Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. (RUDEBOY84)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Prosím, pěkně prosím, nešlo by jednou natočit film, kde jsou lesby bez citací všerůzných básní, básniček, nebo jinejch poesií? Nebo mi tam unikjá nějakej skrytej odkaz ku Sapfó? Od filmu jsem dostal to co jsem čekal - solidně napsané ženské postavy, což je, upřímně, ve filmech vcelku nedostatkový zboží a jedno z mála míst, kde jejich zvýšený výskyt očekávám jsou právě filmy s lesbickou tématikou, a to i přes celkem reálnou šanci, že se z filmu vyklube totální, klišovitá, tupá zhovadilost jako třeba tuto .Tady se naštěstí podařilo vyrovnat jak stránku charakterů (obě hlavní protagonistky jsou navíc sympatické), tak stránku romantickou do vyváženého mixu, kterému pomáhá nevelká stopáž, díky které jednoduchý děj nestihne nudit. Ale stejně si myslím, že co se, mnou bůh ví proč oblíbených, filmů z ranku Lesbičky & Internátní škola týče, nic v mejch očích nepřekoná Craks . ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Definitivně jsem se utvrdila v tom, že filmy o lesbách nejsou, ale ani trošku, pro mě. Od začátku mě rozčilovala hlavní hrdinka (drsňačka). A pak už mi jen stačilo slyšet ten protivný hlas učitelky literatury, který zněl jak kdyby mluvila pětiletá holka a říkala jsem si, jestli to vážně chci dokoukat. No konec ničím nepřekvapil. U sledování filmu jsem měla pocit, jako když se dívám na dabovaný film, pořád mi tam něco nesedělo. Asi celé herecké osazenstvo. Grrrr. Jedna hvězda za snahu. ()

Reklama

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Jen málokterý film z roku 2006 rozpoutal takovou vlnu diskusí jako právě Loving Annabelle. Takže jen pro doplnění: autor a režie - Katherine Brooks. Hlavní role: Erin Kelly (Annabelle) a Diane Gaidry(Simonne)- získala cenu Grand Jury za herečku v hlavní roli. Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. Musím říct, že jestli mě něco na tomhle filmu dostalo, byl to úžasný herecký koncert, pro mne dosud neznámé Diane Gaidry. Smekám klobouk a doufám, že se s touto herečkou ještě v nějakém filmu potkám. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Námet vynikajúci, žiaľ hlavné predstaviteľky absolútne nepresvedčivé. Veľká škoda, pretože vzhľadom k tomu, že mám pre tento žáner slabosť, som bola vlastne ľahký terč a navzdory tomu ma nezasiahol tam, kam bol mierený. Akoby som sa dívala na nejaké sterilné predstieranie emócií a to bez akejkoľvek valnej snahy o autenticitu. Jednoducho sa u mňa minul účinkom. Napriek tomu dávam veľmi slabé 3* aspoň pre originalitu a myšlienku. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

K filmu s homosexuální tématikou se musí přistupovat úplně jinak než k ostatním filmům. Musíme vnímat pocity, vžít se do postav a pochopit jejich činy. A ne to brát tak, že- jů dvě ženský se tam líbaj, wow. V Loving Annabelle to takový problém nebyl, protože role učitelky-studentky, jsou nápsány citlivě a mnozí lidé se v nich poznají. Ano, láska u nich je o hodně složitější, než jak tomu býva v průměrných romanťárnách, ale právě TO je právě na tom nejlepší. Poznat vše z úplně jiného úhlu. Je škoda, že se tenhle film neprosadil, protože se jedná o to nejlepší, co kdy bylo s lesbickým tématem natočeno a jsem rád, že jsem mohl opustit od všednosti -profláklých hollywoodských snímků- a na chvilku se věnovat něčemu menšímu, ale zato hodně citlivému..... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Erin Kelly si režisérka Katherine Brooks vybrala náhodně v obecenstvu na divadelním představení a spolu začali pracovat na scénáři, což jim zabralo tři roky. Diane Gaidry byla do role dosazena tři dny před začátekm natáčení. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si jde Annabelle pro kytaru, aby na plese zazpívala píseň, můžeme v jejím pokoji zahlédnout plakát se skupinou, která tuto píseň ve skutečnosti složila. (HellFire)

Reklama

Reklama