Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
Ukázka z filmu
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu

Recenze (158)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Sci-fi plné osobní roviny a vztahy na velmi otevřené úrovni? Ano, prosím. Na hravé zápletky v modré telefonní budce můžu velmi rychle zapomenout, ale Jack Harkness (se svým zcela jiným typem hrátek) umí zaujmout stejně rychle. A když po jeho boku stojí cynický Owen nebo krásná Gwen, je zaděláno na tým, které není snadné milovat, ale stejně se nedokážu ubránit pocitu, že bych v Torchwoodu začal pracovat klidně zítra. Jednoduše znějící věta "Doctor Who je pro celou rodinu, ale Torchwood pro dospělou část publika" je v důsledku velmi pravdivá. 2. série - 100% - Seriál, který bolí. Tohle nejsou emoční pochody, které se posouvají ve prospěch seriálu, tohle je obyčejný život proti vědě a každodennost proti neodvratnému osudu. Kapitán Jack smutně hledí vstříc budoucnosti, odmítá svou minulost a ze seriálu je tak silná nálož pocitů i napětí, že musím uznat R.T. Daviesovi zásluhy za dokonale fungující vesmír, kde se seriály vzájemně perfektně doplňují a zároveň bezchybně fungují každý sám za sebe. Children of Earth - 85% - Zvyknout si na nový koncept souvislého příběhu sice nějakou dobu trvá, ale čím skutečnější hrozba je a čím větší oběti je nutno přinášet, tím drásavější zážitek tentokrát Torchwood přináší. Žádné falešné stopy nebo odpustitelná šlápnutí vedle. Děti Země znamenají spoustu ustupování a momentů, kdy je nutné se vzdát. A počítat závěrečné ztráty občas trhá srdce. Od začátku do konce komplexní zážitek a občas (dobře míněné) divácké peklo. Miracle Day - 100% - Pointa všeho a zároveň asi i konec cesty. To, co mohl být poloviční restart, je nakonec spíše tečkou, protože americké publikum se Daviesovy nahláškované a zároveň nekompromisní jízdy odmítlo zúčastnit. Přesto je Zázračný den perfektně vystavěnou mozaikou nových postav (u mě vede Rex v podání drsňáka Mekhiho Phifera), následků minulosti a důkazů, že spletité linky mohou vést trochu jinam než čekáme. Největší výhrou je ale trochu překvapivě Gwen, která v úloze neústupné vůdkyně smečky zastiňuje i zářícího Jacka Harknesse. Torchwood tak nuceně odchází v úloze perfektního seriálu, kterého od těch nejvyšších příček v mém osobním seriálovém žebříčku odděluje ona hmatatelná deprese, která občas tne do diváka v neočekávaných situacích a bolestivých zvratech. Kdo ale tenhle fakt rozdýchá snadněji než já, tomu nezbývá než se zamilovat. ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Torchwood, co k tomu mám napsat? viděl jsem, ohodnotil jsem a snažím se dát do kupy koment, ale nějak mi to nejde. Tak nejprve bych mohl zmínit, že první s druhá řada bezvadná, třetí a čtvrtá řada je jiný Torchwood. Tedy z mého pohledu. Ale i ten má co říci a čím oslovit. A vůbec, je v mé rozšířené topce a rozhodně se k němu budu vracet. Tak to by mohlo stačit. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kapitán Jack Harkness (jestli je James Bond neodolatelný, co je potom Jack, který dokáže vyvolat *uf* odezvu i u čistě heterosexuálního mužeXD), jedna z nejoblíbenějších seriálových postav, v dospělejším, špinavějším a o poznání depresivnějším (přesto stále "stejně" dokonalém) spin-offu "Doctora Who". 1. série: 80%. Úvodní, seznamovací díl svým "vlažnějším" pojetím silně připomíná první epizodu nového "Doctora" ("Rose"), a stejně jako v případě "DW" přichází satisfakce hned s následujícím dílem. U mě však skutečná závislost propukla až po zhlédnutí "1x04 - Cyberwoman", která nejen popostrčila do popředí mého od té doby nejoblíbenějšího člena týmu, ale zároveň odhalila dosud neznámou, temnější stránku vždydokonalého Jacka Harknesse. A že je co odhalovat. 2. série: 95%. Nadupaný rozjezd ve velkém stylu (capt. John Hart rulez), celkový dojem pak ještě mnohem lepší než z předchozí série. Příběhy jsou silnější, vztahy hlubší, a ač nejsem příznivkyní seriálů točících se kolem soukromí hlavních postav, v případě Jacka s Iantoem, bych "krapet" detailnější sondu uvítala všema deseti.;-) Závěrečný díl krutý, ale skvělý. 3. série (Děti Země): 100%. Nemám slov. Seriálová dokonalost, která mi do slova a do písmene zlomila srdce, a která vystřelila Jacka na první místo nejdepresivnějších seriálových postav ever. 4. série (Miracle Day): první polovina 100%, druhá polovina 25%. Je to sice rouhání, ale chvíli (přesněji řečeno 5 epizod) jsem "MD" skutečně řadila do stejné kvalitativní roviny jako "CoE". Pak se ale z mrazivé a skvěle rozehrané zápletky stala jedna velká nedomyšlená fraška plná do očí bijících nesmyslů a jednání zcela out of characters. Pointa příběhu (Požehnání) + epizoda "Immortal Sins" (4x07) a děj od ní se odvíjející = epic, epic a ještě jednou epic FAIL. Oblíbené postavy: Ianto Jones (♥), capt. Jack Harkness (♥), capt. John Hart, Owen Harper, Toshiko Sato. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Torchwood jsem kdysi i nyní sledoval souběžně s Doktorem Who a opustil po 2. sériích. Nyní jsem se ale k seriálu vrátil a dokoukal ho. Torchwood je velice zvláštní seriál. Máme tu supertajnou jednotku, která v Cardiffu bojuje proti mimozemské hrozbě. A je všechno, jen ne co byste čekali od podobného námětu ze světa Doctor Who. První dvě série jsou epizodické, představí tým, kteří se chovají někdy šíleně amatérsky a je to banda magorů - o to lidštěji působí. Kapitána Jack Harkness je nesmrtelná postava z Doctora Who, naprosto jeden z nejlepších charakterů celého vesmíru a po desátém Doktorovi moje neoblíbenější postava. Totální bisexuální frajer, který nemá problém udělat gaye z normálního chlapa - a naprosto mu to věřím. Vedle něj je sympaticky obyčejná a chybující policistka Gwen Cooperová, uťápnutý úředník Ianto Jones, ještě uťápnutější a zamindrákovaná vědkyně Toshiko Sato a arogantní a uvnitř zlomený doktor Owen Harper. Davies dokazuje, že mu jde to, o čem si třeba Chibnall v novém Doktorovi může nechat jen zdát. Všechny vztahy, romance ať už hetero, bi nebo gay fungují na 100%, není to vynucené dobou, je to proto že to tam Davies chce a ví přesně jak, kolik a kde. První dvě série jsou jinak nevyrovnané. O velkoleposti (tehdejšího) Doktora si můžou nechat zdát, náměty jsou každý pes jiná ves a tak tu máme emoční ždímačky (Out of Time), čisté komedie (Something Borrowed), čisté horory (Countrycide), díly vztahové, psychologické, odlehčené, občas i tradiční sci-fi a najdou se i úlety do nadpřirozených pohádek (Small Worlds, From Out of the Rain). Nevyhneme se nečekným a bolestivým úmrtím i špatným koncům. 3. série je pětidílný masakr. Lidstvo navštíví mimozemšťani, kteří chtějí 10% lidských dětí, jinak vyhubí planetu virem. Doktor tu není aby to vyřešil, Torchwood bojuje marně a Davies ukazuje z lidstva to nejhorší. Zbabělé, zrádné, zkorumpované politiky a zoufalý boj lidí o své děti. Naprosto neskutečný nářez plný obětí a emocí. 4. série se pokouší o něco podobného. Na celé Zemi přestanou umírat lidé, Torchwood operuje víceméně z utajení a Davies zkoumá lékařské, vědecké, ekonomické i politické následky. A ukazuje čeho všeho jsou lidé schopní, zejména z táborů prostě mrazí. Je to napínavé, opět plné těžkých rozhodnutí a ztrá a díky spojení s USA plné zajímavých herců (Bill Pullman jako pedofil je neskutečný), leč na prostoru 10 dílů trošku moc roztahané a zbytečně natahované. Přesto si po dosledování říkám, jaká je škoda, že Davies nezůstal u Doktora, protože s Mofatem a poté s Chibnalem se jeho kreativita nedá srovnávat. ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Tahle parta "lovců" emzáků si vás omotá kolem prstu, dřív než stihnete říct weevil - a to ani nemluvím o Jacku Harknessovi, neb ten nemusí říkat ani to. Ač jsou některé díly dějově slabé, Torchwood stále pojídá pizzu a trousí suchý humor se stejnou grácií. Navíc je série až překvapivě vyvážená - slabé chvíle přicházejí pravidelně v druhé polovině jednotlivých serií (obecně nemám ráda dvoudíly) zatímco pravé zlato leží někde uprostřed (Countryside, Meat) - snad i proto mě tak uchvátila 3. serie, která se "nestihla zkazit" a které náleží plných 5*, ostatní jsou jen nadprůměr s neotřelými nápady. ()

Galerie (339)

Zajímavosti (22)

  • V pátém díle první série na zahradní slavnosti hraje britská britpopová kapela The Kooks. (vimanzen)
  • Nedlouho po začátku 10. epizody 4. série je ve scéně, kdy Gwen (Eve Myles) uplácí čínskou stařenku, mezi penězi, které jí dává, navrchu česká papírová padesátikoruna (sirien)
  • V 9. epizodě 1. série s názvem "Random Shoes" ve chvíli, kdy Gwen (Eve Myles) navštěvuje videopůjčovnu, běží právě v tamní televizi první díl BBC dokumentu Putování s dinosaury (od r. 1999) "New Blood". (MsUtahraptor)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama