Reklama

Reklama

Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o dvanáctileté dívce Mitsuki, která miluje zpěv. Bohužel se zdá, že její sen stát se zpěvačkou se nikdy nesplní. Dívka má nádor na hlasivkách. Pokud podstoupí náročnou operaci přijde o hlas, pokud ne, do roka zemře. Mitsuki je sirotek, vyrůstá u babičky a doufá, že jednou opět uvidí svého přítele z dětství Eichiho, kterému slíbila, že až se znovu setkají, bude z ní slavná zpěvačka. Proto Mitsuki odmítne jít na operaci a začne pracovat na splnění svého snu. V její nelehké cestě jí pomáhají dva shinigami (bůžci smrti) Takuto a Meroko, kteří přišli na Zem, aby ji přesně za rok odnesli do říše mrtvých. Mitsuki je jediný člověk, který může shinigami vidět, s postupem času se s nimi spřátelí a díky jejich kouzelné moci se opravdu stane uznávanou a obdivovanou zpěvačkou. Potká Mitsuki znovu Eichiho? Podstoupí operaci nebo se rozhodne pro smrt? A co Takuto a Meroko? Vyrovnají se s faktem, že v blízké době budou muset Mitsuki odnést ze světa lidí a zničit tak její naděje a sny?

Japonské anime má jako předlohu stejnojmenou mangu, od které se v určitých detailech liší. Na první pohled se může zdát, že jde o seriál pro děti. Na ten druhý je to dojemný příběh o lásce, smrti, přátelství, splněných i nesplněných snech a především o síle, které je člověk schopen, pokud v něco doopravdy věří. (Stiiin)

(více)

Recenze (7)

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Anime plné velmi citově vyděračských scén, autoři se skutečně snaží páčit vám slzy až z mozku, ale i když si tohle uvědomujete, je to fuk, protože zabírají. To už chce opravdu velkou dávku schopností a profesionality, umět se držet takhle na hraně, aby si divák říkal: ne, mě nedostanou! a do toho brečel jako želva - zajímavě rozporuplný pocit. I příběh je celkem propracovaný a nemá příliš hluchých míst, a konec je také dobře udělaný. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle malinku jsem zhltla za dva dny, protože mě ta její sladkost k sobě přilepila a nechtěla pustit. Roztomile naivní, s pěkným hudebním doprovodem (kdyby se jen tolikrát neopakoval...), s hlavní hrdinkou, jejíž povaha se mi vcelku zamlouvala, jen toho častého plácání o Eičim už bylo ke konci dost a dost. Něco jsem tušila (to s Eičim), někdy mě to překvapilo. Vzhledem k tomu, oč běží, je jasné, že člověk se dojetí neubrání. Navíc, nevím jak, ale poprvé se mi stalo, že mě dojala samotná písnička k slzám (asi se to tak nějak všechno sešlo a ta písnička tomu dala volný průchod :-)). Ačkoliv je to zaměřené na mladší dívky, myslím, že kouknout se může každý, protože je to kouzelné a kdo občas netouží po něčem takovém? Ale abych se přiznala, víc se mi líbilo, když zpíval Takuto než Micuki. Lepší 4* ^^ ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Trochu naivní seriál určený primárně pro dvanáctileté slečny, ale jakmile člověk zapomene na předsudky, zjistí, že to vůbec není tak hloupé a přímočaré, jak by se mohlo zdát. Naopak, děj dokáže být obzvláště v druhé polovině místy celkem překvapivý a napínavý a ani postavy se nevyplatí soudit podle prvního dojmu. Obzvláště to platí pro ty "záporné", protože nikdo tu není úplně zkažený, všichni mají pro své jednání nějaký ten důvod a proto si i oni dokáží získat divákovy sympatie a uvěřitelně změnit svůj postoj vůči Micuki / Full Moon. Hudebně by si seriál možná zasloužil větší variabilitu, neustálé opakování Myself a Eternal Snow ke konci už trochu omrzelo. Na druhou stranu stojí za povšimnutí, kolik úborů za seriál Micuki / Full Moon vystřídá. Ne snad, že by šlo o něco zásadního, ale postavy v anime si často vystačí za celý seriál se dvěma, třemi druhy oblečení, kdežto Micuki vystřídá tři i za jediný díl, prostě takový sympatický detail. ________ Ze začátku jsem nechápal, co na tom všichni vidí, ale postupně jsem tomu přicházel víc a víc na chuť a ke konci hltal každou epizodu. Místy vtipné, místy smutné, místy naivní k nepřežití, celkově přesto výtečné anime. Je mi líto dát "jen" čtyři hvězdičky, takže s přimhouřením obou očí velmi slabých pět. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama