Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ótani Juri je žačkou deváté třídy, která se ze všeho nejvíce bojí mimozemšťanů. I přesto je svými spolužáky vybrána do uskupení bojující proti nim. V této koalici deváťaček bojujících a odchytávajících nepozemská stvoření se potkává s Kawamurou Kumi a Tomine Kasumi. Obě dvě svou povinnost berou s grácií, Kasumi je v tom dokonce velmi dobrá, ale Juri se ne a ne smířit s tím, že musí přicházet do kontaktu s mimozemšťany. Jak se taková situace vyvine? (Zíza)

(více)

Recenze (4)

yenn 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Od Alien 9 jsem příliš nečekal, takže bych z výsledného hodnocení teoreticky neměl být zklamán, jenže ono stačilo tak maličko a výsledek mohl být výrazně lepší. Juri Otani je dvanáctiletá dívka, která byla svými spolužáky vybrána do oddílu bránícího školu před mimozemskými tvory, kteří občas dopadnou na pozemek vzdělávacího ústavu. V oddíle jsou celkem tři slečny, leč ani to Juri, která emzáky nemá ráda a bojí se jich, na sebevědomí příliš nepřidává. Zápletka s *cokoli* zachraňujícími děvčaty není v rámci anime vůbec originální, ovšem sám jsem takových viděl jen minimum, takže na mě Alien 9 nepůsobil okoukaně. Navíc shledávám vcelku zajímavým, co je hlavní zbraní proti vetřelcům, také samotný vzhled potvor je docela nápaditý a i souboje ujdou. Dále byť nejde o komediální seriál, čas od času se objeví nějaký vtípek, přičemž většina je povedená, ba některé jsou až velmi zábavné. Super! Naproti tomu se objevují i temnější scény v podobě Juriných snů (ačkoli jsou co se týče osvětlení spíše světlé) a několika momentů s emzáky (hlavně jisté pasáže druhé a čtvrté epizody) a ani v těch dle mého autoři nehmátli vedle. Potud by to bylo pěkných 7/10 a spokojenost s překonaným očekáváním. Jenže dříve či později to přijde: „Bééééééééé!“ To opět začala Juri fňukat a brečet. To se samozřejmě může stát a nezazlívám jí, že se vetřelců bojí a nemá tu práci ráda (ačkoli se mi nezdá, že by se po půl roce v oddílu chovala úplně stejně jako na začátku), ale který trubec vymyslel, že takřka každou negativní emoci bude vyjadřovat neuvěřitelně protivným brekotem?! Jelikož se Juri v negativním rozpoložení nachází poměrně často, výsledkem je, že snad polovina všech zvuků, které vydává, je onen brekot, a kombinace vysoká četnost + ultraprotivnost bezpečně smrtí většinu pozitivních dojmů. Takže ta maličkost, jež chyběla Alien 9 k mnohem lepšímu hodnocení, je předčasná smrt trubce, který nezabránil Juri v naříkání. 5/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Možná že se na to člověk bude dívat úplně jinak, když si nejprve přečte tenhle článek (já vím, dlouhý, ale o to více zajímavý) http://anime.mikomi.org/episode/914/Will.html Sice to možná spoileruje, ale spíše to přináší nový požitek, snad levelovaný, při sledování tohoto anime. Levelovaný spíše o nepříjemné pocity. Když se nad tím člověk zamyslí, je to mnohem zlověstnější seriál, než by se mohlo zdát. ()

Reklama

Reklama