Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. (RUDEBOY84)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Gimp odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně plochá story - žačka a učitelka s megaklišé citací z knihy básní. Všechny ty oranžový filtry a frustrace ze spaní s chlapem, jdi do prdele milá paní učitelko, nikdo se tě o to předstírat heterosexualitu neprosil a nemluv mi o socializačních útlacích, tohle je narozdíl od tvé orientace záležitostí rozhodnutí, které jediné bys měla být schopna učinit. A ty, malý flirtující spratku, který se zoveš Anabelle, jsi strašně cool když kouříš a tvůj coming out je naprosto směšný. Herečka hrající Anabelle nezvádá vůbec hrát a tak proto je asi raději ve scéně příchodu Sestry mimo hloubku ostrosti. Je to fakt totální tragikomix, jediný plus je, že to trvá 72 minut. P.S. Ať mě nikdo neobviňuje z homofobie, protože jsem se na to koukal s mou lesbickou kamarádkou a ta říkala, že je to kýčovitá mrdka :) P.P.S. Kvůli lesbické scéně nemá opravdu cenu na tento film koukat - stojí za hovno stejně jako zbytek filmu ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný film, který si nebere servítky a ukazuje jak i na takové církevní škole kvete láska formou holka-holka. Velice dobře je na tomto filmu vykreslena atmosféra...celou dobu cítíte to napětí mezi hlavními hrdinkami filmu a ono pořád nic, ale to napětí by se dalo krájet a přitom je vykresleno strašně příjemně a řekl bych až křehce. Škoda konce, který byl strašně rychle ustřihnut, ale možná to je i dobře...než aby režisér zabředl do nějakých přiblblých klišé scén. ()

Reklama

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Docela se mi o líbilo, byť mám poměrně dost výhrad, ale to je jedno. Především bylo zcela jasné, že "úča" je minimálně bisexuální, takže v tomto směru se překvapení nekonalo. Hlavní hrdinka se nemusela taky porád tvářit tak tajemně, nu což. Už si nepamatuju, jak to skončilo, asi dobře. Na GYMNASTKU to nemá ani náhodou. Vlastně nic moc... ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Jen málokterý film z roku 2006 rozpoutal takovou vlnu diskusí jako právě Loving Annabelle. Takže jen pro doplnění: autor a režie - Katherine Brooks. Hlavní role: Erin Kelly (Annabelle) a Diane Gaidry(Simonne)- získala cenu Grand Jury za herečku v hlavní roli. Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. Musím říct, že jestli mě něco na tomhle filmu dostalo, byl to úžasný herecký koncert, pro mne dosud neznámé Diane Gaidry. Smekám klobouk a doufám, že se s touto herečkou ještě v nějakém filmu potkám. ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Milo a príjemne spracovaný film, na tému vzťahu medzi dvoma ženami. Ešte viac túto, v našej spoločnosti stále štipľavú záležitosť, korení a šperkuje fakt, že išlo o žiačku strednej školy, a jej učiteľku. Film síce skončí podľa niekoho možno tragicky, ale c´est la vie....všetci to poznáme. V rozmedzí 43-45 minutý sa tam pri mori strihli zábery kiteboardingu...môjho obľúbeného športu. Isté negatíva by som však videl v krátkej stopáži-myslím, že si tento film zaslúžil celé 2 hodiny, a možno bolo potrebné povedať viac, ako povedané bolo. A skvelá Erin Kelly...a samozrejme, jej spoluhráčka Diane Gaidry nezaostávala. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Fotky bývalé milenky Simone jsou ve skutečnosti fotografie režisérky Katherine Brooks. (HellFire)
  • Erin Kelly si režisérka Katherine Brooks vybrala náhodně v obecenstvu na divadelním představení a spolu začali pracovat na scénáři, což jim zabralo tři roky. Diane Gaidry byla do role dosazena tři dny před začátekm natáčení. (HellFire)

Reklama

Reklama