Reklama

Reklama

Civilizace sklouzla po krvavé stopě do dalšího období temna, což možná nikoho nepřekvapí, ale stalo se to takovou rychlostí, jakou nepředvídali ani největší škarohlídi mezi futurology. Bylo 1. října, Bůh dlel na nebesích, burza prosperovala a většina letadel létala načas. Za čtrnáct dní však nebe opět patřilo ptákům a burza se stala vzpomínkou. Příčinou zkázy je jakýsi jev, kterému se začne říkat Puls, a ten se šíří mobilním telefonem. Několik zoufalců, kteří přežili, se najednou ocitne v černočerném civilizačním temnu, plného násilí a chaosu. Kdekdo má mobil. A kdo ho nemá?

Nový film, pro nějž je inspirací román Stephena Kinga, nejenže pokládá zásadní otázku: "A teď už mě slyšíte?" Rovněž na ni brutálně odpovídá. (messiah)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Nejaká diabolská frekvencia spôsobí že všetci ľudia s telefónom na uchu sa zbláznia a zmenia na roj zhypnotizovaných vraždiacich kvázi zombíkov. Úvodný masaker na letisku to poriadne nakopne, keď John Cusack s kulichom kľučkuje medzi rozbesnenými psychopatmi a v metre stretáva Samuela L. Jacksona. Ďalej sa dej začne točiť v kolovrátku, hrdinovia idú pustou krajinou/mestom/lesom, vždy niekoho stretnú a ten niekto o chvíľu zatrepe poltopánkami. Okrem opakujúcich sa príhod, začne byť problém aj s prílišným vykecávaním čo vystrkuje rohlíky. Najbizarnejšia scéna z filmu je určite tá kde "telefoňáci" spia na hromade počúvajúc nekonečnú slučku mr.Trolola, hrdinovia po nich jazdia postrekovacím autom, kropia benzínom a potom zapália! Bohužiaľ celá tá mystifikácia s apokalypsou vedie len do veľkého hovna v megastupídnom meditačnomrdnom finále, ktoré som pre zmenu nerozchodil ja. Mať to aspoň nejako zmysluplný koniec dám aj dve hviezdy. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jasně že je to blbost, přímo nehorázná blbost, postavy buď chodí nebo mluví o tom, kam půjdu a co se bude dít až tam dojdou. Pak občas někoho potkají a s dotyčnými mluví a zase jdou a to je celý. Ze začátku docela slušný násilí, pak už je to dost o ničem, akce nestojí za řeč a stejně nic neuvidíte, pač většina akčních scén je točena ve tmě a jelikož je to laciný film, tak uvidíte velký hovno. Aspoň největší černoch na světě (Samuel L. Jackson) to trošku zachrańuje, Cusack totálně zbytečný a furt překáží. No od jistého momentu ve filmu, to pak vypadá, že film vůbec neměl být zamýšlen vážně nebo jako horor. Zbytek postav se logicky, chovají nelogicky a tak občas umřou dost hloupě. Ale tak jasně, mobily sou fajn můžete s nimi chytat pokémony, dělat selfíčka a popřípadě se z vás stanou zoufalí otroci, co se shlukují do hejna. No já sem stejně Kinga nikdy moc nemusel, podle mně nedokáže udržet napětí a většinou vaří z vody. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další zbytečná a lacinná Kingová Adaptace, který nezachránil ani Samuel L. Jackson, který si holt občas vybere slabší chvilky ( Big Game) a o vzestupném Cusackovi se ani nezmiňuji jeho vrchol kariéry skončil v roce 2003 při vynikající Identitě. Cell měl potenciál v námětu, který je nevyužitý, protože koho dnes zajímá Zombie Horor bez krve a zombie masek? hmm nikoho. Film také trpí chudším vizuálem a nepodařenými PC efekty, akce je pomálu a dostavuje se pouze nuda, zklamání, otrava a hořkost v ústech. Nedoporučuji. 25% ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Začátek hodně navnadí a ukáže pěkně syrovou akční hororovou podívanou. Pak se příběh ale začne rozbředávat až z toho zbude jen taková podivná žánrová kaše bez nápadu. Další problém je John Cusack, který mi už přijde herecky úplně mimo. Režie je taktéž katastrofální a prokletí Kingovo adaptací má tedy další oběť. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

A to to začalo hodně nadějně,a i přes ne zrovna prvoligový triky,sem chvíli čučel v naději,že to bude něco ve stylu světový války z.Jenže asi po půlhodině mi to došlo ,kravina na entou.Blbej děj,triky jak z mateřský,žádná krev ani snad jen akce,a konec s fotbalovym chorálem .Cha,takový filmy si strčte do prdele.20%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu je použita stejna píseň, "Ring my bell" jako v jiném postapokalyptickém filmu: Kniha přežití (2010). (SsgtJira)
  • Píseň, kterou vysílali ležící nemrtví na fotbalovém hřišti, byla píseň s názvem "I Am Glad, 'Cause I'm Finally Returning Back Home" nazpívaná ruským tenoristou Eduardem Chilem v roce 1976. Jelikož šlo o americký šlágr, sovětské úřady nedovolily píseň nazpívat s textem. Proto ji zazpíval jen vokalizovaně. Po umístění na Youtube se Eduard Chil stal fenoménem zvaným Pan Trololo. (Dinsberg)
  • Eli Roth mal pôvodne napísať scenár a režírovať film, avšak kvôli tvorivým nezhodám projekt opustil. (beso74)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama