Reklama

Reklama

Emma Wilderová a její bratr Noah objeví na pláži záhadnou lesklou krabici. Uvnitř je spousta podivných věcí, mezi nimi i velký plyšový králík. Jmenuje se Mimzy, umí mluvit a dětem radí, jak naložit s ostatními předměty, které mají zvláštní schopnosti. Díky podivné lastuře se například Noah dokáže domluvit s hmyzem, s pomocí krystalu zase přemisťovat předměty. Děti se snaží vše utajit před dospělými, samy se ale po intelektuální stránce začínají měnit, což neunikne jejich rodičům i učitelům. Zvláštní hračky nakonec způsobí výpadek proudu na celém severozápadním pobřeží. Rodina je zadržena FBI. Tehdy vyjde najevo, že zdrojem všech změn je Mimzy, pokročilá forma umělého života. Mimzy byl vyslán do minulosti jako poslední zoufalý pokus zachránit v budoucnu civilizaci ohroženou ekologickou katastrofou, jež trvale poškodila lidskou DNA. Podaří se dětem uprchnout FBI, najít čistou DNA a podle instrukcí hračky vybudovat časoprostorový most, který by ji dopravil zpět do budoucnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Mile rodinne fantasy ktore sice patri do kategorie neurazi-nenadchne, no v ramci sucasnej rodinnej produkcie aspon splna mierne nadpriemerny standart. Ku koncu som uz z dialogov typu: "Zlato, vesmir k tobe mluvi" dostaval zachvaty smiechu ale berem do uvahy fakt, ze film je cieleny na podstatne mladsich divakov nez som ja. 55% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dětské, ale já se cítím jako dítě. Zde je soundtrack k filmu : 1 The Mandala 1:37 *** 2 Whidbey Island 3:21 *** 3 Under the Bed 2:46 ** 4 Cuddle 1:27 ** 5 Beach 1:59 ** 6 Scribbles 2:38 ** 7 Blackout 3:16 ** 8 Palm Readings 4:12 ** 9 I Love the Word 0:52 ** 10 Help! 1:20 ** 11 I Have to Look 4:09 ** 12 Can I Talk? 5:25 ** 13 Eyes 2:15 ** 14 The Tear 4:07 ** 15 Through the Looking Glass 5:02 ** 16 Hello - I Love You (Roger Waters) 6:16 *** Total Running Time (approx) ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Možná jsem ještě tak trochu ve svém nitru dítětem, možná jsem jen trochu dětinský, ale tenhle film jsem si užíval, jako bych byl malé dítě, prostě jsem celý ten příběh prožíval s dětskými hrdiny naplno a jen jsem upřeně hleděl na obrazovku a s napětím sledoval, co vše se na ní odehrává a nedočkavě jsem čekal, jak celý příběh vlastně skončí, protože tohle opravdu není jen tak nějaký obyčejný film nebo jen tak nějaké průměrné sci-fi béčko, nýbrž tohle je úžasný dětský sci-fi film pro celou rodinu, ovšem primárně určený právě pro děti. A já si při jeho sledování připadal, jako bych byl opravdu znovu dítě a ten film jsem si užíval prostě naplno. A upřímně musím říci, že takového králíčka, takového mimzyho, bych chtěl taky a dobře jsem chápal hlavní hrdinku a její pocity, když brečela, že mimzy umírá. Tenhle film mě prostě dokázal rozněžnit a nestydím se to tady přiznat. Příběh a vůbec celý film je velmi dobře zpracovaný a v celém příběhu jsem se velmi dobře orientoval, bylo zkrátka vidět, že to tvůrci mají promyšlené a že to funguje. Herecké výkony byly obstojné a v rámci možností výborné. Kašlu na to, že film je pro děti, já si užíval každou vteřinu filmu, ač mi je 22 let, takže nezáleží na tom, nakolik jste dospělí, záleží jen na tom, jestli jste ochotni tvůrcům tuto hru uvěřit a přistoupit na její pravidla. Já to udělal a mám úžasný filmový zážitek. Je to za čtyři hvězdičky. ()

predators 

všechny recenze uživatele

... a říkám si, proč ne? Ikdyž neoplývá těmi nejnašlapanějšími triky, po příběhové a dobrodružné stránce jsem z Mimzy doslova nadšený. Možná mi to nikdo neuvěří, ale oběma dětem jsem jejich "dovednosti" věřil a fandil jsem jim. Ano, jsou to právě ony a jejich získané schopnosti, které mě fascinovaly. Asi jsem dítě, ale...já chci taky takového králíčka! :-) Zajímavosti: Na zem byly seslány různé verze králíčků Mimzy, například Celeron, Core2duo a ten nejnovější s označením Core2Quad. AMD je opět mimo hru! :-) 80% ()

IBBY 

všechny recenze uživatele

...ne že bych se nebála o osud lidstva (jinou cestou než "zpátky na stromy" to stejně nepůjde) ale představa že mě zachrání jedna malá holka... ...a s plyšákama jsem si stejně nikdy nehrála...ale teď vážně...nebylo už těhle nadprůměrných inteligentních nezkažených a mimořádných dětiček skoro dost?... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Příběh filmu se sice odehrává v Seattlu, ale větší část natáčení probíhala v Kanadě. Tvůrci zřejmě v jedné ze svých mnoha slabých chvilek pozapomněli, kde se vlastně jejich hrdinové mají podle scénáře nacházet. Na mobilu malého Noaha se totiž v jednu chvíli objeví logo kanadské telefonní společnosti. (Rodriguez)
  • O špeciálne efekty sa postarala spoločnosť The Orphanage. (Greenpeacak)
  • Titulní píseň pro film - Hello (I Love You) složil bývalý člen Pink Floyd Roger Waters. (frashmaker)

Reklama

Reklama