Reklama

Reklama

La Linea

(seriál)

Recenze (14)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Bajumbadum, bajumbadum:-)) Tak těmito slovy začíná tento legendární taliánský animák. Úžasný a jak už zde bylo už napsáno v jednoduchosti spočívá někdy i síla. Nikdy předtím jsem to bohužel neviděl, až do teď a musím říct že jsem byl skutečně velmi nadšen, jak původní italštinou, tak opravdu skvělou hudební složkou v podobě piána-napodobení klaksonu od auta, vody, parníků, ptáků, hmyzu, jednoduchou animací-zde jen jednou barvou a to modrou a všemi těmi bílými linkami i ten nápad v podobě kreslířovi ruky, který vždy nakreslil novou postavu s novým náčiním, která ihned vplula do děje v návaznosti na předchozí situaci. Navíc silně mě tento animák připomínal (alespoň tedy animací a technikou-jedné čáry), náš dnes už klasický Vystrčilův filmeček "O místo na slunci 1959" nominovaný dokonce na Oskara. Že by se nechal sám Osvaldo Cavandoli tímto naším filmečkem a vůbec mistrem Vystrčilem inspirovat..? Možné je všechno.. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca séria bielou čiarou animovaného cholerika, ktorý na jednofarebnom pozadí prežíva (za doprovodu groteskného piána) strastiplné dobrodružstvá. 90 častí Osvalda Cavandoliho jednoznačne patrí k tomu najlepšiemu na poli animovaného seriálu. V jednoduchosti je krása (ak sú nápady). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som dávno nevidel túto oslavu grafickej nápaditosti a vtipu, pri ktorej ani na chvíľu nezaváham s plným hodnotením. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

rozhodně jeden z nejlepších animovanejch seriálů...a možná, že je mnohem těžší kreslit takhle jednoduše a zručně než složitě..i když pro člověka s talentem a tolika nápady, který Cavandolimu rozhodně nechybí, to zas tak těžký nebude.. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Možná nejoriginálnější animák jaký tady kdy byl. V Čechách nevím jak, ale u nás vysílali ho v televizi (v 80.letech, možná i dřív). Neexistovalo aby jsme odešli od obrazovky. K tomu přispělo i to, že dost často ho nedávali. Kolikrát jsme už ani nevěřili že se ještě objeví. Je to perfektní, ale dost ukřičený a není dobrý vidět po sobě (darmo jen tři minuty) víc než 2-3 díly. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

V tomto případě opravdu platí, že v jednoduchosti je síla. Obyčejné příběhy vyprávěné s nadhledem pomocí jedné jediné čáry. ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Jejda to je pěkně ulitlé. Pro všechny lidičky opravdu ohromná legrace. No přiznám se že jsem to objevil až dnes, ale aspoň mám o to větší radost. Musím to mít všechno :) ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Videné za môjho detstva v 80-tych rokoch. Odvtedy som na to zabudol. Pripomenul mi to až klip ku skladbe od Gigi D'Agostino: "Bla bla". Vtedy som to začal hľadať, až som našiel. Je obdivuhodné, ako môže niekto vyrozprávať toľko krátkych a rôznorodých príbehov pomocou jedinej čiary. Tohto ukričaného talianskeho panáčika si môžete raz obľúbiť a v druhom dieli mu priať, aby spadol do jamy / vynechanej čiary. Najväčšie prínosy: 1. potvrdenie vety "v jednoduchosti je sila", 2. Kopec srandy, 3. Spoznáte, aké nepríjemné môže byť, keď vidite talianske "FINE" 95% - 5* ()

Themyth 

všechny recenze uživatele

Najjednoduchší animovaný seriál na svete. A možno aj najlepší. Je to IBA jedna čiara, všetko sa to odohráva na jednej nakreslenej linke. A ak by nebol najlepší, tak je určite najgeniálnejší. ()

Reklama

Reklama