Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
TV spot 2
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze (158)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Před nějakými zhruba patnácti lety se ve Velké Británii vyloupnul na svět další scénáristický talent. Russell T. Davies přišel se svojí show Queer as Folk, ve které vyprávěl o partičce britských gayů a jejich láskách, rozchodech a vůbec životech. Seriál si našel svoje publikum, ba dokonce kult, nejen pro svůj obsah, ale i pro svůj vynikající scénář. Žel bohu právě pro ten obsah byl ten kult přinejlepším... Desetiprocentní (4 procenta? puh-leeze...). Až pár let poté dostal příležitost se ukázat všem, když přivedl zpátky k životu Doctora Who, britskou klasiku o Pánovi času a jeho společnici. Už tam krásně míchal sci-fi a špetku vztahů s typickým humorem. Zároveň tam vytvořil postavu Kapitána Jacka Harknesse (famózní John Barrowman), který se mezi diváky stal ohromně populárním, a už jen krůček chyběl ke splnění snu. Nesmrtelný kapitán Harkness dostal vlastní spinoff, kde se stal hlavou eponymní organizace, která pod záštitou koruny bojuje s nadpřirozenými silami. Teprve v tomhle seriálu si Russell T. Davies přišel na svoje a očividně tu realizuje svoje nejdivočejší sny. Zatímco Doctor Who je relativně mírný až rodinný, v Torchwoodu není žádná fantazie tabu, z Jacka Harknesse se stal regulérní love machine, charisma z něj fakt stříká na všechny strany, a ojede prakticky kohokoli, kdo mu přijde do cesty, chlap nebo ženská, co na tom záleží. Aby to nevypadalo, že Torchwood je jen nekontrolovaný chaos sexu a krve, dostal Jack do party několik výborných charakterů. Zákonitě ho musela vyvážit silná ženská, kterou je tady enormně sympatická Gwen Cooper (Eve Myles), která ho občas musí trochu krotit a dát do latě. Roztomilý Ianto Jones (Gareth David - Lloyd) Jackovi zase hraje Alfréda (nebo Robina?...), samozřejmě nesmí chybět nabručený badass, tady tedy Dr. Owen Harper (Burn Gorman), a nakonec, ale nikdy ne poslední, expertka na techniku a udělátka Toshiko Sato (Naoko Mori), která za zdánlivým stereotypem tiché asijské krásky do počtu sem tam zaburácí nezvykle silným osobním příběhem. První dvě řady jsou víceméně epizodické a ty další zase příběhové, takže velice velice odlišné. Mně víc sedí třetí a čtvrtá, u vás to bude třeba úplně jinak, ale ve výsledku je to úplně jedno, pokud vás baví kvalitní sci-fi, buďto už Torchwood dávno znáte, nebo jste teď aspoň začali stahovat. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Sci-fi plné osobní roviny a vztahy na velmi otevřené úrovni? Ano, prosím. Na hravé zápletky v modré telefonní budce můžu velmi rychle zapomenout, ale Jack Harkness (se svým zcela jiným typem hrátek) umí zaujmout stejně rychle. A když po jeho boku stojí cynický Owen nebo krásná Gwen, je zaděláno na tým, které není snadné milovat, ale stejně se nedokážu ubránit pocitu, že bych v Torchwoodu začal pracovat klidně zítra. Jednoduše znějící věta "Doctor Who je pro celou rodinu, ale Torchwood pro dospělou část publika" je v důsledku velmi pravdivá. 2. série - 100% - Seriál, který bolí. Tohle nejsou emoční pochody, které se posouvají ve prospěch seriálu, tohle je obyčejný život proti vědě a každodennost proti neodvratnému osudu. Kapitán Jack smutně hledí vstříc budoucnosti, odmítá svou minulost a ze seriálu je tak silná nálož pocitů i napětí, že musím uznat R.T. Daviesovi zásluhy za dokonale fungující vesmír, kde se seriály vzájemně perfektně doplňují a zároveň bezchybně fungují každý sám za sebe. Children of Earth - 85% - Zvyknout si na nový koncept souvislého příběhu sice nějakou dobu trvá, ale čím skutečnější hrozba je a čím větší oběti je nutno přinášet, tím drásavější zážitek tentokrát Torchwood přináší. Žádné falešné stopy nebo odpustitelná šlápnutí vedle. Děti Země znamenají spoustu ustupování a momentů, kdy je nutné se vzdát. A počítat závěrečné ztráty občas trhá srdce. Od začátku do konce komplexní zážitek a občas (dobře míněné) divácké peklo. Miracle Day - 100% - Pointa všeho a zároveň asi i konec cesty. To, co mohl být poloviční restart, je nakonec spíše tečkou, protože americké publikum se Daviesovy nahláškované a zároveň nekompromisní jízdy odmítlo zúčastnit. Přesto je Zázračný den perfektně vystavěnou mozaikou nových postav (u mě vede Rex v podání drsňáka Mekhiho Phifera), následků minulosti a důkazů, že spletité linky mohou vést trochu jinam než čekáme. Největší výhrou je ale trochu překvapivě Gwen, která v úloze neústupné vůdkyně smečky zastiňuje i zářícího Jacka Harknesse. Torchwood tak nuceně odchází v úloze perfektního seriálu, kterého od těch nejvyšších příček v mém osobním seriálovém žebříčku odděluje ona hmatatelná deprese, která občas tne do diváka v neočekávaných situacích a bolestivých zvratech. Kdo ale tenhle fakt rozdýchá snadněji než já, tomu nezbývá než se zamilovat. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Doctor Who má některé epizody, které jsou brilantní, to úplně Torchwood nemá. Narozdíl od Doctora Who tu ovšem nejsou epizody, které by byly nesnesitelné, stupidní a trapné. Torchwood si drží svoji vyrovnanou nadprůměrnou laťku od začátku do konce a na sérii Torchwoodu jsem se těšil vždy víc, než na samotného Doctora. A to říkám i přesto, že vlastně většinu postav z tohohle seriálu, které se vyskytovaly ve více než jedné řadě, nemám vůbec rád, vlastně mám rád jen dvě (Kapitán a Owen Harper). Torchwood je ale prostě dospělá podívaná, v době, kdy byl Doctor Who spíš pro mladší teenagery. Postupem času i samotný Doctor ztemněl a zvážněl, takže ta velká devíza Torchwoodu odpadla, ale Torchwood pak nasadil neepizodické vyprávění, které rovněž fungovalo skvěle, ne-li lépe. To je velká zvlášnost Torchwoodu. Neznám žádný jiný seriál, který by tak radikálně změnil svoji formální stránku v průběhu své existence. A dopustím se hereze, ale Kapitána Jacka Harknesse mám skoro výš, než Doctora, protože ke Kapitánovi je snažší si vybudovat větší pouto, narozdíl od věčně měnícího se Pána Času. Velká škoda, že je seriál de facto neukončený, ba co víc, slibuje pokračování, které pravděpodobně nikdy nenastane. To nemám na seriálech rád, ale vůbec! 1. a 2. série za 3*, 3. a 4. za 4*. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Torchwood jsem si pustil abych zkrátil nekonečné čekání na dalšího Doctora Who po 7. sezóně. Šel jsem do toho, že spin-off nikdy asi nebude dobrý jako půvdoní seriál a ejhle ona to není pravda. Torchwood je především velice jiný. Je vážnější, depresivnější, je v něm více vztahů, brutality, sexu je ponuřejší a bezvýchodnější než doktor. Pravda, první sezóna má pár dílů, které jsou tak nějak průměrné, ale druhá sezóna už je velmi vyrovnaná, dramatická a našlápnutá. No a třetí sezónu, považuji za opus magnum Russela T. Davise. Tato šestidílná řada je pro mě ultimátní ve všech směrech dokonalý seriál. To jak Davis pracuje s gradací, s psychikou postav, s napětím, nebo s emocemi to snad nemá v seriálech obdoby, to je geniální. Ještě teď mi naskakuje husí kůže, když si vybavím některé momenty. Bravo. 4. série je ale velké zklamání. Je názorným příkladem toho jako točí seriály amíci. Zajímavý děj na 3 díly roztáhnou na 10, proloží to tunami nudné vaty. Navíc nové amersickí psotavy jsou děsně nesympatické, prostě slabota. Ale i tak, za skvostnou a mimořádnou 3. sérii nechávám plné hodnocení. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Nadsázka s vážnou tváří. Spojení, které funguje v Dr. Who se sebeshazovačným humorem, tu znamená jen opatrné našlapování kolem obvyklých klišé bez podvratných ironických proudů. Sthující melodramatické výstupy, které s hrdiny lomcují v extrémních polohách miluji x nenávidím.. Fráze o potřebě přátel a plnohodnotného života. Skvělá hudba. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

**BOŽSKEJ SOUNDTRACK**. ... První řada - 90% Po více jak roce jsem se rozhodl dát Torchwoodu ještě jednu šanci a jsem za to rád. Zezačátku byl sice celkem nezajímavý a nudný, ale s každým dílem je čím dál lepší. Pátý díl byl neskutečně emotivní a potvrzuje to, že Torchwood je opravdu o dosti temnější, než Doctor Who a né vždy končí dobře. Navíc závěr celý řady byl vskutku luxusní záležitostí a závěrečnej odkaz na DW mě jenom usvědčil o tom, že tenhle seriál je perfektní. " Jack. What would have tempted you? What visions would have convinced you to open the rift? - The right kind of Doctor." ---- Druhá řada - 100% Tato řada mě přesvědčila, že se jedná o dokonale vybroušené sci-fi seriál. Kapitán Jack Harkness u mě zaujímá druhou nejoblíbenější seriálovou postavu vůbec (chci jeho božskej kabát!) a jeho třpitivej vztah s Jantouem je neskutečněj. Všechny díly (asi kromě jednoho) v téhle řadě měli hodně co do sebe. Závěr sice nebyl takovej epickej jako v případě první řady (narážím především na Abaddona, velkého požírače), ale zato byl emocionálně mnohem působivější a měl neskutečněj dopad na moje city (dvakrát jsem se přistihl jak jsem měl na krajíčku a jednou mi něco neznámého vyteklo z oka). Už teď mám na krajíčku, když si uvědomím, že tenhle seriál má jen čtyři řady. " I begrudge you everything. I wanna rip it all from you, to leave you screaming in the dark. I will never absolve you. All of it, it's your fault." ---- Třetí řada - 95% Naprosto špičkově natočenej adrenalin, proti kterýmu je Jack Bauer slabej čajíček. Řada má sice jen pět dílů, ale každej je tak neskutečně nabitej, napínavej, že to vydá za dvacetidílnou řadu. Poslední dva díly měli neskutečněj emociální náboj a dvakrát jsem se přistihl jak mi ukápla slza, při další smrti jedné z hlavních postav. Do plného hodnocení mi zabraňuje dát pouze fakt, že se jedná o neskutečně depresivní příběh a závěr. " There's one thing I always meant to ask Jack. Back in the old days. I wanted to know about that Doctor of his. The man who appears out of nowhere and saves the world. Except sometimes, he doesn't. All those times in history, when there was no sign of him, I wanted to know why not. But I don't need to ask anymore. I know the answer now. Sometimes the Doctor must look at this planet and turn away in shame. I am recording this in case anyone ever finds it. So you can see... you can see how the world ended." ---- Čtvrtá řada - 90% Přiznám se, že jsem čekal trochu víc. Víc emocí, napětí a celkově víc všeho. Příběh je sice skvělej, ale dokázal bych si ho představit mnohem kratší, takhle mi někdy přišel strašně zdlouhavej. Taky bych řekl, že tam bylo až zbytečně moc postav. Co mě ale dostalo do kolen byl hereckej výkon Eve Myles, která úplně změnila přístup k roli. Stejně tak předvedl vynikající herecký výkon Bill Pullman v roli Oswalda Danese. Bohůžel zde tyto dvě role jaksi zastínili moji nejoblíbenější postavu Jacka Harknesse, to mě jaksi mrzí, protože byl vždycky postavou číslo jedna a tady mu dali hrozdně málo prostoru. Jak jsem již napsal sice trochu zklamání, ale i tak se jedná o naprostou špičku dnešní seriálové tvorby. Více jak polovina seriálů by mohla jen snít o tom být jako Torchwood. P.S. Chci další řadu. " Did you see him? Did you see Ianto? You'd have liked him. Or maybe not. You'd have been jealous. Gotta go. Work to do. I'll take care of you. I promise. See you later, old man." ---- () (méně) (více)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kapitán Jack Harkness (jestli je James Bond neodolatelný, co je potom Jack, který dokáže vyvolat *uf* odezvu i u čistě heterosexuálního mužeXD), jedna z nejoblíbenějších seriálových postav, v dospělejším, špinavějším a o poznání depresivnějším (přesto stále "stejně" dokonalém) spin-offu "Doctora Who". 1. série: 80%. Úvodní, seznamovací díl svým "vlažnějším" pojetím silně připomíná první epizodu nového "Doctora" ("Rose"), a stejně jako v případě "DW" přichází satisfakce hned s následujícím dílem. U mě však skutečná závislost propukla až po zhlédnutí "1x04 - Cyberwoman", která nejen popostrčila do popředí mého od té doby nejoblíbenějšího člena týmu, ale zároveň odhalila dosud neznámou, temnější stránku vždydokonalého Jacka Harknesse. A že je co odhalovat. 2. série: 95%. Nadupaný rozjezd ve velkém stylu (capt. John Hart rulez), celkový dojem pak ještě mnohem lepší než z předchozí série. Příběhy jsou silnější, vztahy hlubší, a ač nejsem příznivkyní seriálů točících se kolem soukromí hlavních postav, v případě Jacka s Iantoem, bych "krapet" detailnější sondu uvítala všema deseti.;-) Závěrečný díl krutý, ale skvělý. 3. série (Děti Země): 100%. Nemám slov. Seriálová dokonalost, která mi do slova a do písmene zlomila srdce, a která vystřelila Jacka na první místo nejdepresivnějších seriálových postav ever. 4. série (Miracle Day): první polovina 100%, druhá polovina 25%. Je to sice rouhání, ale chvíli (přesněji řečeno 5 epizod) jsem "MD" skutečně řadila do stejné kvalitativní roviny jako "CoE". Pak se ale z mrazivé a skvěle rozehrané zápletky stala jedna velká nedomyšlená fraška plná do očí bijících nesmyslů a jednání zcela out of characters. Pointa příběhu (Požehnání) + epizoda "Immortal Sins" (4x07) a děj od ní se odvíjející = epic, epic a ještě jednou epic FAIL. Oblíbené postavy: Ianto Jones (♥), capt. Jack Harkness (♥), capt. John Hart, Owen Harper, Toshiko Sato. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

[OBSAHUJE SPOILERY] Torchwood je...zvláštní. Sci-fi seriál, v němž nejde ani tak o všechen ten alien stuff, ale o vývoj postav a vztahy mezi nimi by mi asi zněl příšerně, neb mne blbě napsané postavy v kdečem naučily na tento typ zaměření pohlížet úkosem, leč tady je zdařilé. I charaktery, které mne štvou (Gwen + její dementní hobit, nepřestala jsem je oba až do konce zuřivě nesnášet) jsou znamenitě napsané i zahrané, o jejich výrazně interesantnějších souputnících (Owen, Ianto, Jack!) ani nemluvě. Autoři se navíc nebojí nechat své figury sletět na čumák, stavět je před obtížná rozhodnutí a pak nechat vyžírat následky neuvážených i uvážených činů, trpět a umírat, což je opravdu osvěžující, byť co se úmrtí týče, asi bych vybrala jiné, nebo k umrlým pár přidala (zdravíme Gwen s rodinou). A pak tu máme nějaký gay materiál, pro nějž mám obzvláštní slabost, takže úžasný, skvělý a nesmrtelný kapitán Jack a jeho prdelky mne těšili velice velmi. Cthulhužel, tohle všechno platí zejména pro první tři série - a přes některé rozpačitější díly doceňuji hlavně ty první dvě. Episody Children of the Earth jsou znepokokující a sympaticky potemnělé, s krásným koncem nebohého Ianta a s opravdu luxusním zdůvodněním, proč emzáci chtějí ze všech věcí na Zemi zrovna děti, avšak mi děj mi přes pouhých pět částí přišel trochu natahovaný a jak je vlastně nemilým zvykem v celém Torchwoodu, s vysvětlováním čehokoliv se nikdo příliš neobtěžoval, leč stále dobrá práce. Ba dokonce, kdyby celý seriál končil pátým dnem Children of the Earth, stále by se jej dalo s přimhouřením očí označit slovy kurevsky boží. Ovšem řada čtvrtá...ano, měli na ni očividně mnohem víc peněz, základní nápad není sám o sobě špatný, Oswald Danes a jeho poslední slova stála vážně za to (sakra, takhle to mělo vypadat celé, od začátku do konce!)...jenže je to tak strašně americké! Vlastně mi čtvrtá série přišla jako US remake, mnohem víc patosu, zbytečná rozvláčnost, linie s Gweniným otcem mi opravdu pila krev a CIA krávě jsem od prvního zjevení přála smrt, alespoň, že na ni došlo. Dík. V případě pokračování skutečně doufám v neopouštění britské, pardon, welšské půdy, autorské znovunalezení ztracených koulí a samozřejmě něco té homoerotiky aneb It's Okay to be Gay! Ano ano, vím, že Jack to má poněkud barvitější. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Skoro stejně zábavně gay jako asi všechno ostatní co kdy Russell T. Davies natočil, ale krom sexu a vtipů o něm se tady taky lidem dějí hodně nepěkné věci (hlavním postavám obzvlášť), mimozemšťani chtějí unášet a prznit děti po milionech, a Británie se mění na totalitu jejíž vláda v koncentračních táborech prohání komínem své vlastní obyvatelstvo. Celkově se z toho nakonec vyklubalo překvapivě velice schopné a odvážné sci-fi, které v evropských podmínkách nemá moc konkurenci. Akorát první řada je místy fakt hodně pitomá a skoro jsem se přes ni nedostal, Russel zjevně chvíli tápal v tom jak psát a točit seriál ala Men in Black pro dospělé publikum, a že mu během nich ještě pomáhal packal Chris Chibnall taky moc nepomohlo. Ovšem třetí a čtvrtá, tvořící kontinuální samostatné příběhy, jsou hodně fajnové. 8/10 ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Torchwood, co k tomu mám napsat? viděl jsem, ohodnotil jsem a snažím se dát do kupy koment, ale nějak mi to nejde. Tak nejprve bych mohl zmínit, že první s druhá řada bezvadná, třetí a čtvrtá řada je jiný Torchwood. Tedy z mého pohledu. Ale i ten má co říci a čím oslovit. A vůbec, je v mé rozšířené topce a rozhodně se k němu budu vracet. Tak to by mohlo stačit. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Zatím mám za sebou dvě série, v ruce ještě žmuchlám kapesník a tak si říkám, že už můžu ohodnotit. Jak popsat Torchwood? Dá se vůbec Torchwood popsat?? Pokud si myslíte, že po emoční ždímačce Pána času už můžete sledovat cokoli, jste na velikém omylu a pak se vám stane, že zapláčete jako já. Protože k celému týmu přilnete, zároveň se zamyslíte, jestli opravdu svoji práci milujete jako oni a v neposlední řadě zase začnete dětinsky snít... snít o tom, co by se vám mohlo přihodit, i když nežijete v Cardiffu. Zkrátka další seriál do sbírky a já už zase budu přesouvat svoji topku.. :o ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som sa rozhodla začať sledovať kvôli postave kapitána Jacka Harknessa, ktorá sa raz za čas objavovala v seriály Doctor Who a veľmi sa mi páčila a keď som zistila, že je hlavnou postavou seriálu Torchwood bolo rozhodnuté. Pravdu povediac neočakávala som veľa a mala som istú predstavu nielen o seriály ale aj o postave Jacka. V oboch prípadoch som sa však mýlila a moje predstavy nenaplnili. Seriál vysoko prekonal moje očakávania a samotná postava kapitana Jacka nadobudla úplne iný ľudský rozmer. Zatiaľ čo od príbehu som čakala najmä zábavu, ako tomu s jeho postavou bolo v Doctorovi Who dostalo sa mi vážneho seriálu o vážnych mimozemských aj čisto pozemských veciach. Postava Jacka síce nestratila svoj humor a šarm avšak je postavená aj do konfrontácie s každodenným životom nesmrteľného človeka so všetkými jej kladmi aj zápormi, a tie mnohokrát veľmi bolestne vstupovali do hry. Zatiaľ čo prvá séria bola akýmsi rozbehom a slúžila na zoznámenie sa s prostredím Torchwoodu (90%) druhá už bola Torchwoodom v plnej paráde (100%). V tretej sérii došlo k zmene spôsobu spracovania a všetkých päť častí tvorilo súvislý príbeh podobne ako nasledujúca štvrtá séria. Napriek tomu bola tretia séria absolútne strhujúca a asi najlepšia z celej rady (100%). Štvrtá séria síce riešila zaujímavú líniu príbehu avšak už to nebol ten starý dobrý "Torchwood" ktorý som si tak obľúbila a Jackov smútok bol pre mňa mnohokrát ochromujúci. Napriek úžasnému psychologickému spracovaniu tejto série si myslím, že mohlo stačiť aj menej častí (70%). V konečnom dôsledku sa však nič nezmení na tom, že tento seriál sa pre mňa stane nezabudnuteľným vďaka svojmu zvláštnemu spracovaniu, ľudskosti a civilnosti postáv čo mu je práve častokrát vyčítané. Mňa však práve tieto stránky nesmierne oslovili. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

1. série: Na tento seriál jsem se začal dívat kvůli Doctorovi Who, jelikož tento seriál je jeho spin-offem. A musím říci, že mě to zaujalo. O Torchwoodu už vím právě z Doctora Who, takže jsem tak nějak věděl o čem ten seriál bude a povedlo se. I když ne každý díl je dobrý. Právě v 1. sérii se kvalita epizod střídá, jedna je výborná a ta druhá je o něco horší a takhle pořád dokola. I když více převažuje těch skvělých epizod. A čekal jsem, že seriál se bude věnovat především Jacku Harknessovi, který se objevil několikrát v DW a měl se seriál točit kolem něj. Jenže seriál se spíše zaměřuje na postavu Gwen Cooperové, která mi tolik nesedla. Ona má vždycky odlišný názor než Jack a já jsem vždy na straně Jacka. Poslední tři epizody pak už byly hodně napínavé, už to spělo k finále série a to bylo opravdu povedené. Tvůrci si snad jen mohli odpustit ty scény, ve kterých udělali z Jacka gaye... (i když možná to nebyla až tak jejich vina, jelikož představil Jacka - John Barrowman je sám gay). Ale jinak ve finále byla spousta intrik, dohadování se, zoufalství, vzpoura proti kapitánovi, prostě vše co by mělo finále obsahovat. 2. série: je kvalitativně lepší než série první. Každá z epizod je opravdu kvalitní, jsou tam skvělé příběhy, hlavně Owenova linka je zajímavá. A oceňuji, že se tahle série věnuje všem postavám stejně. Hodně jsem si oblíbil Toshiko. Ona je super, je to moje nejoblíbenější postava v seriálu, moc jsem jí fandil hlavně co se týče lásky k ... no nemůžu prozrazovat. Naopak nejméně sympatií mám pořád ke Gwen. Už jí mám celkem rád, ale pořád mi vadí, jak neustále vzdoruje Jackovi co se týče jednotlivých rozhodnutí. Jinak Jack je pořád super a nakonec z něj neudělali homosexuála, ale bisexuála :-D. No a dostávám se k finále série, které jsem právě zhlédl a jsem plný emocí. Bylo to skvělé finále, překonalo to i finále první série. Viděli jsme poprvé Torchwood na kolenou, každého jednoho člena a způsobil to člověk, od kterého by to nikdo nečekal, alespoň já jsem byl dost překvapen. No a bohužel konec je hodně, hodně smutný. Hodně mě zasáhl. 3. série: má pouze 5 dílů. Příběh na sebe navazuje a myslím, že to seriálu celkem prospělo. I když ty série odehrávající se v Cardiffu byli také super. Kvalitativně je to perfektní, líbil se mi děj i herecké výkony. Musíme se už zde obejít bez dvou postav, ale zastoupila je sympatická Lois Habibi. Bohužel i v této sérii se musíme rozloučit s jednou z hlavních postav. A překvapil mě konec série, kdy Jack Harkness postoupil takovou oběť, to jsem nečekal a asi si to bude vyčítat do konce života. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsem si nemyslel, že bych tomu dal víc než tři, ale druhá série byla epizodu od epizody lepší. Samozřejmě k úžasnosti Doctora to má zatím ještě daleko, přesto některé byly opravdu povedené. A konec druhé řady mě fakt dostal. Třetí řada: Silný příběh, který všech pět částí šlape jak má a působí to mnohem méně b-čkověji. Zřejmě to vůbec nejlepší z celého TW, škoda že to tím vše neskončilo. Čtvrtá řada: Doplatila na délku deseti částí, při kterých se valné většině absolutně nic nedělo. No jediná světlá vyjímka je, že přivedla na scénu Jilly Kitzinger. Kvůli ní by se ještě jedna řada natočit mohla Nejlepší díly: 1x12 - Captain Jack Harkness, 2x08 - A Day in the Death, 2x12 - Fragments, 2x13 - Exit Wounds, S3 - Children of Earth ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Doctora Who miluju, ale spin-off ve mně bohužel už takové nadšení nevyvolává. Přitom jsem se snažila si ho oblíbit a s každým dalším dílem jsem čekala, kdy už přijde ta pomyslná jiskra, která mě nakopne k tomu, abych se těšila na další díly a nakonec si seriál i zamilovala a ono pořád nic. Nevím, čím to je...možná tím, že v okamžiku, kdy doctorovo universum ztrácí všechnu tu povznášející fantasii, a ironickou nadsázku a přechází na striktně vážnou notu, ztrácí u mě velký kus přitažlivosti a dokonce i originality. Ano temnota je věc, kterou na seriálech velmi oceňuji a tady je jí požehnaně (co se týká rukavice a oživování, přechází to dokonce do morbidity) ale já mám zkrátka kapitána Harknesse raději jako bezstarostného, šarmantního vtipálka a ačkoliv mám docela ráda Eve Myles, tady mi její postava nebyla dvakrát sympatická, o jejím manžílkovi ani nemluvě. Příliš nepomáhá ani změna místa, tam kde se Doctor vesele prohání po celém vesmíru, v časech minulých i budoucích, tam se Torchwood musí spokojit s nevýznamnou dírou v Anglii. Za co má pro mě spi-off malé plus, je to, že se nebojí nechat své postavy umírat i nevýslovně trpět i za svoji sexuální otevřenost, což je při Jackových milostných preferencích více než příhodné. Netvrdím, že je Torchwood špatný seriál, ale mě příliš neoslnil. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Přesně po vzoru Doktora Davies pokračuje v tvorbě své vlastní televizní Ameriky na starém kontinentě. Jenže to, co prostě přes veškerou snahu nejde v seriálu o intošovi cestujícím časem v modré krabici, se v Torchwoodu daří mnohem lépe. Což s sebou nese jak klady, tak i zásadní zápory. Prvně, přesunutí středu vesmíru do Cardiffu je tak absurdní záležitost, až z toho rozum zůstává stát. Po sem však v pořádku, jsme přece v Anglii. Ale když pak právě v tomto vesmírném zapadákově začne ve vší vážnosti charismatický tým superagentů bojovat proti opičím Weevilům, už se začíná Britská nadsázka pomalu hroutit. Z devadesáti procent zajímavých situací se sice podaří vytěžit jen naprosté minimum, ale právě to charisma spolu s několika málo silnými epizodami to tak nějak zachraňuje. No a pak přijde zlom, druhá řada neskončí zrovna pohádkově a celá série se od základu promění (a to dokonce rok před tím, než podobnou proměnou projde Doktor, bravo!). Epizodický formát vystřídá jeden zatraceně dobře fungující ucelený příběh a najednou vše funguje, jak snad mělo od začátku. Tuto proměnu pak dokončí produkce zatím poslední čtvrté série ve spolupráci s americkým kanálem Starz. Tvorba United States of England je tím završena a akce, napětí i emoce z Torchwoodu začínají přímo sršet. Jediná škoda nakonec je, že od začátku do konce trpí seriál na chyby ve scénáři. Právě kvůli jejich do očí bijící hlouposti jsem se po celou dobu sledování marně modlil za výpomoc Stevena Moffata. Přesto Torchwood rozhodně zabaví, jen je mu k tomu potřeba dát trochu více času. ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejtemnějších a nejbolestivějších seriálů, co jsem kdy viděl. Jen velmi málo navazuje na Dr. Who, jehož je spin offem. Je zcela jinak laděn. Nejprve to podstatné- postavy. Na nich závisí naprosto vše. Nejsou ani zdaleka dokonalými hrdiny, ale lidmi z masa a kostí, což se velmi často v seriálu projevuje na faktu, v jednání neváhají zacházet do krajnosti, jsou- li přesvědčeni o své pravdě. V krajních situacích nadávají, bijí se či po sobě pbčas vystřelí. Charaktery jsou zkrátka napsány a zahrány bravurně, i když vám mnohdy nebudou sympatičtí (jednání Gwen, Owena...). Ale právě proto je Torchwood tolik jedinečný. Nikoliv pro slabší technické zázemí (triky, kamera), tady vše záleží na postavách. Že je seriál depresivní, netřeba zdůrazňovat. Velmi dobře se vyhýbá všem klišé v dosahu. První série je sice rozjezdová, pilot slabý a prvních několik dílů rovněž, ale je v tom vidět potenciál. Ten někdy 7. dílem dává pomalu tušit, co se za Torchwoodem skutečně skrývá. Druhá série se vyznačuje absencí slabšího dílu, je jízdou od začátku do konce a háže tu z fleku jednu zajímavou zápletku za druhou. Neřekl bych, že detektivní pátrání po mimozemšťanech, uprchlých skrze trhlinu v čase a prostoru může být tak zajímavé a poutavé. Musím ještě zdůraznit výborné herecké výkony všech zúčastněných (Jack Harkness má obrovské charizma, ale zároveň nevyhnutelně směřuje k tomu, aby se za 5 miliard let stal Face of Boe a já mu to skutečně věřím). Torchwood se také nevyhýbá tabuizovaných a pro Američany tak zaškatulkovaných témat, jako bisexuální orientací většiny týmu, sex s mimozemšťany atd... Bourá klišé na všech frontách. Třetí série- Children of the Earth působí v mnohém zcela jinak. Přeživší hrdinové Torchwoodu jsou upozaděni a hlavní důraz je zde kladen na postavy nové, všechno to působí jako originální politicko- konspirační scifi thriller s vysokým tempem a nervydrásající akcí. Mimozemšťani, které nikdy tvůrci neukážou celé, se jeví jako mimořádně mrazivé a pointa je dosti temná. Na připravovanou 4. sérii se rozhodně těším. Musím pochválit mimořádně energickou kompozici Murraye Golda a Bena Fostera, kteří odvedli skutečné maximum. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

1.série: Podle komentářů i podle závěrečných dílů je jasné, že se mám teprve po této sérii na co těšit. První sérii ale zatím musím ohodnotit jen průměrnějšími ***. Výborná hudba a pár povedených dílů (zatím?) na plný počet nevystačí. Tento seriál není pro masovou část diváků, spíš bych ji doporučila lidem ujetým na všechny druhy sci-fi a fantasy. Najdete tu různé mimozemské potvůrky, víly, duchy, cestování v čase, otvírání časoprostorových škvír a jiné perličky, to vše prošpikované láskou a sexem. Lidem, kteří se vysloveně nevyžívají v podobných zápletkách, to může přijít až přeplácané. Osobně mi např. 5.díl s "vílami" přišel úplně mimo. Také jsem dlouho neodhadla kpt. Jack Harknesse a původně jsem u něj čekala úplně jinou romanci, z čehož plyne, že děj nabízí pár povedených překvapení. V posledních dílech ale seriál našlapuje výrazně zajímavějším směrem a konečně na vás dýchne ta hrozba pro lidstvo, která je avizovaná v úvodních titulcích. 65% 2.série: Najdete zde jen několik odlehčených dílů, což vám umožní pár minut oddychu před dalšími výbornými temnými díly. Pak je pár dílů klid před bouří a nastupuje opět drsná atmosféra před velkolepým finále. Takhle se buduje napětí a není třeba přemíra digitálních triků a americká studia. Stačí nápad, výborně gradovaná atmosféra a pak se probrečíte až do Austrálie. A změna melodie při řešení Jackovy rodinné historie je geniální, mrazivá a dojemná zároveň. (I když bych uvítala víc bratrské interakce.) 85% 3.minisérie: To se musí vidět. Svým nápadem a civilním pojetím vše působí realistickým dojmem. Trochu mi to připomnělo dokumentární pojetí filmu District 9, kdy jsem ze začátku vážně měla pocit, že tohle se skutečně může stát. Přesně věřím, že by se vláda zachovala totožně. A že by jediní zachránci vypli mozek a bezmyšlenkovitě napochodovali před marťana a posílali ho k čertu. Třetí série se v mnohém liší od současné tvorby a překračuje hranice celého Torchwoodu. Velmi temné, i když zde také narazíte na neduh mnoha filmů, kdy byste posledních pár minut vystřihli a několik okamžiků převysvětlili. I přesto nemůžu pod 95%. Až na drobný spoiler má trefný komentář Plangi.A je za námi 4.minisérie: Ta se kupodivu i přes pomalejší a ukecaný začátek vyhrabala na slušných 85%. Nejsem zklamaná a po pomalejším, ukecanějším rozjezdu docela zářím nadšením. Jsem ve fázi, že bych si přála pokračování. ()

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama