Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
TV spot 1
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Zajímavosti (22)

Pán času (2005) (seriál)

  • Od roku 2018 sa novým výkonným producentom a hlavným scenáristom seriálu stal Chris Chibnall, ktorý v minulosti napísal niekoľko epizód pre Pána času a jeho spin-off Torchwood (od r. 2006). (The M)

Class (2016) (seriál)

  • Den premiéry tohoto seriálu nebyl vybrán náhodně. 22. 10. (přesně před deseti lety v roce 2006) měl totiž premiéru seriál Torchwood (od r. 2006), který se také odehrává v prostředí seriálu Doctor Who (od r. 2005). Dá se tak předpokládat, že se jedná o poctu právě Torchwoodu. (P. J. D.)

Pán času (2005) (seriál)

  • Během natáčení 1. série se televizní piráti snažili získat kopie se seriálem. Jeden ze zaměstnanců produkce přišel s nápadem označit jeho kopie anagramem Torchwood místo původního názvu Doctor Who v rámci bezpečnostního opatření při jejich zasílání z Cardiffu do Londýna. Scenáristovi Russellu T. Daviesovi se tento nápad zalíbil natolik, že ho později inspiroval k vymyšlení názvu pro instituci Torchwood, o které pojednává seriálový spin-off Torchwood (od r. 2006). (Pallushi)

Pán času (2005) (seriál)

  • Představitel Dvanáctého Doktora Peter Capaldi se již v seriálu jednou objevil. Konkrétně v epizodě Ohně Pompejí jako otec rodiny, ke které Doktor docestuje. Tento fakt podporuje teorii, že na sebe Doktor při regeneraci bere podobu někoho, koho už potkal. Také se jedná o stejnou epizodu, ve které se objevila i Karen Gillan v roli věštkyně Miry ještě předtím, než byla obsazena do role Doktorovy společnice Amy Pond. Capaldi se objevil i v seriálovém spin-offu Torchwood (od r. 2006) v roli Johna Frobishera. (sluppka)

Bratři a sestry (2006) (seriál)

  • Když tvůrci hledali herce pro roli Jasona McCallistera (bratra Roberta a známost Kevina), Rob Lowe (Robert) jim navrhl herce Johna Barrowmana, se kterým hrál v Londýně v divadelní hře "Pár správných chlapů". Barrowman projevil o roli zájem, ale protože už měl hlavní roli v seriálu Torchwood, musel odmítnout. (Tom Riddle)

Pán času - Chichot (2023) (epizoda) (S14E03)

  • V televizních zprávách můžeme vidět mluvit reportérku Trinity Wells (Lachele Carl). Tato postava není v seriálu nová. Pravidelně se již objevovala v prvních čtyřech sériích, a také je to jediná postava v celém seriálu, která se objevila zároveň ve spin-offových seriálech Torchwood (od r. 2006) a Dobrodružství Sarah Jane (od r. 2007). (BaronMartin)

Gareth David-Lloyd

  • Postava Ianto Jones, kterou Gareth David-Lloyd ztvárnil v britském sci-fi seriálu Torchwood (od r. 2006), má v Cardiffu od roku 2009 vlastní "memory wall". V roce 2009 ji vytvořila skupina Torchwoodies a fanoušci z celého světa na ni mohou přidávat své vzkazy. (Allien.9)

Gareth David-Lloyd

  • V seriálu Torchwood (od r. 2006) si Gareth David-Lloyd zahrál postavu jménem Ianto Jones už podruhé. Poprvé to bylo o dva roky dříve v šestidílném seriálu Mine All Mine (od r. 2004), ke kterému napsal scénář Russell T. Davies, budoucí tvůrce Torchwoodu (od r. 2006). Křestní jméno se však psalo s ypsilonem, tzn. Yanto. (Allien.9)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama