Reklama

Reklama

Recenze (6)

nigga 

všechny recenze uživatele

Už to tak bude, zřejmě nejvěrnější adaptace komiksu, která si bere stránku po stránce a stylovou a hodně osobitou Kiethovou kresbou ji rozpohybuje (samozřejmě některé epizodky chybí) a pořád je to stejně šílené, plné nápadů a pořád stejně dobré, akorát musíte být na tento s psychikou si hrající druh zábavy správně naladění, né pro všechny to bude ten pravý šálek čaje. (Škoda, že se zapomíná na Billa Messner-Loebsa, který stejně jako Kieth přispěl hlavní částí, a to scénářem) 100% ()

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit samotné zpracování seriálu, můj komentář by se hemžil samými superlativy - je jednoduše geniální. Ovšem samotná myšlenka, ústřední idea je vlastně ztvárnění toho, co prožívá každý z nás, ale nikdo o tom nemluví. Všichni žijeme ve dvou světech: v reálném, který nás obklopuje a sráží na zem. Ale zároveň i ve světě fantazie, kde je každý z nás hrdinou - ať už to znamená cokoliv. Seriál tuto myšlenku trochu schyzofreně rozvádí a oba světy prolne :o) ()

arkie 

všechny recenze uživatele

The Maxx je pôvodne comix od Sama Kietha, ktorý bol uvedený na ranej MTV v rámci bloku MTV's Oddities. Hlavným hrdinom je tu Maxx, "homeless man" žijúci v papierovej krabici na ulici, ktorý verí, že je super-hrdina. Neustále sa presúva medzi reálnym a snovým svetom, ktorý nazýva "Outback" (v preklade "austrálske vnútrozemie", čiže asi Pustiny). Druhou dôležitou postavou je Julie Winters, "sociálna pracovníčka na voľnej nohe", ktorá sa s ním priatelí a čas od času ho vyzdvihne z väzenia, kam sa pravideľne dostáva pre potulku. Sama to netuší, ale pre Maxxa je idolom, hlavne v druhom svete, kde si ju vysníval ako "Jungle Queen", ktorú má za úlohu chrániť. Treťou, najviac bizardnou postavou, je Mr. Gone - sériový vrah, znásilňovač s telepatickým napojením na Julie ... ťažko ho popísať inak, než čierný mág ... ktorý je ale svojím spôsobom sympatický, ikeď reprezentuje čisté Zlo. Samotný príbeh je nesmierne komplikovaný, v TV sériach je ako tak uzavretý, komix myslím pokračuje rozvíjaním ďalších postáv. Animačné prevedenie je na svoju dobu veľmi inovatívne, používa viacero techník a prístupov, čo ústí do originálnej až psychedelicko-psychoanalitickej formy. Pre odvážnych a premýšľavých divákov. ()

Mackro 

všechny recenze uživatele

Šialene zaujímavý výtvor. Atmosféricky je Maxx stelesnená depresia - príbeh je náročný, temný a hlboký, spracovanie, haliace sa do ponurých farieb a psychedelických obrazov (keď na vás zrazu vyskočí rozprávková, inak nakreslená časť, kde sa hovorí v rýmoch, tak pozeráte ako na zjavenie, ale všetko zapadá... ) berie dych svojou kreativitou. The Maxx nie je seriál, ani adaptácia komiksu... je to skôr umelecké dielo, ktoré sa číta ako kniha, vníma ako kreslený film, prežíva ako divadelná hra a ktoré vás na konci vypľuje unavených, s plnou hlavou pochmúrnych myšlienok. Päť hviezd s poznámkou, že ide o nesmierne náročnú záležitosť - naratívne aj filozoficky. ()

Reklama

Reklama