Reklama

Reklama

Iron Man

  • Česko Železný muž (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V tajemném koutu Číny leží dlouho pohřbené město, místo konečného odpočinku kruté dynastie. Je to místo nevyslovitelného zla, jehož temná tajemství měla být časem zapomenuta. Nyní jsou ale znovu odkrývána. Pečeť vězení je rozlomena. Sněhová bouře, Vichr, Požár a Zemětřesení – kvarteto démonických živlů je vypuštěno na svět. Jejich cílem je sesbírat pět kouzelných prstenů, které znovu vzkřísí jejich hrozivého pána k moci. Jen jediná osoba má sílu se jim postavit - IRON MAN. Z vrcholků čínských hor až do hlubin Atlantického oceánu, do srdce aktivní sopky, bude Tony Stark ve svém speciálním brnění, pronásledovat tyto ďábelské bytosti. Bude ale Tonyho super vysoce technologické vybavení stačit k vítězství? Osud, ale nejde obelstít, den Mandarína se blíží... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

T2 

všechny recenze uživatele

Táto rozprávka Iron Man slúži skôr ako návnada na hraný film a práve z ponúknutého príbehu sú niektoré veci použité aj priamo vo filme v trošku pozmenenom znení. Ak by sa použil celí príbeh aj pre hraný film, bol by to nezáživný klon podobný napríklad s takou Múmiou: Hrob dračieho cisára, takže by to bola taká príbehová Čínska traškarica bez troška originality. Graficky to ujde, aj keď sa o nič preborné nekoná, príbeh je klasická hrdinská záchrana sveta pred zlom, bez rozvitejšieho deju, kde by sa udialo niečo čo mohlo ohúriť. Priemer čo nič preborné nepriniesol. /55%/ ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Tento kreslený „komiksový“ film by si zasloužil aspoň o trochu lepší hodnocení, možná se s větším počtem diváků trochu zvedne, ale moc tomu nevěřím. Já nic převratného nečekal a proto jsem byl spokojen, ještě o trochu více než v případě Ultimate Avengers, jak 1 tak 2. Možná na tom má vliv, že tady dostal čistě Tony Stark „Iron Man“ prostor pro sebe a nemusel se o něj dělit s dalšími super hrdiny. Bavila mě i samotná animace. Vývoj Iron Mana zase z jiného úhlu než nám nabídl Iron Man hraný, který má přece jen nesporně větší kvality, ale to bylo už před filmem docela jasné a taky pár oblekových vychytávek. Záporáci v podobě čtyř elementů nebyly vůbec k zahození, trošku bylo ale odbito samotné finále. Sympatických a zasloužených 8/10* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Takéto spracovanie si mohli marveláci odpustiť. Pomerne jednoduchý scenár, nezáživná akcia, nevýrazné postavy. Všetko sa začne vylepšovať až v závere, ale hodnoteniu to nepomohlo. Našťastie tento film, okrem skalných fanúšikov tejto comicsovej série, nevidelo veľa ľudí, takže nemohla odradiť nástup pripravovaného hraného veľkofilmu. 45%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nějak postrádám smysl tohoto snímku. Film nečerpá ani z komiksové předlohy, ani Marvelovských filmů. Zřejmě měl sloužit jako příprava před nadcházejícím filmem, ale jinak je to takový mix prvního Iron Mana a nadcházejícího Iron Mana 3. Tvůrci vytvořili svůj vlastní příběh, to beru, není špatný. S čím jsem měl problém však byla CGI animace, která při běžném chodu nevadila, ale jakmile přišly rychlé pohyby, vypadalo to hrozně...50% ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Příběh dosti odlišný než filmová verze. Důvod nižšího hodnocení jen díky nevýrazné animaci soubojů, které mají robotický vzhled. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak takhle by to nešlo pánové, scénář má v sobě víc logických děr, než-li první spojenecký voják, který se vylodil v Normandii a Tony má charisma asociálního prvoka na dovolené. Kéž by ale děj by jediná věc, která mě na tomhle muži zakutém v oceli štvala, má totiž jednu věc, kterou na animácích z hloubi mé modré duše nenávidím - cpaní počítačově generovaných 3D modelů tam, kde je všechno ostatní 2D a vypadá zcela jinak, je to prostě hnus, naprostej hnus, díky kterému jsem měl úpornou touhu přeskakovat všechny akční scény (ve 3D jsou modelovány Tonyho obleky i jeho protivníci). Podprůměr, který nedokázal využít možnosti takto pozměněného originu, který stejně žádným originem není, scénář totiž musel psát nějaký lumík na antidepresivech, bohužel. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nie som veľký fanúšik komixových záležitostí a tento počin ma bohužiaľ neprinútil na tom nič meniť :( Nuda... Skúsim radšej hranú verziu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá verzia príbehu o vzniku Iron Mana. Trochu prekvapí, že s počiatku je Tony Stark trochu v úzadí. Keď sa mu však dostane viac pozornosti (únos), nezaznie žiadna pompézna hudba – dokonca ani vtedy, keď sa konečne nasúka do brnenia. Iron Man bez akéhokoľvek pátosu likviduje štyroch Elemntálov, aby nevzkriesili zlovestného Mandarina, a ako prostriedok používa svoje obleky. Ono vlastne celkovo jeho klasický červený „úbor“ tu nehrá takmer žiadnu úlohu. Komplikovanosť zápletiek brzdí rozbeh, ale poteší určitá dospelosť príbehu. Zjavná snaha zapáčiť sa aj ázijskému publiku... ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nevěděla do čeho jdu, ale uklidňoval mě přinejmenším ten fakt, že ať už to dopadne jakkoli, tak za padesát korun je to stejně jak zadarmo, takže jsem se koukla jak to bylo s animovaným ironmanem o rok starším než ten zábavný hraný s Robertem Downeym Jr. Překvapilo mě na tom ale nejvíc to jak moc jednoduché to bylo, prostě jako akční animované pohádky se superhrdiny pro nejmenší děti. Jde tu totiž především jen o ty akční scény, protože celý děj tohoto filmu je dost o ničem a funguje akorát tak jako kulisa právě k bitkám s elementály a mandarinem, ironmanovým nejnudnějším nepřítelem, přinejmenším teda podle toho, co jsem viděla v tom animovaném seriálu, co běžel na foxkids. A akční scény to jsou tak nějak obyčejné, ale třeba takovej osmiletej kluk by z toho určitě byl nadšenej. Z čeho jsem ale nebyla moc nadšená já bylo výtvarné zpracování. Pozdější animáky od marvelu, třeba Planet Hulk nebo Hulk vs. mají mnohem dynamičtější animaci a vůbec jsou takové detailnější. Tady všechno vypadá hodně staticky a i když je kresba taková příjemně nostalgická, tak rozpohybování je možná až příliš nostalgické, vypadá to prostě lacině a navíc tam, kde bylo potřeba trošku dynamičtější pohyb, jako třeba v soubojích, tak tam pro jistotu použili 3d modely, což vypadá divně a taky docela lacině. Ale tak jak už jsem psala, není to nic extra, ale dětem by se to asi docela líbilo :). ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Podobný příběh jak první filmový Iron Man, jen tu místo teroristů jsou jako záporáci čarovné bytosti. Nebylo to nezajímavé, ale ani nijak dech beroucí. Jako fanoušek Marvelovek jsem na to koukl tak ze zvědavosti a šlo to. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Šeď a průměr. Bohužel. Ačkoliv má film povedenou animaci a hlavně ztvárnění Tonyho Starka se mi velice líbilo, stejně jako atraktivní exotické prostředí Číny, po většinu času jsem se povážlivě nudil. Útěk z vězení navíc téměř kopíruje totožnou pasáž z hraného filmu. Jako největší bolest snímku musím označit nezáživné souboje. Je to škoda, jelikož nebýt jich, byl by animovaný Iron Man o řád zábavnější. ()

jh666 odpad!

všechny recenze uživatele

Sakra, co je tohle za alternativní realitu. Tohle nemá nic společnýho absolutně s ničím. (Už je to, že Howard je furt naživu. Zápletka by mohla být docela zajímavá, ale střídání dvou animací film dost sráží. Absolutně nejslabší film s Iron Manem, co jsem kdy viděl. Nechápu, že to má vyšší hodnocení než Rise of Technovore. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Asi proto, že jsem viděl nejdříve hraného Iron Mana, který samozřejmě kope úplně jinou ligu, jsem byl z animovaného předchůdce dosti zklamaný. Děj je až příliš naivní a Tony Stark ani trochu neoplývá kouzlem osobnosti. Když už železného muže v kresleném provedení, tak doporučuji sáhnout spíše po Ultimate Avengers. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

No, není to bůhví jaký zázrak, ale myslím, že horší čtyři hvězdičky si to zaslouží. Coby animák je to svižné, akční a hezky udělané, příběh je nijak nepřekvapující a možná trochu schématický, ale to zase tolik nevadí. Do 80 minut se toho moc nevešlo, a proto je celá postava Iron Mana příliš zjednodušená. Skoro to vypadá jako by oblékat si brnění a zachraňovat svět bylo pro Tonyho hned od začátku tak samozřejmé jako pro nás oblékat si oblečení a chodit do práce. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Animovaný Iron Man se tolik nepovedl jako hraný. Je to díky nepřílíš poutavým scénářem,nesympatickými postavami a hlavně ta animace mě neuchvátila. Což je důležitý aspekt animovaného filmu. Tzv. 3Dčkování 2D animace mě nikdy nebralo. Sice konec je více akčnější, ale chcete-li Iron Mana co vás bude bavit od začátku do konce sáhněte po hraným s neskutečně cool Robertem Downeyem jr. Už se nemohu dočkat Iron Mana 2. Btw. dabing je u tohoto animáku příšerná věc - Tonyho Starka neustále oslovovali Tooouny Stááárk. LOL :D ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nevím no-po tomhle si člověk tak něják více váží hraného iron mana a znovu musí docenit animáky od DC...Docela nuda. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Bohužel, nemohu jinak. Snímek plný chyb ať již charakteru narativního, samotné animace a dokonce i takové základní věci jakou je kontinuita. Jsem fanouškem Iron Mana a bohužel mě opravdu mrzí vidět jej v tak mrzkém, nezábavném a bezkrevném originu, který nejen že v laciné animaci utápí samotného muže v ocelové zbroji, dokáže stáhnout ke dnu i jeho největšího nepřítele. Když pak přijde ještě skrz naskrz naivní tečka, člověk snad i začne litovat těch 83 minut. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Je to iný Iron Man...je to dobrý Iron Man. Iron Man má trochu irónie, má iné obleky, má iný príbeh, je určený pre deti a mne sa páčil... ()

Reklama

Reklama