Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. (RUDEBOY84)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Wally 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný film, který si nebere servítky a ukazuje jak i na takové církevní škole kvete láska formou holka-holka. Velice dobře je na tomto filmu vykreslena atmosféra...celou dobu cítíte to napětí mezi hlavními hrdinkami filmu a ono pořád nic, ale to napětí by se dalo krájet a přitom je vykresleno strašně příjemně a řekl bych až křehce. Škoda konce, který byl strašně rychle ustřihnut, ale možná to je i dobře...než aby režisér zabředl do nějakých přiblblých klišé scén. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

K filmu s homosexuální tématikou se musí přistupovat úplně jinak než k ostatním filmům. Musíme vnímat pocity, vžít se do postav a pochopit jejich činy. A ne to brát tak, že- jů dvě ženský se tam líbaj, wow. V Loving Annabelle to takový problém nebyl, protože role učitelky-studentky, jsou nápsány citlivě a mnozí lidé se v nich poznají. Ano, láska u nich je o hodně složitější, než jak tomu býva v průměrných romanťárnách, ale právě TO je právě na tom nejlepší. Poznat vše z úplně jiného úhlu. Je škoda, že se tenhle film neprosadil, protože se jedná o to nejlepší, co kdy bylo s lesbickým tématem natočeno a jsem rád, že jsem mohl opustit od všednosti -profláklých hollywoodských snímků- a na chvilku se věnovat něčemu menšímu, ale zato hodně citlivému..... ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moje heterosexuální obavy ze snímku se odporoučely během několika prvních minut a to díky něžné hudbě a kouzelné kameře. Annabelle mi sedla, kuře, co se ještě nevylíhlo a snaží se vyprostit ze skořápky, je prostě pomilování hodné. Mateřský instinkt mě celou dobu nabádal ke shovívavosti a porozumění. A křehká, vnímavá, introvertní Simonne, která svádí vnitřní boj, svázaná výchovou a vírou, mi byla víc než blízká. Lásce se poroučet nedá a smete vše, co jí stojí v cestě, včetně zúčastněných. Pro mě – zcela překvapivě – nádherný filmový zážitek. Challenge Tour Special, červen 2015. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obyčejná neškodná romantika, které ubližuje přílišná přímočarost a nedotaženost děje a plochost postav. Například fakt, že Annabelle je dcerka senátorky je pro děj filmu úplně k ničemu. Když už nic jiného, tak je to slušná, i když nepřímá, kritika církve, potažmo trapácky upjatých amerických internátních škol. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Definitivně jsem se utvrdila v tom, že filmy o lesbách nejsou, ale ani trošku, pro mě. Od začátku mě rozčilovala hlavní hrdinka (drsňačka). A pak už mi jen stačilo slyšet ten protivný hlas učitelky literatury, který zněl jak kdyby mluvila pětiletá holka a říkala jsem si, jestli to vážně chci dokoukat. No konec ničím nepřekvapil. U sledování filmu jsem měla pocit, jako když se dívám na dabovaný film, pořád mi tam něco nesedělo. Asi celé herecké osazenstvo. Grrrr. Jedna hvězda za snahu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Fotky bývalé milenky Simone jsou ve skutečnosti fotografie režisérky Katherine Brooks. (HellFire)

Reklama

Reklama