Reklama

Reklama

Den po čtyřicátých narozeninách se počítačový analytik a táta od rodiny George Grieves odebere do nemocnice Mt. Abaddon, kde ho čeká ne zcela rutinní operační zákrok z rukou doktora Sharaziho. A má strach, protože ho předešlý večer během oslavy všichni kamarádi naočkovali desítkami historek o tom, jak se ve které nemocnici co nepovedlo a kde kolik pacientů vinou lékařů zemřelo. A bojí se hodně. Přesto je nutné nepříjemnou kolonoskopii podstoupit. Když se pak probudí z narkózy, už ví, že je něco špatně. Pravděpodobně došlo k záměně s jiným pacientem stejného jména. A Georgův stav se stále více zhoršuje a strach narůstá astronomickou rychlostí. Co se to mezi aseptickými zdmi ústavu proboha děje? A jaké temné tajemství skrývá východní křídlo? Odpovědi se skrývají ve velmi originálním, žánrově nesnadno zařaditelném snímku, spojujícím tísnivé psychologické drama s hororem, který natočil v roce 2007 režisér a producent Tony Krantz. Po zhlédnutí tohoto filmu se pro vás možný pobyt v nemocnici stane tou nejhorší noční můrou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak může mít tento film hodnocení 65%? Vy jste se asi pomátli, ne? Tak za 1. tento film rozhodně není horror, ale stupidní psychologické drama 2. otřesní herci, otřesné herecké výkony 3. realita, představy, vzpomínky, realita, představy, vzpomínky a vy vůbec nevíte kde jste, zmatky a hlavně film nemá ani hlavu ani patu! Prostě pokud se chcete nudit, "totálně nudit", pusťte si ten film, zaručeně se unudíte k smrti! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hodne nepríjemný snímok. Tento film je strachom doslova prešpikovaný od začiatku do konca. Strach z bezmocnosti človeka pripútaného na lôžku, po nevydarenej operácii, v neznámom prostredí plného chladu, ktoré ponúka nemocničné prostredie, odkázaného na personál cudzích ľudí, strach o vlastný život, nemožnosť sa dozvedieť čo sa to okolo neho skutočne deje a ku koncu len bezmocné zbožné prianie aby tomu bol koniec. Čím ďalej je evidentnejšie že jeho žena si niečo začala s doktorom, syn si ho natáča na kameru ako keby bol nejakým výnimočným experimentom, dcéra sa pred ním po prebudení bozkáva so svojou kamarátkou, neznámi doktor s čudným menom mu chodí vymieňať infúzie s podozrivou látkou, a pritom na neho dozerá až neuveriteľne anjelská sestrička ktorá cíti potrebu sa o neho postarať pretože si myslí že kôli nej sa dostal do situácii v akej sa nachádza. ()

Madsbender odpad!

všechny recenze uživatele

Zaujímavo sa tváriaci horor, ktorý sa pokúša rozvíjať tému pochybnej zdravotnej starostlivosti a zlyhania ľudského faktoru, pričom srdcervúco psychologizuje, no v skutočnosti sa z neho nakoniec vykľuje len neuveriteľne retardovaná fraška s nesympatickým predstaviteľom hlavnej postavy. Ku koncu ešte totálne zdeformujú aj celkom nepríjemnú a desivú postavu černošského ošetrovateľa. Z filmu som si namiesto hlbšieho dojmu odniesol akurát tak bolesti brucha. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem málo a dostala jsem ještě méně. Hloupý thriller s otřesnými hereckými výkony mě málem unudil k smrti, a to jsem ani nemusela ve snu padat. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nic extra se nekoná i když jsem ani nic nečekal. Největším problémem filmu je naprosto zbytečná délka a s ní i několik frustrujících scén které jsou jak zbytečné tak o ničem. Naneštěstí to vynahrazuje naprosto bravurní konec který v hlavně zanechá několik otázek. A film se nebojí jít s myšlenkou dál. Takže za scénář rozhodně palec nahoru. Ale celkově je film děsně nezajímavej. Zkouknout spíše když není nic jiného co na práci. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Jakýkoli se tento snímek zdá na první pohled, zdá se tak i na ten druhý. Je to prostě pára nad hrncem, v němž sice nebublá žádný blivajs, ale do něhož se nikdy nepodíváme. Co se týče maskování své vlastní pointy, v tom tento film rozhodně obstojí. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

V prvom rade sa nenechajte pomýliť žánrovým označením. Podobne ako niektoré z ďalších, "pokrvne" spriaznených filmov /Jakubův žebřík, Possession/, aj Sublime narába s horrorovými rekvizitami iba ako s "prísadou", mieri však do iných teritórií. Témou filmu je síce strach v jeho najrôznejších podobách, ale sám príbeh ustupuje do pozadia, miesto neho nastupujú obrazové a slovné metafory. Tým bujnejšie a bizarnejšie, čím viac sa protagonista "prepadáva" z reality do akéhosi alternatívneho sveta, živeného - ako inak - strachom. A každý z nás najlepšie vie /a človek pri tom ani nemusí ležať na nemocničnom lôžku ako chudák George Grieves/ , že strach je kurevsky nemilosrdný a rafinovaný režisér. Ten, komu sa ešte život nestihol prehupnúť do druhej polovice bude pravdepodobne k Sublime potrebovať manuál. Lebo ten film je najmä o strachu z jazdy "dolu kopcom", strachu z mortality, z opotrebovanosti tela i duše, ale aj strachu z manipulácie a zneužívania, ktorý sa stáva nočnou morou /napríklad tou z obrazu J. H. Füssliho, ktorý sa mimochodom nie náhodou objaví aj v úvode filmu/. Interpretácií by sa našlo aj viac, ale nie sme na hodine anatómie, v roli študentov patológie. Sme iba obyčajní smrteľníci, ktorý sa s tým všetkým nejako musíme popasovať. Predpokladám, že zo Sublime sa veľmi rýchlo stane film odvrhnutý a ovracaný masovým publikom, a naopak, vrelo prijatý milovníkmi "čudných" filmov. Nerád sa oháňam slovíčkom "kult", ale pre mňa je to kult už teraz. Ak by som mal jednou vetou zhrnúť tie predchádzajúce dojmológie, tak asi takto: Na smrti je najhorší strach zo smrti! P. S. Hm, ešte aj ten soundtrack je z nejakého alternatívneho "neverwhere" sveta... ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem teda vážně nepochopila, ve filmu jsem se už po první půlhodině nedokázala vůbec orientovat. Realita, vzpomínky, jakésy psycha a představy...ne to prostě nemělo žádný velký smysl a logiku a já už před koncem vůbec nevěděla "která bije". A herci se mi teda taky vůbec nelíbily...Vidím tu hned několik nadšených komentářů tak já nevím - asi ti nadšenci nebudou narozdíl ode mě blond :-) ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Keď vo sne padáš, a spadneš až na zem, zomrieš a nikdy sa neprebudíš." Tony Krantz nám predvádza svôj talent akým sa nevie nikdo z dnešných režisérov ani len rovnať. Hororom by som to nenazíval, možno takým thrillerom s trochou porciou dramatu. Mnoho užívaťelov hodnotí tento film odpadom, no nazývať toto odpadom si žiada velký trest, ak niekto si myslí že toto je horor, je na velkom omyle, pretože celý čas sa to hrabe niekde na psychológiu. V žiadnom prípade to nenudí, akurát tak v niektorých scénkach, ale čím ďalej sa to vlečie, tým sa dozvedáme pravdu o živote a o smrti ktorá je niekedy až neuveritelne krutá, pretože ak je človek pripútaní na lôžku neschopný jediného pohybu, možno nám sa to tak zdá, ale on vo svojej duši stále žije ale mi si to neuvedomujeme, chce žiť, chce sa prebrať ale mozog mu to nedovolí a je odkázaný na prístroje ktoré ho držia na živote. A ešte ktomu sa nevie prebrať zo sna, ktorý ho vyložene ničí. Niekto si to ani nevie predstaviť, ale mal by sa velmi zamyslieť nad svojim životom, pretože ak si ho niekdo raz zkazí, už mu nikdo nepomôže ani jeho rodina 80 percent. ()

CageDepp odpad!

všechny recenze uživatele

Jak už tady zminují někteří jestli se chcete nudit tak na to je vhodný tento film. Jediný co je na tom hezkýho je ta sestřička. Nemoch jsem to dokoukat do konce, protože by to byla ztráta času. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Žánrové označenie " horor " nie jaž tak ďaleko od pravdy a 50% filmu mu plne odpovedá. Pokiaľ má niekto rád filmy typu 2+2=4, tento snímok nech vynechá, ale príde o vynikajúci výkon Toma Cavanagha, pri ktorom má človek pocit, že naozaj všetko, čo sa s ním deje, je reál. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

POZOR-sem tam skrytý SPOILERY.- Viděl jsem dříve Otise,takže moje očekávání bylo jinde.Nutno ovšem ocenit jak film skvěle mapuje nejhorší démony,v tomto případě noční můru(jakože peklo),z které zdánlivě není úniku (viz. třeba Dellamorte Dellamore) v kombinaci s prostřihy ze života (to hezký -jakože ráj) to celé tedy očistec? Krantz tolik netlačí na pilu (a mohl by,-asi bych byl i radši),-ovšem neodpustí si (už zase!) nějakou tu brutal hlášku ( povídá černoch-zrůda ošetřovatel- ,,jsem tvůj osobní démon,jsem tvoje nejhorší noční můra,jsem tvůj sukubus,jsem nejhorší Lincolnův omyl /!!!!!!!!!!!/").Pro mě se tenhle režisér už po dvou filmech stává králem nestandartních nadstandartních ,,Béček",-alespoň potom co se Antal dal v Holyvůdu na , ,,Áčka",-to potom zcela určitě. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak prvně: nevím, jestli to byl dobrej nebo špatnej konec. Jsem z toho trochu rozporuplnej. Ale jako alias bych k tomuto filmu dodal: Sublime aneb Strach z nemocnic. Strach byl z toho fakt cítit. Když už se mi zdála napínavá i taková jízda výtahem... Scéna s černochem prostříhávajícím prsty je nezapomenutelná (a to už jsem viděl hodně). Neříkám, že to bylo dokonalé, ale o to tam spíš ani nešlo. Spíš mě naštvalo, že celkem jednoduše se s pomocí těch rozjebanejch ruk zvedl. Bylo tam víc kyksů, ale mě se na tom líbil ten nápad. Prostřihy do života tam být nemusely, ale tak moc to nevadilo. PS: i přes svoje velké nadšení bych to zkrátil max na hodku a půl. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Fantastická záležitost, která mě dostala. Napřed jsem chtěl svoje nadšení demonstrovat pouze plným ohodnocením, ale po přečtení výrazně protikladných komentářů mně to nedá a chci se podělit i o svůj názor. Předně moc nerozumím těm uživatelům, kteří označili herecké výkony v tomto filmu za otřesné, asi koukali na něco jiného. Pokud někdo napsal, že je to nesmyslný nelogický blábol, doporučuji si pozorně přečíst komentář, který napsal Nick Tow. Gró celého filmu je tu popsané tak polopatysticky, že to musí pochopit i největší ignorant ( nebo se nad tím alespoň zamyslet ). A těm " kteří se ještě nestihli přehoupnout do druhé poloviny života ", popř. nepoznali nikoho, koho by měli rádi víc než sebe ( což jsou dle mého skromného názoru uživatelé hodnotící kategorií odpad ) doporučuju si pár let počkat. Vsadím se totiž, že otočí o stoosmdesát stupňů. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Škoda mluvit přátelé...vlastně bych se chtěl zeptat všech výše hodnotících, co je vedlo k tomu kladnému hodnocení, napište mi to bud sem nebo na mail sovik@post.cz , protože i když mám pochopení pro dvojí hodnocení filmů, tento se snad ani kladně hodnotit nedá. Jo a poslední dobou začínám hodně přemýšlet a o významu slova horor, kort po shlédnutí takovýchto filmů. ()

Sajuska1991 

všechny recenze uživatele

Pecka, mám zkaženou náladu na celý den! Ale rozhodně né tím, že by byl film špatný, ale díky tomu, co se v něm odehrávalo! Brutálně nepříjemný, zároveň ale opravdu luxusní snímek! Tak za A) Horror podle mě není změť lekaček a krve, jsem toho názoru, že u horroru by člověk měl mít nepříjemný, tísnivý pocit a bát se čehosi (splněno, nemocniční prostředí, bezmocnost člověka, odkázaného na cizí lidi, kdy ani neví pořádně proč to všechno vlastně ...) B) Rozhodně to není žádná oddychovka ! já vydechla asi až na konci :-D (bralo mi to poslední kousky kyslíku z plic) C) Je tam hrozný sešup reality X snění - člověk při zamyšlení až ke konci přijde na to, co bylo vlastně co. Což není špatné, ale díky mému dnešnímu rozpoložení mi to chvílemi přišlo zbytečně moc chaotické. D) Mohlo to být trošičku kratší, některé scény se dle mého zbytečně táhly, člověka na filmu nejvíc zajímalo, jak onen hrdina vlastně dopadne a jak k tomu všemu přišel. BTW. : Z části i umělecký dílo, řekla bych. drama, to rozhodně! horor, to taky! má to nápad a nepostrádá to ani trošičku originalitu! Jen si zkuste představit, že jste uvěznení ve vlastním těle, téměř bezmocní ... brrr, nejhorší představa, co existuje. ()

Reklama

Reklama