Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V newyorské čtvrti East Village se bourá jeden zchátralý dům za druhým, má tu vyrůst honosná čtvrť s mrakodrapy. Jednoho dne přijde řada na činžák, v jehož přízemí provozuje skromnou kavárnu postarší manželský pár, Frank a Faye Rileyovi. Většina nájemníků se odstěhuje, zůstanou jen Rileyovi, malíř Mason, těhotná dívka Marisa a bývalý boxer Harry. Developer Lacey na ně pošle Carlose, který kavárnu zdemoluje. Faye má problémy, trpí Alzheimerem, a Frank situaci vyhodnotí jako neúnosnou a rozhodne to vzdát. Noc, která má být jejich poslední v domě, je zázračná. Otevřeným oknem přiletí návštěva z vesmíru, jsou to dva roztomilé malé létající talířky. Potřebují ke svému životu elektřinu, kterou si vysosají ze zásuvek v domě, a na oplátku spraví všechno, co Carlos rozbil. Když se ráno pětice obyvatel domu probudí, nestačí se divit. Frank a Faye otevřou kavárnu a život se zase rozbíhá. Carlos přijde znovu, ale talířky ho vylákají na střechu budovy a muž odtud vyběhne se zježenými vlasy. Samička z páru "talířků" porodí tři mláďata, jedno se zdá bez života. Faye ho pohřbí do květináče, ale boxer Harry ho vyhrabe, odnese si ho do svého bytu a podaří se mu je oživit. Developer se nehodlá vzdát, a tak když Carlos znovu neuspěje, pošle do domu žháře. Celá budova exploduje, zůstanou jen ohořelé trosky, bourání ale nemůže pokračovat, protože nahoře na zbytcích schodiště sedí boxer Harry a odmítá se hnout. V noci se pak objeví létající talířky, kterým z vesmíru přiletěla početná posila, a do rána stihnou dům postavit znovu. (TV Nova)

(více)

Recenze (35)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Strašná slátanina. Možná v roce 1987, 14 dní po premiéře, v mém těsně postpubertálním věku by se mi to i trochu líbilo, ale dneska? Smál jsem se jen záplavě filmového kýče, tolik klišé na jednom místě se taky vidí málokdy... Spielberg v tom čitelný je, ale filmu to spíše škodí, než pomáhá. Prostě děs běs. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mne to osobne sadlo viac ako príbuzný Cocoon, ktorý nakoniec až zas tak príbuzný nie je. Páči sa mi narušenie zabehaného klišé s mimozemšťanmi v mierke ľudí, keď sa nad tým človek tak zamyslí tak iné proporcie a vlastne aj mechanický základ návštevníkov sú pravdepodobnejšie ako humanoidy. V jednoduchosti je krása alebo osemdesiatky v tej najkryštalickejšej podobe. Chýb to má ale dostatok, ono tie triky a vzhľad emzákov už nie sú to pravé orechové a celkovo by to chcelo o niečo viac šťavy, alebo skôr oleja na premazanie hrdzavých súčiastok v ufách. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Slabé sci-fi z osmdesátých let. Vliv Spielberga je tak jedině znát na těch malých létajících talířích, které tedy dost propracované, ale to je tak bohužel vše. Atmosféru sci-fi ani komedie to nemělo a nic poutavého jsem také nenašel. Kolikrát herci hráli ve studiu před obrovským plakátem rozbourané čtvrti, a to se mi také nelíbilo. V kdejakém mnohem starším filmu to zinscenovali líp. Jediné co se skutečně dá kladně hodnotit jsou jen ty dvě malá ufa a krásný posterk filmu. [452. hodnocení, 30. komentář, 59%] ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Komorní sci-fi příběh, ve kterém mi chyběl spád, humor a hlavně alespoň trošku uvěřitelnost. Jasně jde o sci-fi, ale i tak natočit film o létajících talířích, které žijí a jsou tu jen proto, aby opravovali jednu starou barabiznu? Bez jakéhokoliv vysvětlení? Naštěstí to trošku zachraňují oba hlavní představitelé (ostatní jsou v podstatě o ničem), roztomilý efekty létajících talířů a taková ta Spielbergovská "hezkost". ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pre milovníka osemdesiatiek povinnosť. Spielberg cítiť z každého snímku, scenár v sebe nezaprel Brad Bird, ktorý v neskoršom období zažiaril pre mňa stále fenomenálnym Iron Giantom a potom dvojicou nesmrteľných komixákov Incredibles. Vynikajúce triky (na tú dobu samozrejme), rodinná pohoda, zaujímavá myšlienka. Film som si opätovne pozrel snáď po viac ako dvadsiatich rokoch a nič nestratil a čo stratil vekom na technickej stránke, to doháňa vekom na nostalgickej. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Snímek měl být kratší a měl se stát součástí seriálu Amazing Stories (1985). Producen Steven Spielberg ale nakonec rozhodl, že materiál je zajímavý a vydá na celovečerní film. (Terva)
  • Mnoho zahraničních distributorů dalo filmu název "Miracle on 8th Street". (Terva)
  • Natáčelo se v americkém New Yorku v ulici East Village, kde byl postaven provizorní čtyřpatrový dům. (Terva)

Reklama

Reklama