Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Recenze (102)

SLOTH 

všechny recenze uživatele

velice prijemny film ktery vas svou hudbou a prijemnym obsazenim vtahne do deje opravdu bajecne plus michael douglas a jeho fousy ktere z nej delaji naprosto symaptickeho hlavniho hrdinu ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Novodobá pohádka o jednom roztržitém snílkovi, kterého soudobá společnost zaškatulkovala jako blázna a o tom, že se na blázny někdy usměje vrtkavá štěstěna, pokud jdou za svým snem. "Rumcajsovský" Michael Douglas je někdy takříkajíc "na zabití", ale stejně jako jeho filmová dcera Evan Rachel Wood, ho jednoduše musíte mít rádi. Mimochodem, už jste slyšeli, že v Kalifornii vylézají z oceánu na břeh nazí číňané? Nevěříte? Pak se podívejte na Krále Kalifornie. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

..........když byl Charlie v nemocnici, na sociálce si mysleli, že žiju s mámou a na Dětský péči, že žiju s tátou. Táta myslel, že žiju s mámou, máma myslela, že jsem v pěstounské rodině. Pěstounská rodina si myslela, že jsem u táty a tak dál..........toliko o Mirandě, hlavní postavě filmu. A Charlie, její otec ? To je případ sám o sobě. Propuštěn z psychiatrické léčebny, hledá v Kalifornii pradávný poklad. CITÁT - Kdo by nechtěl věřit na zakopaný poklad......... Trochu ujetý, nepravděpodobný, se spoustou nesrovnalostí, ale jinak milé, něžné a jednoduché. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové filmy mám rád, ale tento si místo v mé oblíbenosti nezískal. Tvůrci zřejmě měli úmysl vytvořit ,,obyčejný a nezávislý" film, který občas pobaví a bude řešit všední problémy. Jenže pobavil pouze dvakrát a celkově jsem se nudil. Vždyť hlavní příběh nemá co říct. A u takovýchto filmů by měl. Většinu rozpočtu zaplatil několikrát zde propagovaný fast food, což také nechápu. Co má co dělat reklama, možná nepřímá, v tomto filmu? Jen děkuji za číňany a ,,zběsilou" jízdu na motorce přítele Charlieho. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Indie dramedy s cáklým Michaelem Douglasem a krásnou Evan Rachel Wood o hledání (nejen) ztraceného pokladu. King of California obsahuje přesně to, co má nezávislé komediální drama obsahovat: příjemné herecké výkony, vcelku originální námět a pěknou hudbu. Celé je to tak trochu vtipně šílené, ale nemůžu úplně říct, že bych měl po zhlédnutí závěrečných titulků vyloženě dobrou náladu - spíše něco mezi. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Vážna nezávisla komédia...kde Michael Douglas je fanatický a vtipný blázon...a Evan Rachel Wood..neskutočne sexy...a tento film je dôkazom že aj nezávislé komédie sú fajn ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nikoliv film, ale hodnocení tohoto filmu některými členy mě dost překvapilo. Je pravda, že se nejednalo ani o dobrodružný snímek ani o thriller. Komedii bych v tom též neviděla. Jedná se o komorní snímek pro "náročného diváka", který si dokáže vychutnat herecký koncert jedné velké hvězdy( M. Douglas) a hvezdičky (Evan R.Wood). Věřím pevně, že kdyby se jednalo o nějaký blábol, že by si scénář M.D. určitě nevybral. Je to film, který nám ukazuje, že i lidé tohoto typu (jinak pro okolí neškodní) mezi námi žijí a jak těžký život s nima mají jejich příbuzní. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Občas jsem si říkal, že se z filmu vyklube něco víc, nějaká hlubší myšlenka, ale bohužel jsem se dočkal pouze velmi nudného filmu, jehož jediným plusem bylo herecké obsazení. Škoda. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Pán Douglas si po Honbe za diamantem zahral v tomto trošku uletenom filme, kde sa tiež ženie za pokladom a krásna slečna Woodová mu pekne sekunduje ... a teraz k filmu samotnému, jednu vec by som vytkol ale na to som si už zvykol že USA je schopná dať nálepku komédia kde chce, čiže to že som sa nesmial už asi beriem akosi s nadhľadom ale pár úsmevných okamihov to malo a bolo tam trošku tej sentimentálnosti ... ale inak priemer ... ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

pohodová komedie s jako vždy naprosto excelentním : Michael Douglas a k tomu bonus : Evan Rachel Wood .. není to náhodou spíše na *****? přidávám ... je to na pět * ... ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Komedie u které jsem se ani jednou nezasmál. Co tam dělá můj oblíbený herec Michael Douglas je mi záhadou. Jak mohl v takové trapnosti hrát. Že to bude volovina jsem tušil, ale až taková? Díval jsem se jen kvůli Douglasovi, nehrát tam on, tak bych tento paskvil nikdy neviděl. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Král Kalifornie" ... Je příliš šílený na to, abych mu uvěřila - a zároveň málo šílený na to, abych se opravdu dobře bavila. Přesto z něho vyzařuje něco milého, takže bych ho v jednu chvíli zabila - abych mu hned vzápětí odpustila. Slabší 3* ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Zase raz nezávislý malý filmeček, ktorý má byť ľudský a príjemne zahriať pri srdci. Ale niečo tu nefunguje. Je jasné kam sa dej uberá, ale po celý čas som mal pocit akoby film nešiel odnikam nikam. Chýbalo mi tam skrátka niečo šťavnaté medzi riadkami. Všetky scény zaoberajúce sa vývojom vzťahu otca a dcéry boli také nejaké odbyté a nevierohodné (a prišlo mi čudné ako ochotne pomáha dcéra svojmu otcovi bláznovi). Nebyť výborného Douglasa (ktorý si rolu očividne užil a jeho výkon o niekoľko tried prevyšuje výslednú kvalitu filmu) a veľmi dobrej Evan Rachel Wood, išiel by som s hodnotením nižšie. Prosto tomu chýbala atmosféra a drive. Čakal som niečo kvalitatívne na úrovni Little Miss Sunshine. Chcelo to asi trošku vylepšiť scenár a lepšieho rejžu. :-) ()

touchmud 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě opravdu překvapil, asi protože jsem od něj nečekal. Vlastně trochu zřeštěný příběh o hledání ve kterém exceluje skvělá Even Rachel Wood a rostomilý, řádně zarostlý Michalel Douglas. Mike Cahill rozhodně překvapil a už se těším na jeho další film. ()

Reklama

Reklama