Reklama

Reklama

Kaw

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Jediný den zbývá šerifovi Waynovi k tomu, aby se odstěhoval z malého městečka. Začátek průměrného a nudného dne, se změní v boj o přežití, když městečko napadne hejno krkavců. Není kam utéct, kam se schovat, krkavci útočí stále víc… Film je označován za přímého následovníka Hitchcockových „Ptáků“. (oficiální text distributora)

Recenze (71)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je opravdu něco hroznýho. Ze začátku to sice nevypadalo vůbec špatně, nicméně s postupujícím časem to byla větší a větší nuda, pointa navíc udělala z filmu nechtěnou komedii. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Šerif Wayne a jeho žena mají úmysl se přestěhovat do většího města. Zůstal jim pouze jeden den do přestěhování a započatí nového lepšího života. A právě tento obvykle normální den se mění v krvavou bitvu o přežití... Obyvatelé města zpočátku neberou útoky havranů vážně.... později však budou litovat! Mně osobně se film líbil. Ani Hitchcock by se za tento film nemusel stydět. Ptáci - Havrani jsou uděláni opravdově a ani nezpozorujete sem a tam počítačový trik. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je to skúška. Je to trest.“ Tak na túto kravinu som sa tešil o to viac, že s výnimkou Hitchcockovej klasiky nepoznám žiadny vydarený horor o operencoch. Režisér (majúci na konte solídny malý horor o KRVAVÝCH STOPÁCH) si zjavne váži majstrov odkaz (nájdete Roda Taylora?), napriek tomu to žiadny zázrak nie je a pri jeho útrpnom sledovaní vám napadne, že by možno niekto konečne mohol nakrútiť VERNÚ adaptáciu du Maurierovej poviedky, podľa ktorej vznikol Hitchcockov film, ale mimo vtákov a ostrovného mestečka s ňou veľa spoločného nemal. A Kaw? Bieda. Divák sa chvíľu teší na fajn budovanú atmosféru postupne sa zlietavajúcich havranov, čo určite trochu znepokojujúce a mrazivé JE. No tupé počítačové triky, mdlé herecké obsadenie, tuctové akčné scény a hlúpy scenár to čoskoro pokazia, nebojte sa. ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné co z téhle totální ptákoviny (nomen omen) dělá nezapomenutelný zážitek je pointa vysvětlující důvody nepřátelské nálady krkavců. Něco tak hezky hloupého už jsem delší dobu neviděl a to pamatuju i invaze nenasytných hadohlavců. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V malom americkom farmárskom mestečku sa začnú diať divné veci. Na nič netušiacich občanov začnú útočiť kŕdle krkavcov. Ich ataky sú nepredvídateľné, intenzívne a zúrivé. Títo čierni operenci s očami diabla začnú terorizovať celé okolie. Čo je príčinou ich neprirodzeného, agresívneho správania? Prečo zabíjajú ľudí? Film "Kaw" je celkom podarený natural animal horror, ale hovoriť o ňom ako o priamom následovníkovi legendárneho Hitchcockovho snímku "Vtáci" je predsa len dosť odvážne a zavádzajúce tvrdenie. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obyvatelé malého městečka napadnou hejna zuřivých havranů. Tak se o nich mluví ve filmu, ale ve skutečnosti jde o krkavce. Šerif Wayne se snaží pomoci všem, jak se dá, ale útoky ptáků jsou drsné a smrtící. Postupně se ukáže, že za vším stojí částečně uzavřená komunita, které začnou hynout krávy. Jenže se zde střetává skutečnost s náboženstvím, a tak se členové komunity snaží řešit problém sami v přesvědčení, že jde o boží trest. Ocenit je třeba dokonale vycvičené ptáky, kteří jsou jen doplňováni počítačovými. Útok na psa i na lidi je věrohodný. A že by dokázali rozbíjet sklo přinesenými kameny? Může to vypadat jako fantazie, ale jde o ptáky velmi chytré. Ostatně takové vrány si například v japonské Akitě nosily na přechod pro chodce ořechy. Vyčkaly, až auta rozdrtí skořápky a jakmile padla zelená a chodci šli, vrány sesbíraly jádra. Pokud některý ořech zůstal celý, přemístily ho na jiné místo. Solidní ekohoror s dobrou hudbou, napětím a krvavými útoky se samozřejmě klasickému filmu Ptáci nevyrovná, ale zcela špatný není. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +atmosféra, obal filmu, snad i námět -ovšem ve špatném zpracování, postavy se chovají nereálně a hloupě/// Krá krá, aneb vypadá to, že někdo chtěl opisovat od Hitchcocka. Námět nikomu neberu a nové zpracování by přišlo vhod, ovšem tohle. Atmosféra, asi nejlepší část tohoto filmu tomu původnímu nesahá ani po zobák. No a zblitek je už opravdu hodně béčkový, televizní, hloupý, no říkejte si tomu jak chcete, ale kvalitní to moc není. Naštěstí je to aspoň sranda, takže podobným snímkům celkem fandím, jen by to chtělo asi víc zainvestovat, příště./// Celkem 48%/// ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Už se vám někdy zbláznil pták? Pánové si možná nějakou podobně trapnou situaci vybaví, dámy z řad chovatelek se možná rozpomenou na drůbež ve svěracích kazajkách. Tak tohle bylo horší. Krá, krá, krávovina. ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Kaw je nudná kravina s naprosto debilní (něco tak pitomého, jsem snad ještě nikdy neviděl) pointou, kterou od odpadu nezachrání ani vyložený sympaťák Stephen McHattie... ()

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Trošku trapná parodie na skvělý film od Hitchcocka Ptáci. Nevím zda Wilson chtěl až se film asi po 20ti minutách změní v komedii. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je několik důvodů proč se i přes mizerné hodnocení do Kaw pustit, např. že nesnášíte Ptáky, myslim tim Ptáky vod BitchCocka, můžete Flaneryho, můžete McHattieho, naletíte na horor / Sci-fi / Thriller, jste zvědaví na všudy zmiňovanou ichtylní pointu a do všeho toho chcete jen u něčeho usnout......mě se z toho nepovedlo splnit vůbec nic. Protože je to imbecilnější něž BitchCockovi ptáci, režisér si neumí poradit vůbec s ničím, nevede herce, kteří prostě nemají v té nudné břečce vůbec co hrát, takže potenciál dvojice Flanery/McHattie zadupanej do země, pointa je prostě jen tupá a obyčejná a tak mě to unudilo až jsem nemohl ani usnout. Plus si přidejte jalové dialogy, mormony nebo co to bylo a opět ten vykutálený americký konec.BitchCock mlaská v hrobě.10%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kaw nebo Saw, to máte jedno, lidi na to skočej. Hodíme tam ňáký havrany, jako ve stylu Hitchcocka a jeho blbejch Ptáků, havrani budou žrát lidi, statečnej šerif se s nima prát, a bude to mít "naprosto nečekaný" konec... ha ha... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film je údajně označován za následníka Hitchcockových ,,Ptáků‘‘ což je asi ten největší nesmysl, který jsem kdy četl. Tento film nemá právo být přirovnáván k tomuto velkému filmovému dílu. Režisér Wilson je známý svým filmem Krvavé stopy, který ale není o nic úspěšnější, něž tohle dílo. Jak se říká u nás na Valašsku: ještě bude muset pojíst hodně chleba, než z něho bude velký režisér. Jedná se o filmové béčko s velmi podprůměrnými vizuálními efekty, kdy si mockrát všimnete opakujících se scén. Digitální krkavci jsou opravdu směšní, když bombardují autobus kamením nebo ničí všechny žárovky. Jejich let mi připadal jako hejno netopýrů prchajících z jeskyně. Jediné co se mi celkem líbilo byla zápletka a vysvětlení nakažení ptáků. Sice to není moc reálné, ale budiž. Dost se mi líbila scénka s mrtvým dobytkem a směšný autobusák. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu ne. Už Du Marierové povídka Ptáci není nic moc (její síla spočívá hlavně v tom, že v podstatě nemá konec), Hitchcockovo filmové zpracování stojí hlavně na jeho režisérské kvalitě a na tom, že nic podobného ještě nikdo nenatočil, proto do prdele nechápu, že měl někdo chuť a nebojím se říct i drzost, zkusit to znova. A ještě tak strašně levným a hloupým způsobem. Kaw nezaujme naprosto vůbec zcela ničím, leda tak svou trapností, nudou, otřesností, hloupostí a ještě jednou nudou. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

To tvorcovia ani nemysleli vážňe, otrasné nudné herecké výkony ktomu hrozné efekty, vela hladných havranov, ktorý túžia po krvi a preto napadnú každého, kdo im vzkríži cestu. O horore sa nedá ani hovoriť, nenájdete tu ani jednú scénku, ktorá by vystrašila, alebo zaujala. Najvtipnejšia scénka bola v autobuse, toľko útočiacich havranov, nenájdete nikde inde 20 percent. ()

Reklama

Reklama