Reklama

Reklama

Na samé hranici mezi anglofonní provincií Ontario a frankofonním Quebecem je objevena mrtvola. Vyšetřováním jsou tedy pověřeni detektivové z obou stran - Martin Ward z Toronta a David Bouchard z Montrealu. Jsou přinuceni spolupracovat, i když mluví jiným jazykem a hlavně jsou oba naprosto rozdílní. Zatímco anglofonní Martin je typem „hodného“ policajta a vše řeší podle litery zákona, frankofonní David je impulzívní ranař – tedy ten „zlý“. To jim ovšem v práci nijak nepřekáží, neboť mají silnou motivaci. Honí zločince, který vraždí osoby z okruhu vrcholového hokeje a na svých obětech zanechává stopu ve formě tetování, které je vodítkem k další vraždě. Média mu přezdívají „Tetující zabiják“, a jak se kruh okolo něj stahuje, začíná se mstít i na rodinách obou detektivů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Buddy akčňáky jsou specifické solidní policejní dvojkou, vtipem a originální akcí. Tady z toho prostě nebylo ani jedno. Chvílemi jsem měl až pocit, že tenhle film je horší variantou Kobry 11. No a "akční" závěr to pak stvrdil. Děs a hrůza. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vraždí tu blázen kvůli hokejovýmu klubu, který neexistuje..... Šílenec vraždící hokejový funkcionáře – to se může stát předmětem zápletky snad jen v Kanadě. (Ono je však na tomto příběhu víc pravdy, než by se dnešní mládeži mohlo zdát.) Ale k filmu: humor těží z rozdílů mezi provinciemi Ontario a Quebéc – takové to slovní špičkování a akční pasáže zase připomínají chlapce ze staré dobré policejní školy. Taková kriminální pohoda. A jelikož mrtvol s kérkama přibývá, chlapci padaj do větších a větších sraček. Nečekejte trhák desetiletí, ale hnusný odpoledne film spolehlivě zabije. A nemusíte být ani hokejový funkcionář! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zajímá mě, co maj policajti v Québecu za tradice. 2.) Nevím, kdo prodal Quebec Nordics do USA. 3.) Chystám se prodat hokejový Pardubice do Hradce Králové. 4.) Co se stane, když mi bouchne výbušnina v kapse? PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč tu vlastně máme francouzskýho poldu? To jako mít tady vraždícího magora samo o sobě nestačí?" Kanaďani jsou mé nátuře milejší než Američané. V USA totiž každý chce řešit případ, kdežto v Kanadě stejně jako v ČR ho každý rád postoupí někomu jinému. Takže případ mrtvoly visící na dvou územích zároveň sympaticky nechtěl řešit vůbec nikdo a já jsem se přitom bavil konfrontací angličtiny s francouzštinou, hokejovým tématem a taky tím, že oba detektivové často dostávají do čumáku. Poněkud horší je to, že já jsem kanadskému humoru nikdy úplně nerozuměl a přeměna tragických Quebec Nordiques v sympatické Colorado Avalanche mi nikdy nevadila. Za prodej Gretzkyho z Edmontonu do L. A. by si ovšem Pocklington zasloužil vyhostit do USA. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pohodový kanadský buddy movie o sucharském anglofonním a drsném frankofonním poldovi na stopě sériového vraha. Feore a Huard jsou fajn dvojka, ale chtělo by to přitlačit na akci a taky víc zábavných scén jako bylo úvodní přetahování se o mrtvolu na billboardu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělé hlášky a kvalitní herci v hokejové vyvražďovačce z Kanady. Sice jde o další variaci na Smrtonosnou zbraň, ale dokáže překvapit. Ten film má srdce a to se dneska už moc nevidí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda-li to bylo pouze mým naladěním, ale první půlku jsem se opravdu hodně nudil, pak si dal hodinovou přestávku a druhou polovinu jsem si nepoměrně více užil. Kdo někdy viděl Smrtnosnou zbraň či jiné buddy movie, bude jenom zírat, s jakými starými klišé kanaďané přišli, jinak ale hlášky fungujou a hlavní dvojku si po rozkoukání docela oblíbíte. Nakonec 70% a ten sequel si dám. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Bon cop, bad cop mi připomínal švédsko- dánský seriál Most i když je duel Quebec versus Ontario starší a je něm více hokeje. Některé věci by se daly více rozvinout a některé naopak zkrátit. Nicméně jeho kouzlo v originále je i jazykové, což asi bez dobré znalosti angličtiny a francouzštiny neocenime. Závěrem si myslím, že jde o pěkný kriminální tvz. buddy film se špetkou kanadského humoru. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to slibně rozvíjelo a jiskření mezi detektivy mne bavilo. Duo ranař a slušňák vždycky funguje dobře. Bohužel od poloviny se ze slušňáka stane najednou také ranař čímž se celé kouzlo vytrácí. Pár scének bylo vtipných, některé byly hodně afektované až trapné. Sama detektivní zápletka o vrahounovi unášejícím a vraždícím své oběti byla hodně slabá. Celý film na mne celkově působil tak, že si snaží hrát na nadupaný akčňák, čímž ale nebyl. Vrcholem mého znechucení byla závěrečná nehoda ve stylu Kobry 11. Jsem háklivý na automobilové nehody způsobené najetím vozidla na v ulici nepochopitelně zřízenou rampu nebo cityblok, vždy však zkosenou stranou ve směru jízdy... Ve starejch filmech uměli hoši otočit buicka na střechu i bez toho, že by jedním kolem najel na rampu... Tenhle film je prostě oddychovka a tak ho berte. A jedno doporučení na závěr. Pusťte si jej v původním znění. V cz dabingu moc nepochopíte hrátky s anglinou a francouzštinou. Dvě tetování. * * ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

VELMI (zvláště během doby ve francouzské části Kanady) zábavná akční komedie, ve které nejlepší gagy těží z kulturních rozdílů mezi anglofonními a frankofonními obyvateli severního souseda USA. Pro mně daleko lepší než Mizerové. Český distribuční název: Džentlmen a frajer. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No nevím ale tohle mě dostalo. Od filmu jsem vůbec ale vůbec nic nečekal. A dostal jsem tměř dokonalou Buddy movie. Všechno se mi líbilo od herců po dokonalou old school hudbu až po fakt některé hodně černé vtipy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Snímek je pouze tím, čím je. Letní zábavou. Vtipné komentáře na kulturu angličanů a francouzských kanaďanů. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, ale slušná krimi buddy movie, kde sice nefunguje chemie mezi hlavními postavami, ale najde se zde několik scén, které pobaví. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl dvojku, která se mi líbila jako komedie, ale snímek "Hodnej polda, zlej polda" je ještě lepší v tom, že o trochu lépe funguje jako celkem temná detektivka, kdy hlavní postavy pořád dovedou být vtipné, ale není to ani trochu na úkor napínavého a místy celkem drsného vyšetřování. Navíc je jednička trochu víc sexy. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lacině trapné. 1) Anglicky i francouzsky umím, s quebečtinou jsem přišel do styku, ale to vše mi bylo houby platné, protože jsem sledoval film na kanále, kde jsem byl odkázán čistě na český dabing. Tomu se úspěšně podařilo eliminovat všechny jazykové vtipy, byly-li ve filmu jaké. 2) Ovšem ani dabingový paskvil nedokázal zakrýt, že jde o lacinou a víceméně trapnou záležitost. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Ja som sa fakt bavil počas filmu. Akcia, komédia i krimi. Zeleno-modrý filter a snaha o rýchly strih sú bonusom tak isto ako hlavné úlohy. Jediná výtka je fakt minutáž. Skrátenie o 25 min. by nebolol na škodu. Avšak o nejakom porovnávaní s Bad Boys sa nemôžeme baviť. ()

Tygrys 

všechny recenze uživatele

Ach ti kanaďani... Mají v hlavě jenom hokej a Celine Dion. Ještě že jim tam tu kulturu pozvedá Terrance a Philip. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Slávnosti balónov ešte nezačali a z neba už padajú mrtvoly. Vrahom je hráč neexistujúceho hokejového klubu. Je to ako puzzle s 50 tisíc kúskami, ktoré si požičal sesternici a vrátila ti len polovicu, lebo jeden diel uviazol v gauči, druhý v ponožke v sušičke .... ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Oba díly kanadské akční buddy komedie s Colmem Feore. Opravdu doporučuju, je to strašně svěží a zábavný. Jasně, má to nižší rozpočet a pohybuje se to někde lehce pod 7/10, ale tohodle subžánru se točí tak málo. Potěšilo finále druhého dílu a taky to, že to dobře využívá 2 jazyky, takže rozhodně bez dabingu! ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Jednpou větou: Od začátku až do konce brutální nuda, kterou nezachrání ani poměrně slušní herci a slušná kamera v akčních scénách (...škoda, že jsou asi jen tři ), délka filmu je obrovským mínusem!! ()

Reklama

Reklama