Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. (RUDEBOY84)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Fabrinka 

všechny recenze uživatele

Film s perfektnou tematikou, skončil podivným spôsobom... Postava Simonne takmer dokonalá,stále púta pozornosť, no naopak Annabelle robí všetko, aby mi skazila zážitok z filmu. Možno ak by za hlavnú predstaviteľku bola dosadená nejaká iná sympatická herečka...Láska medzi profesorkou a žiačkou je silné,skutočné téma, ktoré sa v tomto filme bohužiaľ nerozvinulo ďalej. 3/5 ()

Gimp odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně plochá story - žačka a učitelka s megaklišé citací z knihy básní. Všechny ty oranžový filtry a frustrace ze spaní s chlapem, jdi do prdele milá paní učitelko, nikdo se tě o to předstírat heterosexualitu neprosil a nemluv mi o socializačních útlacích, tohle je narozdíl od tvé orientace záležitostí rozhodnutí, které jediné bys měla být schopna učinit. A ty, malý flirtující spratku, který se zoveš Anabelle, jsi strašně cool když kouříš a tvůj coming out je naprosto směšný. Herečka hrající Anabelle nezvádá vůbec hrát a tak proto je asi raději ve scéně příchodu Sestry mimo hloubku ostrosti. Je to fakt totální tragikomix, jediný plus je, že to trvá 72 minut. P.S. Ať mě nikdo neobviňuje z homofobie, protože jsem se na to koukal s mou lesbickou kamarádkou a ta říkala, že je to kýčovitá mrdka :) P.P.S. Kvůli lesbické scéně nemá opravdu cenu na tento film koukat - stojí za hovno stejně jako zbytek filmu ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno jsem na toto téma (učitelka+studentka) viděla krátký díl seriálu a říkala si, že to je příběh jako stvořený pro film. To jsem netušila, že už byl dávno takový natočen a unikl mi! Loving Annabelle je o dvou spřízněných duší, které se snaží odolat vzájemné přitažlivosti, ale nakonec podlehnou.. Jediné, co mě trochu iritovalo byla hudba, jinak mě příběh opravdu zaujal a musím říct, že už dlouho jsem tak dobrý film na téma homosexuality neviděla. Na režisérku se určitě zaměřím :-) ()

Tatatranka 

všechny recenze uživatele

Uvidíte náhodou klip na YouTube. Něčím vás zaujme, pouštíte ho stále dokola, dokola a znovu - nekončící omílání záběru a hop dovnitř... Pak si najdete jiný klip. Stejná procedura, jen vás začne někde divně bolet. Co to je? Proč? nakonec si pustíte reálné filmové záběry s mluvícími hlavičkami a hudbou a poznáte tu část, kterou jste si tolikrát pouštěli. Umně sestříhané úryvky, nechronologicky sledované, obklopí moment, který jste si našli a díky kterému jste prošli zamotanou procedurou, fascinací. Obestavíte jádro pudla a stanete se posedlými, často právě oním jediným záběrem (motivem). Posedlost zůstává, dokud se něco nezadrhne, něco vám neodpoví na otázku, proč to všechno. Film, který měl nejprve prostředek, jádro, našel teprve pak svůj začátek a konec. A to je šmodrchavý příběh mojí Annabelle. A abych nebyla kritická, zůstanu při tom zamotaném sdělování dojmů. A pouštět si budu zase jen části - až budu nostalgicky vzpomínat na svou annabell l.... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Prosím, pěkně prosím, nešlo by jednou natočit film, kde jsou lesby bez citací všerůzných básní, básniček, nebo jinejch poesií? Nebo mi tam unikjá nějakej skrytej odkaz ku Sapfó? Od filmu jsem dostal to co jsem čekal - solidně napsané ženské postavy, což je, upřímně, ve filmech vcelku nedostatkový zboží a jedno z mála míst, kde jejich zvýšený výskyt očekávám jsou právě filmy s lesbickou tématikou, a to i přes celkem reálnou šanci, že se z filmu vyklube totální, klišovitá, tupá zhovadilost jako třeba tuto .Tady se naštěstí podařilo vyrovnat jak stránku charakterů (obě hlavní protagonistky jsou navíc sympatické), tak stránku romantickou do vyváženého mixu, kterému pomáhá nevelká stopáž, díky které jednoduchý děj nestihne nudit. Ale stejně si myslím, že co se, mnou bůh ví proč oblíbených, filmů z ranku Lesbičky & Internátní škola týče, nic v mejch očích nepřekoná Craks . ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy si jde Annabelle pro kytaru, aby na plese zazpívala píseň, můžeme v jejím pokoji zahlédnout plakát se skupinou, která tuto píseň ve skutečnosti složila. (HellFire)
  • Erin Kelly si režisérka Katherine Brooks vybrala náhodně v obecenstvu na divadelním představení a spolu začali pracovat na scénáři, což jim zabralo tři roky. Diane Gaidry byla do role dosazena tři dny před začátekm natáčení. (HellFire)

Reklama

Reklama