Reklama

Reklama

Rudý jako nebe

  • Itálie Rosso come il cielo (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Italské drama, které natočil režisér Cristiano Bortone, vypráví skutečný příběh Mirca Mencacciho, který v deseti letech při nešťastné nehodě oslepl, a dnes je jedním z nejlepších filmových zvukařů. Vracíme se do Toskánska šedesátých let. Mirco tehdy přišel o zrak při výbuchu staré pušky, ale slepé děti nesměly chodit do školy s těmi „normálními“. Chlapec je poslán do Janova, kde se probudí jeho vášeň pro film. Na starých magnetofonových páscích se začne učit práci se zvukem, v níž jednou získá neuvěřitelné mistrovství. A přestože mu osud nepřeje, chlapci se podaří překonat těžký handicap a přesvědčit celý svět o svých schopnostech. Je to nádherný příběh o vášni, předurčení a naději. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

shantim 

všechny recenze uživatele

Velmi milý a opravdu příjemný film. Problém je ale v určitém až příliš vypjatém tlaku na divákovu emocionalitu. Nechci říci, že je film vyloženě citově vyděračský, ale nemá k tomu daleko. Je to právě "jen" ta vypočitatelnost, která tento snímek oddaluje od opravdového umění. Ovšem řemeslně je vynikající, a to včetně hereckých výkonů a režisérovy práce s herci. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný příběh počínajícího zvukaře, odehrávající se pouze v jeho dětství a ve velmi ranných fázích vývoje jeho budoucího umění. To jedinné bych filmu vyčetl, mohl zabřednout i do prvních úspěchů v pozdejším věku, nebo alespoň nastínit pár minutovým spotem. Alespoň titulky se stručnou informací, že tam dali. Přesto bych film jako oddechový a nenáročný doporočil ke shlédnutí. Jako žánr drama to vidím velmi okrajově, pokud vůbec. Spíše životopisný než dramatický. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Určite film, ktorý stojí za zhliadnutie. Filmy o slepcoch sú takmer raritou, takže toto je veľmi pekná, samozrejme aj mierne poučná sonda zo života slepých detí. Nijakú rvúcu drámu však nečakajte. Je to proste len príjemný príbeh o sne, ktorý má každý právo snívať a prežívať. Nič viac. 60%. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Opakem dobrého není špatné, ale dobře myšlené. Lidská omezenost se projevuje v každém věku a pokud se nenajde někdo odvážný, kdo se ozve, nic se nezmění. To platilo v šedesátých letech a platí to i dnes. Slepý ředitel školy si myslel, že ví, co je pro slepé chlapce dobré. A protože to nějak fungovalo a nikdo se nebránil, fungovalo to řadu let. Až přišel Mirco. Nebavilo ho učit se braillovo písmo, bavil ho zvuk. Díky magnetofonu a své dětské fantazii se mu podařilo propracovat k profesionalitě. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama