Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti


Nový svět (E37)

(epizoda)
  • Japonsko Šinsekai (více)

Obsahy(1)

Ačkoli Mikami napsal jména všech vyšetřovatelů do Zápisníku smrti, minuta už uplynula a všichni jsou stále naživu. (Netflix)

Recenze (11)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Závěr mě zklamal hned z několika důvodů. Lighta přelstilo autistické děcko a jak už to tak ve světě bývá, tak zvítězilo zlo. Takhle dobrý seriál si rozhodně zasloužil hlubší a důstojnější závěr. Celkové vyznění bylo takové nijaké. Jako celek byl seriál ovšem vynikající. Z 37 dílů bylo sračkoidních až nesledovatelných cca. 6. Zejména celá lapálie kolem japonské mafie byla neskutečně zbytečná, nudná a debilní. První polovina seriálu byla nesrovnatelně lepší. Ve druhé už se bohužel vařilo z několikrát převařené vody. S odstupem času nedávala smysl smrt emaře, kterého nahradili jeho dětskou a krajně debilní verzí. Působilo to poté vyloženě směšně, že takový dementní autistický retard, který si sám nevytře ani prdel, vede klíčové vyšetřování. Navíc zde přestalo býti vysvětlováno, jak na nějaké klíčové věci přišel. Případně to bylo vysvětlováno absolutně debilně, když třeba koukal na 50 obrazovek, najednou mu zasvítili oči a měl jasno. To bylo ubohé a svědčící o scénáristické vyčpělosti. Near byl celkově neskutečně nudná a pseudo správňácká postava. O jeho bráchovi, coby velkému 20 kilovému zvířeti podsvětí raději ani nemluvě. Nerozumím tomu, co tvůrce k tak pičoidnímu nápadu vedlo. Dost tímto rozhodnutím pošramotili celou druhou polovinu seriálu. [66 %] ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recenze na závěrečnou epizodu anime Death Note: Tak nám to končí. Samozřejmě ve velké parádě. Finále bylo strhující, jsem hrozně rád, že po ne úplně podařeném prostředku (zvláště sekvenci dílů s naháněním partičky Yotsuba považuju za neuvěřitelně zbytečnou a nanejvýš otravnou odbočku od děje) se seriál nakonec vzpamatoval. Troufám si říct, že závěrečných několik epizod se mohlo minimálně zábavností rovnat prvním zhruba 20 dílům. Ještě si to musím nechat uležet v hlavě, rozhodně vydám i recenzi na seriál celkově. V tuto chvíli můžu za sebe říct, že mě Death Note jakožto první viděné anime nezklamal, po většinu času nenudil a skončilo to tak, jak mělo – ikonicky. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo sa aj lepšie. Mal by som k tomu zopár výčitiek, ale všetky sa týkajú určitého zlomu v 25. epizóde. Neexistuje lepší spôsob ako cez túto prekážku prejsť než ju prijať ako fakt a ďalej neriešiť....ja taký bohužiaľ nie som... ()

Kvidoland 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY! Chudák Light, jeho smrt byla jeden z nejsmutnějších momentů seriálu. Nečekal jsem, že by ho zastřelil právě Matsuda - ten největší dobrák seriálu, co by nikomu neublížil. Hlavně ta scéna, jak zkrvácený běží za zvuku nádherné hudby a ty flashbacky na něj, jako na mladého studenta. To mě prostě dostalo 😢 Tento seriál říká fakt z reality - není možné udělat spravedlivý svět plný míru a dobra. ()

Reklama

Reklama