Reklama

Reklama

Kronika mutantů

  • USA Mutant Chronicles (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2707, kdy mezi sebou válčí světové velmoci, je při jedné z bitev narušena pečeť ukrývající dávno ztracené hrůzné tajemství. V dávných dobách zde byla zapečetěna monstra, která dělají z lidí nemrtvá monstra. Major Mitch Hunter se jakožto zkušený voják a velitel hrstky statečných vydává na sebevražednou záchrannou misi planety Země. Způsob, jak zničit armádu nemrtvých, je však jen jeden. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (360)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Předně musím říct, že o názvu The Mutant Chronicles jsem poprvé slyšel až v souvislosti s přípravami tohoto filmu, takže nějaké rozčarování kvůli nerespektování předlohy se u mne konat nemohlo. Přesto se musím uchýlit pouze ke dvěma hvězdám. Je opravdu škoda, že takovýto námět, z něhož by mohlo vzniknout velkolepé akční sci-fi, byl zabit mizerným rozpočtem a ještě mizernějším režisérem. Herecké obsazení je naopak slušné, ale co je to platné, když se u toho člověk nudí k smrti. A to vlastně skoro pořád někdo střílí, utíká a bojuje. Takže v množství akčních sekvencí by problém nebyl, ale působí hrozně nezáživně a nepřehledně, zanechaly ve mně podobný dojem jako ty v Aliens vs Predator 2. Celkově tedy zklamání, ačkoli očekávání nebyla vysoká. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mutant Chronicles je béčkové akční scifi, které nabízí absolutně hloupý a stokrát viděný příběh, avšak díky sympatickým hercům, slušné režii a osobité atmosféře uteče velmi rychle. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $22miliónov║Tržby USA $6,820║Tržby Celosvetovo $2,131,057║ No nevadil by mi ani štýl prevedenia Sky Captain .... či iné pododne ladené výtvory ale tu to proste až tak celé neberie a nepomôže ani v celku slušné obsadenie. Premárnená príležitosť. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mutant Chronicles není nijak extra dobrý film, ale... Je tu mnoho ale. Celá jeho stylizace, která je jednoduše a ve zkratce hrozně zajímavá, diváka muže potěšit a vynahradit všechny filmové a příběhové nedostatky. Digitální okolí, které je zasazené v alternativní budoucnosti cca 23. století, kde se válčí podobně jako v první světové, ale s trochu jinými zbraněmi nebo vzdušnými jednotkami, je pěkné. Není to jako ve třístovce, ale přesto to vypadá krásně comicsově a tak stylizace naplno splňuje svůj účel. Děj je dost velké klišé, ale film plyne rychle a vy se díváte i na většinu slabších efektů s pocitem něčeho nového (letecké jednotky jsou vážně... jiné:)) a to na jedno podívání určitě ke spokojenosti stačí. Napodruhé bych si neuměl představit nic, co by film dokázalo zachránit před 2*. Překvapivě působí i obsazení, kde vedle Rona Perlmana, Johna Malkoviche (kde se svou kariérou skončí?), Thomase Janea je dokonce i "asiatka"(?) Devon Aoki. Osobně mě ještě více překvapila Anna Walton, která hraje němou služebnici a ochránkyni řádu, který má zachránit svět. Pěkně vypadá a docela se předvede (někteří si vzpomenou na její roli v Hellboyovi 2, kde je trochu k nepoznání namalovaná....princezna:))). Vypadá to béčkově, chová se to béčkově, je to béčkové, ale proč to nezkusit a třeba se vám to zalíbí... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Hm... příjemné překvapení. Obvykle se podobným filmům vyhýbám, ale jednou za čas trochu syrového násilí neuškodí. Zápletka vypadá zhruba takhle... V roce 2707 se mezi sebou řežou čtyři frakce, které si rozdělily svět a při jedné z bitev (výborný válečný úvod ala zákopová válka z první světové) prolomí pečeť, která skrývá stroj na výrobu monster. Ty potom vezmou útokem celý svět a jedinou nadějí na spasení je podle Kroniky jakýsi vyvolený, který má donést do stroje bombu a poslat ho k čertu. Mnich Samuel (Perlman) dá proto dohromady tým vojáků, který se během evakuace Země vydává za nepřátelskou linii, aby tuhle misi splnil. V reálu to vypadá asi tak, že Thomas "not paid to believe, paid to f*ck shit up" Jane s bandou vojáků po boku likviduje v celkem efektních akčních scénách tuny monster, chudák Perlman do toho žvatlá něco o víře a přestože je to v podstatě laciné a hloupé, pro příznivce žánru (= milovníci postapokaliptických sci-fi béčkek plných brutálního násilí, cheesy dialogů a levných triků) by to měla být skvělá zábava. The Mutant Chronicles se totiž snaží nedostatek financí kompenzovat vším ostatním (i když na ty triky jsem si překvapivě rychle zvyknul) a nabízí tak hutnou atmosféru, cool hlavního hrdinu a obstojný příběh, takže film trochu nudí snad jen v první polovině, kdy se musí všechno vylíčit a tudíž se jenom blbě kecá o tom, že všichni chcípnou a bůh je divnej, protože nechlastá :) P.S. Pro většinu normálních lidí tenhle film samozřejmě spadá do žánru "s*ačka." ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VYPUŠTĚNI ZE SVÉHO VĚZENÍ, MUTANTI ODTÁHLI KAŽDÉ TĚLO DO JÁMY, KTEROU DŘÍVE KRYLA VELKÁ PEČEŤ A HLUBOKO POD POVRCHEM, SE CHOD STROJE ZNOVU ROZBĚHL, MĚNIL MRTVÉ A UMÍRAJÍCÍ, MUTOVAL JE, NA NEPŘÁTELE ČLOVĚKA...... /// Úvodní 15ti minutovej mix 1., 2. a 3tí světový války není špatnej. Pak už je to klasika – multikulturní komando vedené knězem jde zachránit lidstvo. Místo zombíků (nebo upírů) jsou tu mutanti a místo kazatele kněz. Sci-fi béčko, které celkem baví, občas připomíná snad i Zemanovu animaci, ale co, i jeho filmy mám rád. Mutantí bojovka plná akce, kterou sráží všechno možný, ale nejvíc asi ten debilní – spíš nenápaditej závěr. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že kroniku už za mě někdo napsal. 2.) Dozvím se, kdy si říkaj zranění o granát. 3.) Mám rád filmy o chlápcích s Boží ochranou. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takle slaby hodnoceni si to nezaslouzi, film mel sice daleko vetsi potencial, ale i tak se na to moc pekne kouka. O predloze jsem v zivote neslysel, ani nevim, jestli to byla knizka nebo hra nebo neco jinyho, ale aby clovek pochopil o co de, tak to vubec neni potreba, obzvlast kdyz je tu takovej vysvetlujici uvod. Jinak film je natocenej docela slusne, pekna vizualni stranka, akorat mi to furt pripominalo film jak z druhy svetovy nez z 700 let vzdaleny budoucnosti. Akorat mi prislo, ze se furt snazi hrat na takovou tu osudovou notu, ale darilo se jen misty a taky se film nejak nemoh poradne rozjet, ne ze by tempo bylo pomaly, navic se furt neco deje, ale proste jeste trosku vetsi svih by neuskodil. Nicmene souboje docela pekny a krvavy, trikove taky slusny, i kdyz to pusobi trosku jako drazsi becko nebo pilot serialu HBO a obcas precejen bylo videt, ze herci v tom prostredi nejsou, ze je jen za nima pozadi. No a herci jsou taky fajn, obzvlast Jane se snazi a potesila me pritomnost Benno Furmanna. Celkove slabsi 4*. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto ukázkový brak. Zápletka tak absurdní, jak to jenom jde. Příběh děravější než ementál ve spíži plný hladových myší. Herci, jejichž kariéry upadají, nebo nikdy nevykvětly, upřímně se snažící vydat ze sebe to nejlepší, odříkavají bombasticky imbecilní repliky. Vizuální efekty za pár šupů, s úžasnou videoherní atmosférou. A nakonec absolutně neschopný střihač a stejně mizerný zvukař, kteří na sebe lepí páté přes deváté, a nedochází jím, že když třeba prší, nebo nedej bože někde bouchne granát, mělo by to být patřičně a včas ozvučeno... A víte co je na tom nejhorší? Já si to užil... Thomas Jane je řezník!!!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Strašně podhodnocenej film, kterej neni vůbec tak špatný, jak to podle hodnocení vypadá, sice to možná nemá špičkový triky a možná to neni přesně tak jak si fandové představovali, ale mě to vůbec nevadilo ,jelikož triky jsou pro tenhle film víc než dostačující a vůbec nevypadaj nějak směšně a předlohu vlastně vůbec neznám, takže sem si jen a pouze užil tohle akční sci-fi bez nějakých srovnávání a musim říct, že sem si ho užil fakt skvěle. Spousta soubojů, spousta mrtvých, krve, výborná hudba, super komiksová atmosféra a svižnej příběh dělá z tohohle filmu fakt moc podařenou a zábavnou podívanou ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Filmu dost chybí jakákoli gradace děje. Po hodně pěkné úvodní bitvě zapadne děj do jedněch kolejí a na trati se mluví o víře, beznaději a do toho nějaké ty říznější hlášky. Pro tenhle typ filmu je taky typický nevyrovnaný přístup k nepřátelům, kteří jsou nejdřív líčení jako takřka nezničitelní, aby je pak hrdinové likvidovali po desítkách. Přesto je to docela zábavné a kombinace zákopů a parních vznášedel má něco do sebe. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ve čtrnácti bych z té steampunkové válečné vřavy a mutantů s ostrými lokty nejspíš pomazán motorovým olejem ucvrnkával do gatěk. Nyní však musím cynicky konstatovat, že se jedná o nehoráznou blbost, drncající se na mrazem nudy pokřiveném kolejišti Zítřejších světů a Amerických kapitánů.. To, že producenti Hunterovi řekli: „Máte poctivou tvář, ale peníze od nás nedostanete.“, by mi zas tak nevadilo, ale pod scénářem podepsaný autor Horizontu události byl v negativním slova smyslu vidět až moc. Nicméně nepopírám, že storyboardy musely být oku lahodící pokoukáníčko.. Všimli jste si, že když se točí o mutantech, volá se Ron Perlman? Ono totiž ušetřit u nízkorozpočtového filmu na mzdě jednoho maskéra není k zahození.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi horor. Má vydarený príbeh odohrávajúci sa vo vzdialenej budúcnosti, kedy je svet rozdelený na štyri mocné korporácie, ktoré spolu neustále bojujú o úplnú nadvládu, no všetko sa zmení, keď je počas bojov náhodou uvoľnené zariadenie, ktoré umožní útek krvilačných mutantov a kvôli tomu hrozí zánik celého ľudstva. A tak poslednou nádejou zostáva vojenská jednotka zložená z tých najlepších zo všetkých korporácií, ktorá má za úlohu zničiť podzemné zariadenie a zastaviť túto apokalypsu. So spracovaním som celkom spokojný, zápletka ponúka slušný béčkový potenciál, ktorý sa aj darí dostatočne naplniť. Už od začiatku to pôsobí dobrým dojmom, čoskoro to získa ten správny apokalyptický nádych, v priebehu poteší mnoho zaujímavých situácií a druhá polovica už prejde do akčného hororu, pričom si to po celý čas udržuje vysokú úroveň zábavnosti a tak sa je na čo pozerať. A veľkú zásluhu má na tom aj táto zaujímavá alternatívna budúcnosť, v ktorej sa stále vedie vojna v štýle prvej svetovej vojny, používajú sa parné stroje, ktoré dokonca aj lietajú do vesmíru a podobne, čo ma dosť bavilo. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná. Nájdu sa tu veľkolepejšie akcie, ale aj rôzne menšie súboje, často sa používajú rezné zbrane, takže je aj dostatočne drsná a krvavá, síce mi tu chýba nejaký lepší nápad, ale aj tak sa v akcii je na čo pozerať. Herecké obsadenie je výborné, Thomas Jane v hlavnej úlohe, charizmatický Ron Perlman, k tomu Devon Aoki, Benno Fürmann, v menších úlohách potešia aj Sean Pertwee a John Malkovich a viacero zaujímavých vedľajších postáv, obsadenie je rozhodne veľkým kladom tohto filmu. Pochváliť musím aj mutantov, ktorí si svojim vzhľadom a spôsobom boja vedia získať rešpekt. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, tentoraz sa tvorcovia viditeľne nesnažili pôsobiť v rámci možností realisticky a vážne, ale pojali to čisto zábavným béčkovým spôsobom a navyše so zaujímavou štylizáciou, čo im teda vyšlo. Ja som spokojný, Kronika mutantov je dostatočne zábavná akčná hororová jazda, ktorá sa dá pozrieť aj viackrát. 74% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Teda musím uznať, že sa jedná o skutočný nášup a ozajstný nárez. Skutočná R-ková brutalitka, šťavnatá akcia, plná potokov krvi a najkrutejších scén, k tomu pár slušných hlášok a o zábavičku je postarané. Atmosféra je pekne tmavá, ponurá, akurát škoda, že tvorcovia nedali väčší dôraz na to, čo je obvykle vo filme najdôležitejšie, a to je príbeh. Ten totiž, so svojou nekonečnou dávkou klišé a nelogickosti, patrí do takmer odpadových sfér. Takže som rád, že aj herci brali film tak trošku s nadhľadom a natáčanie si viditeľne užívali. Inak som celkom spokojný. Audiovizuál je naozaj veľmi dobrý a so slušnejším príbehom by teda určite siahal na kvality '300', či 'Sin City'. 70%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie, ktoré poslalo moje mozgové bunky chytať farbu na Hawai, obrazové receptory vyžmýkalo úžasnou futuretro štylyzáciou a srdce, ktoré občas tepe na hladine "bé" nakrmilo robotníckym slovníkom, plnými zásobníkmi a ostrými čepelami. Litriky kriklavo červeného, ako bonus. Môžem pindať na x-vecí, ale to už by bol iný film s inými ambíciami. Škoda len, že v mešci nebolo dosť chechtákov na poriadny rendering. Tie obrazy by si to fakt zaslúžili. 70% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tohle byla dobrá blbost, béčko jak řemen. Některé nápady stojí za to, například stroj na výrobu mutantů si pamatuju, že mě dost pobavil, ale ještě lepší bylo, když se umírající přítel Thomase Janea furt nemohl vymáčknout ohledně toho, co má Jane říct jeho manželce, a tak ho Jane odpravil se stoickým výrazem ve tváři. S bratrem jsme se u toho slušně zasmáli. Tím ale nechci říct, že by to byl špatný film. Má to obdivuhodně dobře vybrané herce (Jane, Perlman, Malkovich, Devon Aoki, Benno Furmann, veterán podobných béček Sean Pertwee), originální stylizace, jenom jsem nepochopila pojmenování jedné společnosti Bauhaus či tak nějak, to mi přišlo dost směšný. Taky dobrá hláška: Perlman k Janeovi: "Ty nepřijmeš svátost?" Jane: "Nemám hlad." Ale jinak nadprůměrné béčko, po opakovaným podívání zvedám na 4*, lidi tady jsou nějak moc náročný na béčkovou zábavu, tohle by mělo bejt aspoň v šedesátkovejch vodách. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 2707 a o nadvládu sveta bojujú štyri veľmoci. Z pod zeme však nečakane vychádza na povrch neznámi protivník. Je načase spojiť sily a poraziť spoločného nepriateľa - mutantov. Mierne podobný vizuálny spôsob spracovania ala "Sin City" či "Baróna Prášila" mi veľmi nesadol. Nič to však nemení na fakte, že "M.Ch." je celkom vydarené sci fi s prvkami hororu. Najmä gore a masky. Po solídnom úvode dostáva priestor unudené jadro. Záverečná, rozhodne zábavnejšia 50 minútovka vynahrádza "stratený" čas. Priestor dostáva akcia a divák bude čiastočne spokojný. Nie som nadšený ako iní moji "obľúbení" užívatelia, ale pozrieť sa to dalo - 55%. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Ono to není špatné. Dalo by se i říci - koncentrovaná akce. Škoda že v půlce došly produkci prachy a tak byl ansábl nahnán do podzemí. Takže z temného, šeročerného světa do ještě větší tmy. Klidně si vemte baterku a jukněte na to. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Rok 2707 je mrazivý a nepřátelský... Lidstvo se ocitá na pokraji záhuby, samozřejmě vlastním přičiněním, jenže když opravdu o něco jde; a to o skutečného Nepřítele, tak se lidstvo ještě dokáže semknout. Mutant Chronicles je skvělé sci-fi s kvalitním obsazením, neotřelou stylizací a patřičně ponurou atmosférou. A vida i Ron Perlman má nějakou tu slabinu... „Pořád jsme lidé, Samueli.“ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela podařené, i když totální béčko. Banda vojáků v čele s Thomasem Janem a Ronem Perlmanem si to tady, v daleké budoucnosti, šinou někam do podzemí zničit stroj na výrobu mutantů. Ovšem i když to po většinu času vypadá stejně hloupě jak to zní, tak se u toho člověk docela slušně zabaví. Tedy pokud se jednou za čas rád koukne na nějaký to tupý krvavý béčko, což já někdy rád udělám. Krví se tady opravdu nešetří, akce je dobře natočená a ty slabší efekty mi k tomuhle filmu docela seděly ( i když ti samotní mutanti vypadali až moc směšně). Thomas Jane je tady překvapivě ten lepší a střílí mu to a fuckuje velmi dobře. To Ron Perlman se tady spíš trápí, furt káže nějaký kraviny o poselstvích a říká samá taková ta klišé. A taky se díky tomu postaral o ty nudnější pasáže filmu. Ten ale jinak docela solidně uteče a i když už se na film asi nikdy nepodívám, tak tohoto béčkově stráveného času nijak nelituji. ()

Reklama

Reklama