Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin, Hannah a šestnáctiletá dcera Samantha tvoří šťastnou rodinu. Hannah ale cítí, že její dcera prochází krizí a rozhodne se s ní na pár dní odjet. Během cesty dojde k nehodě a Benjamin musí náhle čelit velké tragédii: jeho žena i dcera upadly do těžkého kómatu. Hannah nabývá vědomí jen na okamžik, kdy naposledy stiskne ruku své dcery, která právě otevírá oči. Poté Hannah umírá. Benjamin, zdrcený ztrátou své ženy a šťastný, že jeho dcera je naživu, postupně nabývá dojmu, že duch Hannah vstoupil do Samantina těla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Botič 

všechny recenze uživatele

Kudy, tudy z manželské nudy a za porozuměním vlastní dceři? No přeci přes doslovné mysteriózní převtělení pod producentskou taktovkou Luca Bessona. Prachobyčejná kavárenská historka postrádající moment překvapení, narýsovaná podle pravítka bez možného nouzového východu. Prosím už žádné takové. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem mírně rozpačitá z tohoto počinu Vincenta Pereze - téma je sice poměrně neobvyklé, ale obsah i forma jaksi pokulhávají. Tak trochu rodinné drama, tak trochu mysteriózní drama, tak trochu romance, tak trochu film pro teenagery, v závěru tak trochu dost patetické. S horrorem ani thrillerem to rozhodně nemá nic společného - atmosféra je spíše komorní, maličko koketuje s incestem, od začátku do konce se jen řeší vzájemné rodinné vztahy. Otec (D. Duchovny) uvěřil výměně duší na můj vkus až nepravděpodobně rychle a matka, nakonec i dcera, celou situaci taky akceptovaly příliš snadno. Celý ten konflikt mohl být podán zajímavěji a méně předvídatelně. Nevím, co jsem čekala, ale asi přece jen něco víc. 50% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +námět, děj od začátku do konce, atmosféra, David Duchovny a Olivia Thirlby, scénář a nápady, závěr -krátké, díval bych se na to klidně ještě další hodinu/// Tady musím dát palce nahoru! Tahle Mysteriózní podívaná mi naprosto sedla. Úplně mě uchvátila a zároveň i dojala. Vůbec jsem se nenudil a jen jsem fascinovaně koukal jak tele na nový vrata. Neuvěřitelně nápadité a bez zbytečných slepých uliček. No prostě tohle bylo něco. Navíc skvěle zahrané, tady není co vytknout./// Celkem 86%/// ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Možná trošku nedoceněnej snímek. Na místním hodnocení bych tomu o pár procent přidal a pro dnešek odmítám číst, co se na tom někomu nelíbí, protože já jsem na konci slzu uronil a kdo neni úplnej suchar tak určitě taky. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Toto povrchní a ve své podstatě banální rodinné drama ozvláštněné o křečovité mystérium (matka se po autonehodě převtělí do těla své dcery…) jednoznačně plýtvá hereckými talenty, avšak musím uznat, že právě díky ostříleným hercům je Převtělená ve výsledku ještě docela snesitelným filmem. Když už se tvůrci rozhodli rozpracovat takto odvážnou (z hlediska diváckého přijetí) myšlenku, mohli se také trochu více odvázat a směřovat běh událostí v příběhu ještě do větších krajností, čímž by nepochybně z daného tématu vytěžili mnohem více a připravili tak divákovi nevšední zážitek. Jedním příkladem z všechny budiž nevyužitá psychologická linie manžela toužícího se milovat se svojí ženou, která se však nyní obývá tělo dcery. Ač se tu nabízí divácky a myšlenkově atraktivní téma budící se perverze z citových popudů, tvůrci tento potenciál vůbec nevyužili. Co kdyby měla manželka nadobro opustit živé tělo a toto by byla poslední příležitost prožití milostného aktu? Zneužili by k tomu manželé tělo své dcery? V tomto vidím hlavní sílu námětu a především v tomto ohledu je Převtělená trestuhodně odfláknutým dílem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by som čítal scenár, tak by som nevedel, či sa jedná o normálnu drámu, alebo o paródiu napísanú Melom Brooksom. Spracovanie síce hovorí o dráme, avšak niekedy je hranica medzi vážnym žánrom a komickým tak tenká, že sa v tom nevyzná potom nikto. Takže ja Prevtelenú vnímam ako niečo, čo by napísali Jung s Freudom, ak by chceli napísať scenár o tom, že matka sa prevtelila do tela svojej dcéry. A mysleli by to z menšej časti vážne a z väčšej ako zábavku. Tu sa príliš nerieši smútok nad stratou dcéry, ale vlastne všetko ostatné. Občas to funguje, to keď sa riešia logické následky nereálneho zvratu, občas je to nonsens. To ale nakoniec znamená, že je to zaujímavé. Aj z wtf hľadiska. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Smutný výsledek pokusu o remake japonského filmu Himitsu, který dopadl stejně jako většina podobných snah. Inteligentní, srozumitelný a okouzlující příběh byl nahrazen primitivní lacinou a nesmyslnou odrhovačkou, magická atmosféra byla zbourána, veškeré kouzlo poztráceno, jemnost a laskavá úsměvnost nahrazena vulgaritou. Motýlí křídla na nichž se nesl originál nahradila skřípající, křiklavá a bohužel nefunkční plastová napodobenina. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ničím zajímavý film o matce, která se po nehodě převtělý do těla své dcery. A toto je celá zápletka. Nevýrazný a nudný děj bez jákehokoliv napětí či pointy a navrh znuděný herci, kteří vlastně ani nemají co hrát. Mimochodem TV Nova překonala sama sebe, když do tohoto filmu narvala 4 reklamy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No, popravdě jsem očekával slušné drama s mysteriozní zápletkou, ale ono nakonec zůstalo spíše jen u toho dramatu. Duchovny se lehce svezl na průměrném scénáři, odvedl si svůj výkon, ale nic extra navíc nepředvedl. Přece jenom tu mohlo být více toho slibovaného mysteriózna, ale to už bych chtěl asi moc. Tohle mi přišlo jako „slaďák“ pro náctileté dívky s dobrým koncem. Dá se na to podívat, vyložená ztráta času to není, ale určitě jsem tady nenarazil vyloženě na nic, proč bych to musel vidět někdy znovu. Olivia Thirlby když se namaluje vypadá docela k světu, nicméně se ani nedivím, že její tatík tak vyskakoval. Mít takovou dceru, tak jí taky hlídám jak pes… ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tento film je trochu psycho. Představte si, že se proberete v nemocnici, kde vaše dcera umírá.. potom se proberete znovu v jejím těle a nemáte ponětí, kde je dcera. Potom se máte dívat na její tvář - nevědět, kde je. No a na závěr se matka podívá na své "nové" tělo zcela nahé. Režiséři ale mají žaludek... A aby toho nebylo málo vyčítá manželovi, že nechce sex.. K tomu mě některé scény doslova vytáčely. Dávám průměr, protože i přesto jsem se do toho dokázala zakoukat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Od Bessonovej Europa Corp. som rozhodne podobný námet nečakal. A z tituliek sa dozvedám, že ide o ďalšiu prerábku ázijskej duchariny. Originál som nezhliadol, takže porovnať ( zatiaľ ) nemôžem, jedno je ale jasné, že sobotný, mierne zamračený večer, je pre tento flák ako uliaty. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Aneb jak z 86ti minut udělat skoro dvě hodiny. TV NOHA narvala 5 reklam a udělala rekord :D Film sám o sobě je poměrně zajímavým, bavila mě Lili Taylor, která svým procítěným herectvím dokázala hrát zmatenou zralou ženu v těle mladé puberťačky. Duchovny nudný, dodán spíš jenom pro okrasu a "velké" jméno v titulcích. Film jako celek funguje, ale konec mě prostě naštval... ()

Reklama

Reklama