Reklama

Reklama

Tanec s bílým psem

(TV film)
  • Česko Zatancovat si s bílým psem (více)

Obsahy(1)

Známý sadař a školkař Robert Samuel Peek celý život pěstoval nejlepší ořechovce v celé Georgii. Před sedmi lety oslavil se ženou zlatou svatbu. Jeho milovaná manželka Cora však náhle zemřela. Teď Sam chodí jen do svého sadu. Celá rodina na starého pána dává v jednom kuse pozor. Pečují o něj především jeho obětavé dcery, které ale nechápou, že tatínek chce být občas sám, i když mu bude třeba smutno. Z ničeho nic se jednou před Samovými dveřmi objeví psí slečna. Je stejně sněhobílá, jako byla fenka, kterou si před lety s Corou přivedli domů. Se čtyřnohou společnicí se také bez vědomí rodiny vypraví do vzdáleného Madisonu, místa, kde před šedesáti lety prožil nejkrásnější den svého života. Je to dárek, který dluží své manželce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

monolog 

všechny recenze uživatele

Nikdy nic na světě nekončí, jen přichází další. To říká hlavní hrdina ve chvíli, kdy už si je nejen jist svou blízkou smrtí, ale také ví, že může odejít beze strachu z toho, co bude následovat, protože zažil mnoho, viděl spoustu věcí, dosáhl několika úspěchů, měl ženu, již miloval a rodinu, na kterou může být hrdý. Celý život byl zdravý a ani na stará kolena tomu není jinak, takže bolestmi netrpí. Film je o tom, jak by si každý člověk přál zažít své umírání a přípravu na smrt. Klidný, nenásilný odchod ve chvíli, kdy jsme se smířili se smrtí a bereme ji ne již jako nepřítele, jenž nás může přepadnout na každém rohu v ten nejnevhodnější čas, ale jako kamaráda, který se o nás postará. K 5150 musím ještě dodat jednu zajímavost. I když se oba manželé narodili na opačných koncích zeměkoule, narodili se oba dva ve městě zvaném Londýn. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Druhým manželem Jessicy Tandy se v roce 1942 stal kanadský herec Hume Cronyn. Kromě dlouholetého manželství (téměř 52 let!) spolu často tvořili pár také před filmovou kamerou. Mimo tohoto snímku, který získal cenu Emmy bych zmínil např. ZÁMOTEK (1985) a ZÁMOTEK 2 : NÁVRAT (1988). ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama