Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ótani Juri je žačkou deváté třídy, která se ze všeho nejvíce bojí mimozemšťanů. I přesto je svými spolužáky vybrána do uskupení bojující proti nim. V této koalici deváťaček bojujících a odchytávajících nepozemská stvoření se potkává s Kawamurou Kumi a Tomine Kasumi. Obě dvě svou povinnost berou s grácií, Kasumi je v tom dokonce velmi dobrá, ale Juri se ne a ne smířit s tím, že musí přicházet do kontaktu s mimozemšťany. Jak se taková situace vyvine? (Zíza)

(více)

Recenze (4)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Možná že se na to člověk bude dívat úplně jinak, když si nejprve přečte tenhle článek (já vím, dlouhý, ale o to více zajímavý) http://anime.mikomi.org/episode/914/Will.html Sice to možná spoileruje, ale spíše to přináší nový požitek, snad levelovaný, při sledování tohoto anime. Levelovaný spíše o nepříjemné pocity. Když se nad tím člověk zamyslí, je to mnohem zlověstnější seriál, než by se mohlo zdát. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Od Alien 9 jsem příliš nečekal, takže bych z výsledného hodnocení teoreticky neměl být zklamán, jenže ono stačilo tak maličko a výsledek mohl být výrazně lepší. Juri Otani je dvanáctiletá dívka, která byla svými spolužáky vybrána do oddílu bránícího školu před mimozemskými tvory, kteří občas dopadnou na pozemek vzdělávacího ústavu. V oddíle jsou celkem tři slečny, leč ani to Juri, která emzáky nemá ráda a bojí se jich, na sebevědomí příliš nepřidává. Zápletka s *cokoli* zachraňujícími děvčaty není v rámci anime vůbec originální, ovšem sám jsem takových viděl jen minimum, takže na mě Alien 9 nepůsobil okoukaně. Navíc shledávám vcelku zajímavým, co je hlavní zbraní proti vetřelcům, také samotný vzhled potvor je docela nápaditý a i souboje ujdou. Dále byť nejde o komediální seriál, čas od času se objeví nějaký vtípek, přičemž většina je povedená, ba některé jsou až velmi zábavné. Super! Naproti tomu se objevují i temnější scény v podobě Juriných snů (ačkoli jsou co se týče osvětlení spíše světlé) a několika momentů s emzáky (hlavně jisté pasáže druhé a čtvrté epizody) a ani v těch dle mého autoři nehmátli vedle. Potud by to bylo pěkných 7/10 a spokojenost s překonaným očekáváním. Jenže dříve či později to přijde: „Bééééééééé!“ To opět začala Juri fňukat a brečet. To se samozřejmě může stát a nezazlívám jí, že se vetřelců bojí a nemá tu práci ráda (ačkoli se mi nezdá, že by se po půl roce v oddílu chovala úplně stejně jako na začátku), ale který trubec vymyslel, že takřka každou negativní emoci bude vyjadřovat neuvěřitelně protivným brekotem?! Jelikož se Juri v negativním rozpoložení nachází poměrně často, výsledkem je, že snad polovina všech zvuků, které vydává, je onen brekot, a kombinace vysoká četnost + ultraprotivnost bezpečně smrtí většinu pozitivních dojmů. Takže ta maličkost, jež chyběla Alien 9 k mnohem lepšímu hodnocení, je předčasná smrt trubce, který nezabránil Juri v naříkání. 5/10 ()

Reklama

Reklama