Reklama

Reklama

Civilizace sklouzla po krvavé stopě do dalšího období temna, což možná nikoho nepřekvapí, ale stalo se to takovou rychlostí, jakou nepředvídali ani největší škarohlídi mezi futurology. Bylo 1. října, Bůh dlel na nebesích, burza prosperovala a většina letadel létala načas. Za čtrnáct dní však nebe opět patřilo ptákům a burza se stala vzpomínkou. Příčinou zkázy je jakýsi jev, kterému se začne říkat Puls, a ten se šíří mobilním telefonem. Několik zoufalců, kteří přežili, se najednou ocitne v černočerném civilizačním temnu, plného násilí a chaosu. Kdekdo má mobil. A kdo ho nemá?

Nový film, pro nějž je inspirací román Stephena Kinga, nejenže pokládá zásadní otázku: "A teď už mě slyšíte?" Rovněž na ni brutálně odpovídá. (messiah)

(více)

Recenze (126)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Začátek super a já se divil, proč ti blázni na CSFD dávají tak malé hodnocení. A pak se blížila polovina a film se táhl, děsně táhl a já zíval a skoro umíral... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další zbytečná a lacinná Kingová Adaptace, který nezachránil ani Samuel L. Jackson, který si holt občas vybere slabší chvilky ( Big Game) a o vzestupném Cusackovi se ani nezmiňuji jeho vrchol kariéry skončil v roce 2003 při vynikající Identitě. Cell měl potenciál v námětu, který je nevyužitý, protože koho dnes zajímá Zombie Horor bez krve a zombie masek? hmm nikoho. Film také trpí chudším vizuálem a nepodařenými PC efekty, akce je pomálu a dostavuje se pouze nuda, zklamání, otrava a hořkost v ústech. Nedoporučuji. 25% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mizerná kniha, mizerný film. Príšerný Cusack a príšerný Samuel L. Jackson v príšerne nevydarenej adaptácii jedného z najpríšernejších románov Stephena Kinga. Logika na bode mrazu, dialógy pod. Atmosféra (vďaka pochmúrnym jesenno-zimným lesom) tiež okolo bodu mrazu. Finále čudné. Niektoré scény majú čo-to do seba a postavy by s trochou snahy tiež mohli mať niečo do seba, ale film sa evidentne krvavo prestrihával, až to v strižni úplne dokur*ili a potom si to niekto v štúdiu pozrel, plesol sa do čela, na pár rokov to zavrel do trezora a následne, asi aby si to mohol odpísať z daní, to nakoniec predsa len pustil zúbožene von, lebo šak keď trpel on, nech trpia aj diváci. Díky, kámo. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Klasické ráno v USA sa mení na skazu apokalyptických rozmerov. Keďže žijeme v modernej unáhlenej dobe, každý má pri sebe mobil. V horore Cell sú však mobilné telefóny zdrojom neznámeho vlnenia, ktoré spôsobuje extrémnu agresivitu. Zhodou okolností sa Clayovi (John Cusack) práve pri vypuknutí skazy vybil jeho mobil, takže sa nestal jedným z nakazených. Jeho najväčšou starosťou je však jeho rodina. Clay verí, že jeho žena so synom túto katastrofu prežili, a tak sa vydá s pomocou nového priatela Toma (Samuel Jackson) a susedky Alice (Isabelle Fuhrman) na cestu za svojou nezvestnou ženou. Bez akýchkolvek komunikačných prostriedkov a so skupinami agresívnych ludí v ceste bude však táto cesta velmi náročná. - Na Cell som sa nesmierne tešil kvôli tomu, že Isabelle Fuhrman sa po absolútne legendárnej úlohe Esther v horore Orphan po siedmych rokoch vrátila k tomuto žánru, teda ak nepočítam jej hlas, ktorý bol použitý v jednom z pokračovaní Children of the Corn. Naviac ma velmi lákal aj motív spracovania knihy Stephena Kinga, ktorý je králom hororu v literárnej podobe. Moje pocity z Cell sú velmi zmiešané. Hlavne kvôli technickému spracovaniu. Myslím si, že na tak zaujímavú a schopnú poviedku to vyzeralo celé príliš lacno. Napriek ratingu R sa tu s gore velmi šetrilo, čo je škoda, pretože to mohlo pôsobiť lepšie. Kamera pôsobí velmi amatérsky a je najhoršou zložkou spracovania. Slabšie technické aspekty však v mojich očiach úplne nahradili perfektné herecké výkony. Johnovi Cusackovi a Samuelovi L. Jacksonovi spolupráca ide, o čom som sa presvedčil už v 1408. Ďalším potešením bola perfektná Isabelle a prekvapivo dobrý dojem na mňa urobil aj mladý chlapec, ktorý ešte má čo doháňať, ale keďže je mladý, priestoru na rozvoj má ešte kopu. Páčilo sa mi to, že sa všetko odohrávalo v sychravom a negatívnom počasí, takže to dodávalo trochu reálnejší pocit konca civilizácie. Predsalen je niekedy doslova úsmevné, že v hororoch s apokalyptickou atmosférou svieti slnko a všetko vyzerá pozitívne. Tématika je velmi zaujímavá a hlavná myšlienka nesie mnoho ponaučení. Mne by teda rozhodne nevadilo zmasakrovať bandy dementov, ktoré žijú len hashtagami, likeami a tagmi. Záver je slabší, na čo som si v spracovaniach a aj knihách od tohto autora už zvykol. Závery Stephena Kinga mne osobne vôbec nesedia. Celkovo som ale s týmto spracovaním dosť spokojný a som rád, že to vyšlo tak skoro pred premiérou. Taktiež si zrejme knihu čo najskôr prečítam, aby som vedel, ako to skončilo v originále. + herečka z Orphan + herec z Identity a 1408 + herec z 1408 + herec z Hatchet II + herec z Paranormal Activity 2, Paranormal Activity 3 a Paranormal Activity 4 + herec z The Bay + herečka z Halloween II + herec z The Crazies a Goosebumps + herečka z V/H/S a The Collection + herec z The Crazies + herec z Last Shift a Shut In + herec z The Bay ()

choze 

všechny recenze uživatele

Když se Cusack a Jackson pustili do Kinga naposledy, byl z toho pitomoučký POKOJ 1408 a s CELL to taky dvakrát nerozčísli. Šedivý příspěvek nekonečné (a pro mě už dlouho otravné) vlně zombiáren, kterému jsem dal šanci jen proto, že jsem před lety četl Kingovu knižní předlohu. Už ta nepatří k nejsilnějším Kingovým věcem, přesto tu nějaký ucházející základ byl, King se navíc podepsal i pod scénář a naštěstí od projektu odpadl původně angažovaný neumětel Eli Roth. Výsledek ale vypadá vizuálně levně, střih občas zahapruje, atmosféra žádná, aspoň, že se scénář snaží rozvíjet mytologii nakažených a tu a tam se blýskne nějakou hláškou. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ďalšia variácia na "Pulse" či "Signal" (2007). Bohužiaľ, z môjho pohľadu k vyššej kvalite nedopomohlo ani "hviezdne" duo v podobe Jacksona a Cusacka. Od úvodu javiaca sa "akože zombáreň" bez využitia solídnych masiek len sťažka dokáže nadchnúť, no a keď neohúri ani gore, ktoré po celú dobu snímku nedostáva takmer žiadnu príležitosť, niet sa čo čudovať, že zaujme len minimum zaujímavých pasáží. Niekedy mi to celé prišlo, akoby sa tvorcovia až príliš sústredili na budovanie atmosféry, no bez toho, že by vynaložili akúkoľvek snahu dostať diváka do stavu paralýzy, to naozaj nepôjde. Na obranu "The Cell" však musím dodať, že sledovať horor (akéhokoľvek subžánru) po počine od Wana, to je ako šťať proti vetru a pritom dúfať v suché mokasíny. Takže nabudúce, menej druhoradých vedľajších pasáží venovaných vykresľovaniu charakteru postáv, ale viac toho, čo sa od horor žánru očakáva najviac - 40% ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Na začátku fajn béčková blbinka se postupně zvrhne v celkem dost nefajn béčkovou blbinku. Postavy přicházejí a odcházejí a je to jedno. Nemá to, s výjimkou začátku, žádné napětí a ani ta snovost tomu nepomáhá. Záporňák nevím proč byl. Efekty z 90. let a to tak z půlky. Konec vtipný. Čím víc se to blíží závěru, tím je to víc blbost a vlastně i nuda, přestože je tam tuna dějových zkratek (postavy se znají ve filmu dvě minuty, ale už jsou to největší kámoši, co jsou spolu spousta dnů a nám by na nich mělo záležet). Škoda, že to autoři nepojali trochu uvěřitelněji a je to spíš jakože "démonické", o podstatě celého problému se divák nedozví vůbec nic. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdejšímu až nepochopitelně nízkému hodnocení (bylo ještě nižší než je teď) jsem spoléhal na to, že film podle Kinga ve kterém hrají moji dva oblíbenci v poslední době stále se lepšící Cusack a můj oblíbený zasloužilý starý negr Jackson mě nemůže zklamat a nezklamal. Jasně není to žádná bomba kterou bych si ještě desetkrát pustil, ale ten nápad i jeho uskutečnění ve filmu se mi líbí. Jenom škoda, že po hodně povedený svižný první půlce se ten film trochu zadrhne a lehce zamrzne, ale jinak ok lepší průměr to určitě je. Jinak byl bych asi mezi těmi zoufalci co to přežili, páč mobil sice mám, ale jenom formálně a nikdo mi nevolá ani nepíše.60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím co to bylo, jestli nějaký apel na fakt, že jsme moc závislí na telefonování, nebo pokus o trochu jinačí postapo filmeček. Zombie vlna pomalu opadá, už dlouho nebyl ani film s žádnou pořádnou pandemií a tak jsem celkem rád sáhl po tomto. Hodnocení jsem se nebál. Postapo filmy jsou tak trochu jiný žánr a jako často dosti krvavá (někdy i hůř! :-) omeleta nemusí sednout každému. Začátek na letišti začal neskutečně slibně, až jsem z toho odložil mísu chipsů. Jenže pak se na obloze srazila dvě digitální letadla a nastal digitální výbuch, za který by i u Asylum dostal grafik padáka. To mně trochu vyděsilo i digitální kouře nad městem. Zasmrděl z toho levnej peníz. Ačkoliv film s každou další projitou ulicí či obydlenou budovou ztrácel grády, přesto se tam sem tam našlo pár zajímavých momentů a celkem užasle jsem sledoval chování a ,,hejna'' napadených. Tady nejde jako jindy o sotva se ploužící chrchláky a telefonisté jsou zatraceně rychlí a všichni on-line! Ale přes drobné odlišnosti místy i originální film sklouzává do naprosté postapo klasiky. Hrdina je izolovaný od rodiny, protože zrovna byl služebně jinde a tak ji po opadnutí šoku z nákazy a zjištění jak se venku pohybovat a udržet se naživu - začne hledat. Přitom potkává další přeživší, kteří cestou zase různě odpadávají, to když pero scénáristovo dotyčnému nepřílo dlouhého žití. A jako vždy závěrečná skupinka přeživších putuje kamsi, kde je safe zone a kam mají všichni co to dali dorazit. Konec trochu překvapil, ale v závěru jsem si řekl. Sakra co to bylo? Protože co to bylo nebo proč se nedozvíme... ---- Asi nejvtipnější částí filmu bylo, že když Cusackovi a Jacksonovi poprvé zavonil mobil v ledničce, přesně v ten moment na sekundu mi začal zvonit na stole až jsem se lekl ! :-). No jinak je to za dvě esemesky, vejš fakt jít nemůžu! * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| CELL je opravdu nezáživný, nudný film, který moc nápadů nemá. Pár uživatelů to zde na CSFD zaujalo, divím se tomu. John Cusack se tu aspoň snaží hrát, takže s ním jsem problém neměl. Samuel L. Jackson je zde tak potichý, doslova jak mrtvola. :-D Jako kdyby tu ani nebyl. Ostatní herci celkem ok. Akce tu občas je – není ji moc. Taková obyčejná, pár zneškodněných tu máme, zastřílí se tu a to je asi tak vše. No, občas nějaký ten výbuch. Nápad tu je, potenciál strašně nevyužitý. Zpočátku jsem se téměř smál, telefoňáci nebo jak se těm postiženým říkalo – ti mi přišli vtipný – vůbec nenaháněli strach. Pak ta menší trapnost v průběhu filmu opadla. Závěr nebyl nejhorší, ale i tak jsem se nemohl zbavit pocitu zbytečnosti. Váhal jsem mezi 1 a 2 hvězdou, ale znám horší braky, tak jsem dal tu slabou 2 hvězdici. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem viděl levný film pro nenáročné publikum. Mám se kvůli tomu oběsit na špagetě?! A už čtu, jak si nějaký afektovanec stěžuje, jak ta adaptace fenomenální Kingovy knihy není příliš zdařilá. Ty mamrde, dívám se na filmy, kdybych chtěl číst knížky, tak mám permanentku do Mahenovy knihovny, smrdím tam u regálů, následně navštěvuji kroužky čtivců, kteří rozebírají nesmrtelnost hovniválů. Asi takhle, neumím se vcítit do knížek. Tenhle film vznikal přibližně tak, že produkující John Cusack přečetl tu úžasnou předlohu od Kinga, následně kontaktoval Samuela L.Jacksona, který po nahlednutí do diáře zjitil, že má 20 dní čas, který vyplní natáčením tohoto filmu. Potřebovali ještě obsadit dívčí roli. Isabelle Fuhrman byla kdysi strašidelnou holčičkou, dneska už zvládne "párek v rohlíku". Obsazení sedí. Make-up artist nebude potřeba, neb nakažení masožravci nemají žádné speciální líčení, je zde jen jeden, v červené mikině a nepochází z reálu, tak mu na ksicht nakydáme trochu odpudivého sajrajtu. A samozřejmě nevynecháme ani otce stvořitele, slovutného Stephena Kinga, který nám požehnal už tím, že se podílel na scénáři. Neřekl si o velký honorář, tudíž zbude na pár davových scén a jedno havarované dopravní letadlo. A výsledek? Nástup byl excelentní, nápad o smrtícím signálu, který z lidí dělá zotročené masožravé bestie, ne přímo zombies, už v určitých variantách existuje, pak se to trochu zadrhlo, pořád ale solidní jízda, která si nedělala žádné ambice. Jejím posláním bylo nenechat ladem žádnou Kingovu knihu, když už je zase módním hitem točit vše, co má "kingovské" proporce. A určeno jen pro opravdu nenáročné publikum, které chce vypnout mozek. 7/10 ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se moc nepovedlo... Ze začátku určitě pecka a mělo to slušný náběh, jenže to pak zabředlo to strašně nudné hovadiny, která se strašně táhla. A o tom konci ani raději nemluvit... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím sa hneď na úvod s niečim dôležitým priznať. Nebol som veľkým fanúšikom knižnej predlohy príbehu "Cell" a tak som pristupoval aj k filmovej verzii trošku rozpačito. King síce spomínal, že tu budú aj zmeny a myslím si, že niektoré sú dosť zaujímavé, no na druhú stranu mám trošku pocit, že podobne ako pri knihe aj tu niektoré veci celkom nefungujú tak ako by fungovať mohli. Je to v tomto smere ťažké. Dostať dobrú adaptáciu knihy Stephena Kinga je často veľmi náročné. A tieto filmy si jednoznačne najviac užijú fanúšikovia. Ako som aj ja. A môžem povedať, že to čo fungovalo v knihe je veľmi dobre urobené aj tu. Ako prvých 30 minút filmu, ktoré nás ťahajú a sú zaujímavé. Ako Alice, ktorá je podľa mňa opäť veľmi dobre spracovanou postavou a Isabelle Fuhrman jej dala tú potrebnú charizmu, ktorú mala. Ale rovnako keď bola kniha nudná a naťahovaná, tak tu sú momenty oveľa kratšie a plynie to potom oveľa lepšie. Na druhú stranu však v knihe sme videli viac ľudí, ktorí neboli zasiahnutí pulzom, no tu väčšinu času naši hrdinovia chodia sami a nedáva to potom tomu ten správny náboj. Postavy sú opäť zaujímavé, no aj tak mám pocit, že sa z nich dalo vyťažiť o niečo viac. John Cusack ako Clay je v pohode a myslím si, že jeho postava je tu podaná zaujímavejšie než v knihe. A dáva mu to trošku chuti. Samuel L. Jackson ako Tom je vynikajúci. Toto bola vynikajúca voľba. Ostatni sú podľa mňa tiež obsadení dobre, no najviac ozaj oceňujem Jacksona a Fuhrman v tomto filme. Efekty výbuchov sú ale v tomto filme skutočne strašné. A musíte si to priznať sami. Sú to do očí bijúce efekty. A napriek tomu, že film plynie trošku svižnejšie, aj tak by som chcel, aby si nechali tvorcovia viac času nám podať tento príbeh. A hoci knižný záver nebol dobrý, musím povedať, že filmový je lepší. Ale nie o moc. Nebudem spoilovať, lebo verím, že to nechcete, ale zázraky by som ani v tomto smere nečakal. Som rád, že som film videl raz, určite sa k nemu už viac nevrátim. Hodnotenie: C ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jasně že je to blbost, přímo nehorázná blbost, postavy buď chodí nebo mluví o tom, kam půjdu a co se bude dít až tam dojdou. Pak občas někoho potkají a s dotyčnými mluví a zase jdou a to je celý. Ze začátku docela slušný násilí, pak už je to dost o ničem, akce nestojí za řeč a stejně nic neuvidíte, pač většina akčních scén je točena ve tmě a jelikož je to laciný film, tak uvidíte velký hovno. Aspoň největší černoch na světě (Samuel L. Jackson) to trošku zachrańuje, Cusack totálně zbytečný a furt překáží. No od jistého momentu ve filmu, to pak vypadá, že film vůbec neměl být zamýšlen vážně nebo jako horor. Zbytek postav se logicky, chovají nelogicky a tak občas umřou dost hloupě. Ale tak jasně, mobily sou fajn můžete s nimi chytat pokémony, dělat selfíčka a popřípadě se z vás stanou zoufalí otroci, co se shlukují do hejna. No já sem stejně Kinga nikdy moc nemusel, podle mně nedokáže udržet napětí a většinou vaří z vody. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Stejně jako tomu bylo u Frozen Ground, a u dalších filmu.. neočekával jsem naprosto nic, spíš jen to špatné a přišlo jen to dobré. Námět je prostě parádní a je psanej jak přímo na muj vkus. Do toho Kjusčak s Džeksnem v hlavních rolích.. omajgad.. dost dobře natočený, sice béčko, ale zábavný béčko.. ten konec mě fakt jako dostal a celkově celej ten film mě dostal. Lehce nadhodnocuji, protože tady zase všichni brečej jaká je to sračka.. byl by dobrej zavést režim mlčení jehnátek. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Já jsi myslím že to nebyl špatný nápad použit telefon na apokalypsu , provedeni dobré, herci John a Samuel se hodily dobře nějaký nedostatek určitě ale na mně to působilo dobře. Na procenta nikdy nekoukám je to 50/50. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nepochybuju, že knižní předloha velmistra Kinga působí ucelenějším dojmem, než tenhle scénáristicky poněkud roztříštěný film. A nepochybuju ani o tom že ti, kteří ji četli, si film užijí mnohem kvalitněji než ti ostatní. Já ji sice nečetl, ale film jsem si užil skvěle, protože Kingův rukopis je nezaměnitelný a já ho zbožňuju. Navíc v hlavních rolích mí dva oblíbenci: Cusack a především Samuel L., který mě po poslední Tarantinově sračce opět utvrdil v tom, že místo v mé herecké top ten má naprosto odůvodněně. A jedna soukromá zajímavost - hned v úvodu filmu jsem si vzpomněl na jednu paranoidně paranormální vizi jednoho mého bývalého kolegy, a to o mobilech, které se jednoho dne začnou znenadání přiškvařovat k hlavám volajících lidí... Takže, vy otroci telefonování, kdo má uši k slyšení, slyš: Esemeskuj, ememeskuj, emailuj, ale nevolej! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono je celkem jedno, jestli se jedná o virus, kletbu či, jako v tomto případě, nějaký puls. Z lidí se stanou tak jako tak agresivní magoři. Tady je snad jediný rozdíl v tom, že se po kousnutí nenakazíte. Ale jinak je to všechno na jedno brdo. A to platí i pro film. Ten samozřejmě nepřišel v daném žánru s ničím novým, navrch přidal nudné ukecané pasáže a nijak zvlášť se nepovedly ani akční scény s mizivým gore. Cusack a Jackson se také zrovna dvakrát nepřetrhli a tak těch 10% je za to, že z tý zlý holčičky z Orphanu roste docela šukézní roští. ()

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama