava ani nestihla všechno zachytit. Pořád se něco děje. I nějaký to krvavý násilí no. Prostě koho by to mohlo zklamat! Pravda... co bychom se měli šálit, nejedná se o žádný bůhvíco a smíchy se taky asi nepopadnete (četl jsem rozhořčenou recenzi, kde tomu týpek vyčítal absolutní absenci vtipu, s čímž zase já nesouhlasím, nicméně taky názor), ale pořád je to příjemná, nevázaná a po všech stránkách (včetně animace samotný) hodně stylová zábava. Radost pokaždý, když něco podobnýho vznikne. Jinak z hvězdných hlasů mě nejvíc pobavila Rosario Dawson. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

A cenu za nejvulgárnější snímek ne roku, nýbrž celého posledního desetiletí, vyhrává... správně, Rob Zombie! Hodně ujetá kreslená zábava plná hororových postav, nácků a písniček, ale v první řadě tu jde hlavně o kozy, zadky a ptáky. Herci, co namluvili všechny prapodivné postavy, se jistě bavili, některé hlášky stojí za to, ale přišlo mi, že na tu pilu se tlačilo až zbytečně moc. Chybělo málo a bylo by to dokonalý. Kdo ale má rád například seriál Ugly Americans, tomu to jistě padne. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdo si myslí, že Rob Zombie je magor bez smyslu pro humor zahleděný sám do sebe, očividně neví o existenci téhle magořiny. Ne že bych já o ní ještě týden zpět věděl. No každopádně tahle animovaná hodina a čtvrt nekorektního vulgárního humoru a popkulturních odkazů, jež mě po dlouhé době nepřišly jako z nouze ctnost, ale funkční prvek, má velký drive. Možná to nemuselo být nataženo na celovečerní stopáž, jinak ok. "Zombie nazis fucking with my day now. Since this movie started this part is most retarded." Co chtít víc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Což o to, prostředí Monsterlandu je vykresleno tak znamenitě, že by lampičce Pixaru raději praskla žárovka a Disneyho trpaslíci by díky permanentní erekci neměli ošoupané genitálie o podlahu světnice, jenže já se prostě bavil pod úroveň očekávání. Zombieho extravagantní sebehana je natolik přecpána popkulturními odkazy, že než člověk vstřebá jeden, zaútočí na něj další tři, ale člověk si na ten řekněme osobitý styl a humor čtvrté cenové skupiny postupně zvykne. Vzhledem ke stylu animace potěšila inspirace v kultovním seriálu Ren & Stimpy a v té souvislosti nezbývá než dodat, že Práškový Topinkář by sfoukl úchylného wrestlera El Superbeasta jako svíčku.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Neznám šílenější a ulítlejší kousek z minulého roku. Ještě mě čeká Černej Dynamit, tak uvidíme, ale titul největší wtf zážitek asi novému animáku Roba Zombieho nepřebere. Citace všeho možného neberou konce, scénky jako "Houston, we no longer have a problem" a další zůstanou v paměti hodně dlouho, písničky popisující právě probíhající děj sice po chvíli začnou iritovat, na druhou stranu se člověk dozví, že po vzoru Japonců se nemusíme stydět za masturbaci u animáků. Místy animák připomíná mix manga a soft porna, místy zase mix zombie hororu a filmu Kam orli nelétají. Nebyl jsem ze Superbeasta bůh ví jak vystříkán, ale ani jsem se jedinou minutu nenudil. Jedno však filmu nevezme nikdo, postava El Superbeasta je nezapomenutelně namluvena. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Wooohou! Exkluzívne chutne-nechutná zverina, ktorá nemá konkurenciu! Už len z toho dôvodu by to chcelu aj štvrtú hviezdičku, pretože Rob Zombie sa jednoducho neserie, a keď ho niekto naserie (neúspech remake/prequelu Halloweenu - kvôli producentským ťahaniciam za nitky počas výroby filmov už nejeden režisér predsa skončil skoro na psychiatrii), tak sa vie aj takto vybúriť. A stojí to za to. Príbeh aj celkové spracovanie je poriadna gýčovina, do každej scény sú úchyloviny a pokus o vtip doslova pretlačené a Zombie mohol dať príbehu trošku vydýchnuť. Ale s jeho následným učlovečením by prišlo asi iba zbytočné sklamanie a scény plné klišé, takže som asi nakoniec rád, že sa z toho stalo takéto bláznovstvo. 70%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Prvních patnáct minut jsem spíše protrpěl, postupně jsem si však začal na styl vyprávění a zvláštní postavy zvykat a i přesto, že se El Superbeasto zapsal na poslední místo v mém hodnocení Zombieho filmů, z původního odpadu se vyšplhal až na slabé tři hvězdy. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, tenhle film měl vše, co chybělo jinak dokonalému Boogiemu, ale pořád ze sebe nevymáčknu lepší hodnocení než 60 %. Bylo tu sice hodně koz, krve a nácků (takže parádní kombinace pro každý film, že?) ale nějak jsem se nesmál na místech, kde jsem měl. Všechno zde mi přišlo hodně samoúčelné. Nevím, nejsem z těch, které by urážela sprostá slova nebo přehnaná nahota ve filmech, ale když se u scén, které měly být vtipné, nezasměju, je něco špatně. Potěšily mě odkazy na horory a sem tam byl nějaký slušnější fórek (třeba robotický přítel, který je "tak trochu" úchylný) ale jinak je El Superbeasto vcelku průměrná taškařice, na kterou si vzpomenete hlavně v souvislosti "jo, to byl ten film, jak se tam nadávalo, stříleli se tam náckové a ukazovaly namalované kozy, že?" Takže jak už jsem jednou napsal - 60 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie byl vždycky úkaz. Pořádný. Muzikant, který stojí za „legendárním“ songem Dragula, si vyzkoušel režii a předložil dva velmi brutální a levné horory, přičemž Vyvrženci pekla toho času strčili běžnou hororovou produkci hravě do kapsy. A pak si udělal jméno předělávkou Halloweenu. I tehdy platilo, že točí neučesané filmy, co několikrát dokonale knokautují diváka. Surová a přímočará akce, velmi slušná vizuální stránka. Pak tenhle totální provokatér zatoužil po animáku pro dospělé. Podle vlastního komiksu. Hodně sprostém a hodně ujetém. Ostatně posuďte sami: Hitler, porno, satan, superhrdinové, nadržený robot, usekané končetiny, nacisté, střeva na podlaze a samé kozy. Jeho výstřední „nápady“ přicházejí v takovém tempu, že je divák ani nemůže pobírat, navíc cituje vše, na co si vzpomene. Na druhou stranu, že bych se nějak hlasitě smál, tak to určitě ne. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No co říct k tomuhle. Neměl jsem sice ani jeden záchvat smíchu, ale dostkrát jsem koukal jak puk, co se tam děje, a jakým stylem to je publikováno. Animace pozoruhodná, zábavná a hlavně dost originální. Je to opět úplně něco jiného, než na co je člověk zvyklý, což tomuhle animáku strašně moc prospívá. Podle mého názoru je to dosti zdařilé dílko, které svou akční úchylností tomu vytváří velice zajímavý rám. Jen bych v tom žánru vypustil to slovo horor. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Kreslené prsia, prirodzenia, nacistický zombíci, kopec hlášok, nadávok, krvy, nábojov a lietajúcich kusov tiel spolu s odkazmy na žánrovky v šialenom hyperaktívnom tempe pod taktovkou Roba Zombieho prináša v jeho tvorbe, samozrejme okrem kresleného filmu, jednu podstatnú zmenu. Žiadnu temnotu neočakávať! Všetko sa nesie vo veselom duchu vďaka zvolenému jednoduchému, farbami hýriacemu prostrediu. Fajnšmekerská záležitosť na zasmiatie. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Rob sa odtrhol z reťaze a na plátnach nechal vypuknúť jedno nekonečne nápadité a dokonale nadržané peklo. Po druhej projekcii musím (a chcem) ísť znova na 5*, pretože to čo tu Zombie splodil fakt nemá za poslednú dobu - v rámci animovanej tvorby pre odrastenejších - obdoby. Nie že by sa jednalo o niečo technicky prelomové alebo rozprávačsky brilantné, kúzlo a sila tohto hravého konceptu spočíva v skečovitej kanonáde popkultúrnych citácií, filmových alúzií a uštipačnej nekorektnosti. Vývojom zanedbateľný a značne pokleslý príbeh mi nepríde nemiestny, práve naopak, vďaka svojej dejovej ohybnosti a výrazovej bizardnosti dovoľuje Zombiemu naplno uvoľniť rojčivú fantáziu, ktorá tu nepozná vôbec žiadne hranice. Spolu s krátkometrážnymi úletmi "Ren & Stimpy Show", "Aqua Teen Hunger Force" a "Adventure Time with Finn and Jake" možno hovoriť o ďalšej pitoresknej továrni na rozptýlenie, ktorú ocenia predovšetkým zástanci vulgárneho komična, trash & comics fanboys a priaznivci umeleckej frivoľnosti. A ja si chcem (a musím) niekde zohnať predlohu aby som si, po nociach, mal v čom listovať. ()

Reklama

Reklama