Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. (RUDEBOY84)

(více)

Recenze (66)

emma53 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si ten film pustila kvůli soundtracku, který mě nalákal, protože tématicky tyto filmy vysloveně nevyhledávám. Byla jsem ale příjemně zaskočená nejen bezvadným scénářem, ale i naprosto uvěřitelným, bezchybným hereckým projevem Erin a Diane a to nemluvím o atmosféře, která se dala doslova krájet po celou stopáž. Tudíž těch 76 minut uteklo rychlostí blesku, že jsem nestačila ani vydechnout. A vida! Vyloupla se mně tady neznámá tvář Katherine Brooks a umí..... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Loving Annabelle má sympatické hlavní hrdinky a především, co se týče výkonů, úžasné holky v rolích ostatních studentek. Snímek je hezky natočen, je příjemný, ale měla jsem pocit, že vztah mezi Simone a Annabelle je zpracován spíše z povrchu, že nejde vůbec do hloubky. Chyběly mi tam nějaké silnější emoce, větší ponoření do charakterů postav, do vztahu mezi nimi. Jakoby mezi nimi byl odstup. Jestli to byl režisérčin záměr a postavy tak měly působit, nebo se film zkrátka jen nepropracoval více pod povrch, nevím. Je na každém, jak na něj snímek zapůsobí. Mně se líbil, ale když srovnám s lesbickými filmy, které jsem zhlédla, tento na mě nezapůsobil ani zdaleka tolik, jako většina z nich. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno jsem na toto téma (učitelka+studentka) viděla krátký díl seriálu a říkala si, že to je příběh jako stvořený pro film. To jsem netušila, že už byl dávno takový natočen a unikl mi! Loving Annabelle je o dvou spřízněných duší, které se snaží odolat vzájemné přitažlivosti, ale nakonec podlehnou.. Jediné, co mě trochu iritovalo byla hudba, jinak mě příběh opravdu zaujal a musím říct, že už dlouho jsem tak dobrý film na téma homosexuality neviděla. Na režisérku se určitě zaměřím :-) ()

Rogue odpad!

všechny recenze uživatele

K filmu s homosexuální tématikou se musí přistupovat úplně stejně jako k ostatním filmům. Musíme vnímat pocity, vžít se do postav a pochopit jejich činy. (aneb děkuji Mahalikovi za odpadový argument) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

K filmu s homosexuální tématikou se musí přistupovat úplně jinak než k ostatním filmům. Musíme vnímat pocity, vžít se do postav a pochopit jejich činy. A ne to brát tak, že- jů dvě ženský se tam líbaj, wow. V Loving Annabelle to takový problém nebyl, protože role učitelky-studentky, jsou nápsány citlivě a mnozí lidé se v nich poznají. Ano, láska u nich je o hodně složitější, než jak tomu býva v průměrných romanťárnách, ale právě TO je právě na tom nejlepší. Poznat vše z úplně jiného úhlu. Je škoda, že se tenhle film neprosadil, protože se jedná o to nejlepší, co kdy bylo s lesbickým tématem natočeno a jsem rád, že jsem mohl opustit od všednosti -profláklých hollywoodských snímků- a na chvilku se věnovat něčemu menšímu, ale zato hodně citlivému..... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Prosím, pěkně prosím, nešlo by jednou natočit film, kde jsou lesby bez citací všerůzných básní, básniček, nebo jinejch poesií? Nebo mi tam unikjá nějakej skrytej odkaz ku Sapfó? Od filmu jsem dostal to co jsem čekal - solidně napsané ženské postavy, což je, upřímně, ve filmech vcelku nedostatkový zboží a jedno z mála míst, kde jejich zvýšený výskyt očekávám jsou právě filmy s lesbickou tématikou, a to i přes celkem reálnou šanci, že se z filmu vyklube totální, klišovitá, tupá zhovadilost jako třeba tuto .Tady se naštěstí podařilo vyrovnat jak stránku charakterů (obě hlavní protagonistky jsou navíc sympatické), tak stránku romantickou do vyváženého mixu, kterému pomáhá nevelká stopáž, díky které jednoduchý děj nestihne nudit. Ale stejně si myslím, že co se, mnou bůh ví proč oblíbených, filmů z ranku Lesbičky & Internátní škola týče, nic v mejch očích nepřekoná Craks . ()

Gimp odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně plochá story - žačka a učitelka s megaklišé citací z knihy básní. Všechny ty oranžový filtry a frustrace ze spaní s chlapem, jdi do prdele milá paní učitelko, nikdo se tě o to předstírat heterosexualitu neprosil a nemluv mi o socializačních útlacích, tohle je narozdíl od tvé orientace záležitostí rozhodnutí, které jediné bys měla být schopna učinit. A ty, malý flirtující spratku, který se zoveš Anabelle, jsi strašně cool když kouříš a tvůj coming out je naprosto směšný. Herečka hrající Anabelle nezvádá vůbec hrát a tak proto je asi raději ve scéně příchodu Sestry mimo hloubku ostrosti. Je to fakt totální tragikomix, jediný plus je, že to trvá 72 minut. P.S. Ať mě nikdo neobviňuje z homofobie, protože jsem se na to koukal s mou lesbickou kamarádkou a ta říkala, že je to kýčovitá mrdka :) P.P.S. Kvůli lesbické scéně nemá opravdu cenu na tento film koukat - stojí za hovno stejně jako zbytek filmu ()

Je.n.n.y 

všechny recenze uživatele

"For one human being to love another; that is perhaps the most difficult of all our tasks...The work for which all other work is but preparation." ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

snímek něžný jako pozvolna vznikající láska annabelle a simone... stejně tak i soundtrack... asi měknu, nebo mi to zrovna perfektně sedlo, možná oboje... ale nejspíš na tom něco kvality bude - vox populi, vox dei... 90% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Další důkaz o upjatosti církve a nesvobody ve Spojených státech. A mimochodem jeden z mála kvalitních filmů, který seriózně podává lesbickou tématiku. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Námet vynikajúci, žiaľ hlavné predstaviteľky absolútne nepresvedčivé. Veľká škoda, pretože vzhľadom k tomu, že mám pre tento žáner slabosť, som bola vlastne ľahký terč a navzdory tomu ma nezasiahol tam, kam bol mierený. Akoby som sa dívala na nejaké sterilné predstieranie emócií a to bez akejkoľvek valnej snahy o autenticitu. Jednoducho sa u mňa minul účinkom. Napriek tomu dávam veľmi slabé 3* aspoň pre originalitu a myšlienku. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obyčejná neškodná romantika, které ubližuje přílišná přímočarost a nedotaženost děje a plochost postav. Například fakt, že Annabelle je dcerka senátorky je pro děj filmu úplně k ničemu. Když už nic jiného, tak je to slušná, i když nepřímá, kritika církve, potažmo trapácky upjatých amerických internátních škol. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moje heterosexuální obavy ze snímku se odporoučely během několika prvních minut a to díky něžné hudbě a kouzelné kameře. Annabelle mi sedla, kuře, co se ještě nevylíhlo a snaží se vyprostit ze skořápky, je prostě pomilování hodné. Mateřský instinkt mě celou dobu nabádal ke shovívavosti a porozumění. A křehká, vnímavá, introvertní Simonne, která svádí vnitřní boj, svázaná výchovou a vírou, mi byla víc než blízká. Lásce se poroučet nedá a smete vše, co jí stojí v cestě, včetně zúčastněných. Pro mě – zcela překvapivě – nádherný filmový zážitek. Challenge Tour Special, červen 2015. ()

Tatatranka 

všechny recenze uživatele

Uvidíte náhodou klip na YouTube. Něčím vás zaujme, pouštíte ho stále dokola, dokola a znovu - nekončící omílání záběru a hop dovnitř... Pak si najdete jiný klip. Stejná procedura, jen vás začne někde divně bolet. Co to je? Proč? nakonec si pustíte reálné filmové záběry s mluvícími hlavičkami a hudbou a poznáte tu část, kterou jste si tolikrát pouštěli. Umně sestříhané úryvky, nechronologicky sledované, obklopí moment, který jste si našli a díky kterému jste prošli zamotanou procedurou, fascinací. Obestavíte jádro pudla a stanete se posedlými, často právě oním jediným záběrem (motivem). Posedlost zůstává, dokud se něco nezadrhne, něco vám neodpoví na otázku, proč to všechno. Film, který měl nejprve prostředek, jádro, našel teprve pak svůj začátek a konec. A to je šmodrchavý příběh mojí Annabelle. A abych nebyla kritická, zůstanu při tom zamotaném sdělování dojmů. A pouštět si budu zase jen části - až budu nostalgicky vzpomínat na svou annabell l.... ()

Fabrinka 

všechny recenze uživatele

Film s perfektnou tematikou, skončil podivným spôsobom... Postava Simonne takmer dokonalá,stále púta pozornosť, no naopak Annabelle robí všetko, aby mi skazila zážitok z filmu. Možno ak by za hlavnú predstaviteľku bola dosadená nejaká iná sympatická herečka...Láska medzi profesorkou a žiačkou je silné,skutočné téma, ktoré sa v tomto filme bohužiaľ nerozvinulo ďalej. 3/5 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film s lesbickou tématikou, citlivě a procítěně natočený, bez hrubostí a vulgarismů. Bezkonkurenčně nejlepší film na toto téma, který mě úplně dostal. Filmy, kde se tato tématika objevuje, musíme chápat jinak než jiné filmy. Musíme chápat jejich pocitovou stránku, umět se vcítit do hlavních hrdinů a pochopit jejich skutky. Rodící se láska mezi rebelantskou studentkou Annabelle k citlivé a přemýšlivé profesorce Simone postupně graduje. Simone se snaží Annabelle ubránit, je si vědoma všech důsledků, ale na konec odolat nedokáže. 76 minut je trošku málo. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

(Mona07 - přesně vystihla moje pocity z filmu) Nějak mě to prostě nebavilo. Přišlo mi to hrozně povrchni, nebyla jsem vůbec schopná se postavám dostat pod kůži. 55% ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Jen málokterý film z roku 2006 rozpoutal takovou vlnu diskusí jako právě Loving Annabelle. Takže jen pro doplnění: autor a režie - Katherine Brooks. Hlavní role: Erin Kelly (Annabelle) a Diane Gaidry(Simonne)- získala cenu Grand Jury za herečku v hlavní roli. Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. Musím říct, že jestli mě něco na tomhle filmu dostalo, byl to úžasný herecký koncert, pro mne dosud neznámé Diane Gaidry. Smekám klobouk a doufám, že se s touto herečkou ještě v nějakém filmu potkám. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Film mal veľmi veľa hluchých miest, nejasností, nedotiahnutých scén, málo kvalitných dialógov. Ono téma zakázanej lásky má síce silný potenciál ale túto to teda využité nebolo ani omylom ... ()

Reklama

Reklama