Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
Ukázka z filmu
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze uživatele Radiq k tomuto seriálu (1)

Torchwood (2006) 

Příběhově sice trochu slabší, než Pán času, ale jinak dobře navazující na atmosféru a svět, ve kterým Doktor operuje. Oproti Pánovi má tohle navíc několik deviz: sem tam sprostou mluvu, sem tam docela krev a často přítomné sexuálno. Holt se v Torchwoodu dost šuká, neřeší se homosexualita ani jiné choutky. John Barrowman je navic sympaťák a ještě tam vyčnívá Burn Gorman... ostatní jsou takový bubáci, i když jim nakonec scénárista taky dal prostor. Eve Myles mě moc nezaujala... mezery v zubech mě prostě nerajcujou... Ale po první sérii celkem spokojenost... Druhá série mě už místama docela nudila. Ale zároveň mě bavilo se na to divat. Tenhle zajímavej rozpor se ve mě projevil tím, že odmítám svýšit nebo znížit hodnocení a kouknu se na třetí, zkrácenou sérku. Ta taky docela průměr, scénáristi nechali vychcípat další členy týmu, asi potřebujou obměňovat herce nebo co... No koukám na to teď už spíš jenom tak ze setrvačnosti... Tak ale čtvrtá série tomu dala znovu lesk a slávu. Je to totiž nejlepší série. Není to co epizoda, to jinej příběh, ale navazuje to na sebe, jak to bylo už i v třetí. Ale tohle má fakt vychytanej nápad a děj. Aneb co by se stalo, kdyby lidi přestali umírat. Jack se tady fakt teple rozjel, až by si to možná vyžádalo varování "Contains scenes of explicit homo sex", ale zároveň musim řict, že je to moje nejoblíbenější teplá postava vůbec. Taky se tam objeví další zajímavé postavy, jako třeba pedofilní vrah Bill Pullman (skvěle ztvárněnej) nebo agent CIA Rex (Mekhi Phifer) - bacha, není to komisař Rex, ani tyranosaurus rex - nebo sexy zrzka Jilly Kitzinger. Dokonce i manžel Gwen - Rhys mi začal být sympatickej, asi i shodil nějaky to kilo. Ale co se mi libilo fakt hodně, tak že se to odehrávalo globálně po celé zemi, ne jenom v tom Cardiffu. Prostě produkce asi pustila nějakou tu finanční částku, tak ned to jde vidět na zpracování. Tákže - spokojenost. ()

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama