Reklama

Reklama

Isabella

(festivalový název)
  • Hongkong Yi sha bei la (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o dívce Yan, která po smrti matky vyhledá svého otce, velkého chlípníka. Jejich sblížení je ze začátku obtížné. Filmem probíhá spoustu prostitutek, se kterými je otec zapletený. I když je jeho život Yan nepříjemný, je nucena u něj zůstat. Nemá peníze na nájem a hlavně potřebuje pomoc v hledaní své fenky Isabelly. (venus)

(více)

Recenze (8)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Další z Pangových ambicióznějších snímků o dívce, která přichází na Macau najít svého otce - nikoli z touhy ho poznat ale z nutnosti. Potřebuje totiž, aby jí pomohl dostat zpět jejího psa. Tím se začíná rodit zvláštní vztah otce a dcery, prostý sentimentálních ubrečených výlevů. Oba jsou sami, zdanlivě bezstarostní a samostatní, ale při vzájemném setkávání se teprve učí žít nejen s tím druhým, ale taky sami se sebou a se svou minulostí... Jednotlivé etapy vztahu jsou nádherně naznačeny bez jakýchkoli nepotřebných slov (kéž by se v jiných filmech dokázalo takhle mlčet) jak vypovídá i jeden ze závěrečných záběrů... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený film,který spadá do žánru realistické drama. Linie příběhu o vztahu dcery s otcem je prokládána občasnou policejní zápletkou o vyšetřování, kde Shing(otec) zjistí, že má jen dvě velmi nepříjmené možnosti jak to ukončit. Na celý film se velmi příjemně dívá protože vykresluje vztah Shing a Yan bez zbytečného patosu(přesto je velmi působivý a vtáhne vás) v poklidném tempu s občasnými vtipnými a poetickými momenty, občas beze slov nebo jen s minimem dialogů, ale ty záběry říkají všechno. Navíc Yan hraje Isabella Leong a na tu bych se vydržel dívat hodiny..... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, ano! Něco takového jsem přesně chtěl vidět! Ne vyloženě jednoduché (některé věci nejdřív vidíme a až později jsou vysvětleny), plynoucí, s krásně poeticky barevnými obrazy, nepostrádající zápletku. Některé detaily značně originální. Reálně vypadající. Příběh katarze policisty, na prahu jehož přestárlého bytu v Macau se objeví mladá dívka s prohlášením, že je její otec, matka je mrtvá a ona se nemůže dostat ke svému psovi. A vlastně o ničem jiném to není (název filmu: Isabella - tak se jmenuje ten pes). Tedy až na zamyšlení o spokojenosti se svým životem a úvahou, co je třeba udělat, aby se změnil. ■ Isabella se nejmenuje pouze pes. Oslovovali tak matku dívky v dobách jejího mládí, Isabella Leong se reálně jmenuje herečka stvárňující hlavní roli. Protože se děj odehrává v Macau, má portugalské jméno logiku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vážnejšia rovina Ho-Cheung Panga. Pred tým, než Macao získala Ľudová republika Čína, bol pod nadvládou Portugalska. Gangy a bossovia medzi sebou neustále bojovali, ale to film neukazuje. Len nám sprostredkúva tieto informácie pomocou medzitituliek. V centre diania je vzťah otca s dcerou. Lenže postráda lyrickosť a nejakú pamätnosť. Aj napriek tomu, že výkon Isabelly Leong a Chapmana To držia film nad vodou, film spadá do akejsi pomalosti. Tá je síce podporená vizuálne krásnou kamerou( predsa len je Pang režisér, ktorý vie ako zachytiť obraz), ale postráda silnejšiu motiváciu či už zo strany postáv, alebo nejakej výraznejšej dejovej štruktúry. Film je dobrý, ale mdlý. Chýba mu živelnosť, tempo a vizuálna chrumkavosť neskorších Pangových diel. Videná režisérska verzia. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Nádherně vypiplaný film jak režisérsky, tak i kamerou. Film má i dokonalé obsazení - Chapman To a Isabella Leong, dodávají filmu finální přisadu, kdy si film s úžasem užíváte. Snímek plyne v pomalejším tempu, ale o to více si ho vizuelně vychutnáte, a k tomu si ještě připočítejte velmi dobrý soundtrack. Film mě celkově hodně potěšil, hlavně tím, jak je ztvárněn, proto bych dal 5 hvězd a 90%, neboť něco takového mi nějakou dobu chybělo. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Isabella Leong a nádherrná hudba mi ostanú v pamäti. Všetko ostatné sú len nevyhnutné kulisy. Kto má náladu na niečo exotické, pomaly plynúce vrelo odporúčam.. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní snímek. Směs dráždivosti asijského násilí a rozporuplných vztahů v zanedbaném prostředí s přehršlí sentimentality - zejména ta hudba - kromě portugalského fada na konci. Filmařsky velmi dobře zvládnuté, příjemně se na to kouká. (75%) ()

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama