Reklama

Reklama

Emma Wilderová a její bratr Noah objeví na pláži záhadnou lesklou krabici. Uvnitř je spousta podivných věcí, mezi nimi i velký plyšový králík. Jmenuje se Mimzy, umí mluvit a dětem radí, jak naložit s ostatními předměty, které mají zvláštní schopnosti. Díky podivné lastuře se například Noah dokáže domluvit s hmyzem, s pomocí krystalu zase přemisťovat předměty. Děti se snaží vše utajit před dospělými, samy se ale po intelektuální stránce začínají měnit, což neunikne jejich rodičům i učitelům. Zvláštní hračky nakonec způsobí výpadek proudu na celém severozápadním pobřeží. Rodina je zadržena FBI. Tehdy vyjde najevo, že zdrojem všech změn je Mimzy, pokročilá forma umělého života. Mimzy byl vyslán do minulosti jako poslední zoufalý pokus zachránit v budoucnu civilizaci ohroženou ekologickou katastrofou, jež trvale poškodila lidskou DNA. Podaří se dětem uprchnout FBI, najít čistou DNA a podle instrukcí hračky vybudovat časoprostorový most, který by ji dopravil zpět do budoucnosti? (TV Nova)

(více)

Recenze (115)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $21,471,047Tržby Celosvetovo $27,297,450Tržby za predaj DVD v USA $21,190,756 //počet predaných kusov 1,166,136 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MIMZY - hračky cestující časem s úkolem zachránit budoucnost..... Zajímavý námět a mrzí mne, že to dopadlo takto: chlapeček je jeden z nejhorších dětských herců, které jsem viděl (a ještě horší je jeho dabing), také ostatní herci nic moc, tajemno je málo tajemné a plyšák je stejnej jako herci. Nejhorší je, že se to celé bere a tváří naprosto vážně !! Má to být sice pro děti, ale pitomce z nás nikdo dělat nemusí.... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Shore: 1. The Mandala [1:37] ,2. Whidbey Island [3:21] ,3. Under the Bed [2:46] ,4. Cuddle [1:27] ,5. Beach [1:59] ,6. Scribbles [2:38] ,7. Blackout [3:16] ,8. Palm Readings [4:12] ,9. I Love the Word [0:52] ,10. Help! [1:20] ,11. I Have to Look [4:09] ,12. Can I Talk? [5:25] ,13. Eyes [2:15] ,14. The Tear [4:07] ,15. Through the Looking Glass [5:02] ,16. Hello (I Love You) - Roger Waters [6:16], ()

ORIN odpad!

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době pustili v autobuse film, který jsem ještě neviděl. S (ne)chutí jsem se na něj podíval a teď s chutí dávám odpad! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby som mal o pár rokov menej, bol by som milo okúzlený, takto som bol len milo znudený. Infantilná fantasy zápletka mi prišla len ako ďalší produkt zo sériovej výroby jej podobných. Záujem mi zotrval len vďaka malej roli môjho obľúbenca Michaela Clarke Duncana a prekvapujúco slušnému vizuálnemu spracovaniu. 40%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Mimzy je v porovnání se současnou fantasy tvorbou pro děti sympaticky archaický kousek, který jakoby uvízl někde v 80. letech (Explorers, Goonies) a jen přidává novou dobovou výplň v podobě New Age. Na rozdíl od filmů o dětech (Terabithia) fantazijní film skutečně pro děti, za dlouhou dobu nejlepší, co jsem viděl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rodinný soft sci-fi film na upršané sobotné popoludnie. Neprináša nič prevratné, ale jeho forma je stráviteľná. Sympatické obsadenie detských úloh a dobre spracované filmové triky. "Mimzy"ho príbeh sa mi chytro vyparil z hlavy, ale dojem, že to nebolo až také zlé pretrváva. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Možná jsem ještě tak trochu ve svém nitru dítětem, možná jsem jen trochu dětinský, ale tenhle film jsem si užíval, jako bych byl malé dítě, prostě jsem celý ten příběh prožíval s dětskými hrdiny naplno a jen jsem upřeně hleděl na obrazovku a s napětím sledoval, co vše se na ní odehrává a nedočkavě jsem čekal, jak celý příběh vlastně skončí, protože tohle opravdu není jen tak nějaký obyčejný film nebo jen tak nějaké průměrné sci-fi béčko, nýbrž tohle je úžasný dětský sci-fi film pro celou rodinu, ovšem primárně určený právě pro děti. A já si při jeho sledování připadal, jako bych byl opravdu znovu dítě a ten film jsem si užíval prostě naplno. A upřímně musím říci, že takového králíčka, takového mimzyho, bych chtěl taky a dobře jsem chápal hlavní hrdinku a její pocity, když brečela, že mimzy umírá. Tenhle film mě prostě dokázal rozněžnit a nestydím se to tady přiznat. Příběh a vůbec celý film je velmi dobře zpracovaný a v celém příběhu jsem se velmi dobře orientoval, bylo zkrátka vidět, že to tvůrci mají promyšlené a že to funguje. Herecké výkony byly obstojné a v rámci možností výborné. Kašlu na to, že film je pro děti, já si užíval každou vteřinu filmu, ač mi je 22 let, takže nezáleží na tom, nakolik jste dospělí, záleží jen na tom, jestli jste ochotni tvůrcům tuto hru uvěřit a přistoupit na její pravidla. Já to udělal a mám úžasný filmový zážitek. Je to za čtyři hvězdičky. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle nevinný dětský film mě na konci srazil do kolen svojí pointou, u které bych docela pochyboval, že ji pochopí malý divák. V průběhu příběhu se několikrát dostavila slušná nuda, ale jak říkám: na sci-fi to mělo hlavu a patu. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Taková trošku sci-fi pohádka se spousty nadpřirozených, nebo spíše neuvěřitelných situací. A k tomu králíček Azurit jako poslední Mimzy.... od Intelu (( :: ()

juta 

všechny recenze uživatele

Obrovským problémem byl potenciál, který nebyl využit. Bylo tu strašně moc věcí špatně. Třeba herecké obsazení a jejich málo přirozené chování. Nevýrazné postavy, kde nejvíc zaujme malá dívenka. Potom tu jsou také lacinější triky a kamera. Chtělo by to větší šmrnc a lepší grafické prvky. Myšlenka byla supr, jenže nebyla dodělána do dokonalosti. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +krásné, bere se to vážně, příjemný příběh, dětští herci, námět -trošku ten konec mohl být jiný, mohlo toho být ukázáno ještě víc/// Úžasné, jsem nadšen tím jak mě dětská látka dokázala okouzlit. Přiběh určen hlavně dětem se bude líbit i starším. Konečně dětský film nebyl infantilní, konečně to nebylo takové "ty umíš létat, no a co, to je normální" Za tohle skutečně chválím. Je užasné pozorovat reakce okolí na oba dětské představitele jak ohromeně koukají a nevěřícně kroutí hlavou. Příběh mě opravdu dostal a snad jen škoda, že nebylo více ukázáno z daleké budoucnosti. Tohle je všobecně námět, který mě strašně fascinuje. Tenhle film by si zasloužil i seriálovou podobu. Škoda že DVDčko musím vrátit, sjel bych to klidně ještě jednou./// Celkem 84%/// ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jedna z učebnicových ukázek novopohanské ideologie New Age. V soukromí bych použil jadrné výrazy, ale vzhledem k tomu že jsme na veřejné databázi, je třeba zachovat dekorum: formálně slabé, dějově nudné a myšlenkově neobyčejně plytké. ()

predators 

všechny recenze uživatele

... a říkám si, proč ne? Ikdyž neoplývá těmi nejnašlapanějšími triky, po příběhové a dobrodružné stránce jsem z Mimzy doslova nadšený. Možná mi to nikdo neuvěří, ale oběma dětem jsem jejich "dovednosti" věřil a fandil jsem jim. Ano, jsou to právě ony a jejich získané schopnosti, které mě fascinovaly. Asi jsem dítě, ale...já chci taky takového králíčka! :-) Zajímavosti: Na zem byly seslány různé verze králíčků Mimzy, například Celeron, Core2duo a ten nejnovější s označením Core2Quad. AMD je opět mimo hru! :-) 80% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dětem určený sci-fi příběh o dětech, které mohou prostřednictvím neobvyklého plyšového králíka zachránit budoucnost lidstva, je milý a svým způsobem okouzlující. Možná i díky přiměřené dávce dětské naivity ve scénáři a jeho neagresivnímu ztvárnění, které se navíc zručně vyhýbá nebezpečí infantility. Slušné tempo, napětí, fungující emoce, kvalitní triky podřízené příběhu (a nikoli naopak, jak v posledních letech zvykem), to vše občas lehounce odlehčené humorem. Samozřejmě nic pro cyniky a náročné publikum, jen takový malý milý film určený dětem a těm, kteří se ještě dokáží na film podívat dětskýma očima. Nestydím se, že jsem si ho užil stejně jako mé děti. Už několikrát. ()

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z největších stupidin co jsem KDY viděl, film který mě vytočil snad úplně vším... - 20. 2. 2012 - 0% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Snímek patří spíše na DVD než do kin. Shlédl jsem na TV Nova cinema. Je to takové nepřesvědčivé, zmatené. Připomíná to televizní hru. Věk diváka bych odhadoval tak maximálně 7- 12 let. ()

Reklama

Reklama