Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

uzzi 

všechny recenze uživatele

Velice pocitový a chvílemi až přestylizovaný film. Sice se zde hraje hodně na "první signální", ale mě ta hra bavila a užíval jsem si všechno to co hlavní hrdina trousil zpod řídkého kníru a ohmatával přes mastné brýle. Hlavní postava je bezchybně zahraná a Christian Slater si po řadě špatných rolí vsadil na jistotu, Elisha Cuthbert dokázala, že je i herečkou a navíc s pěknými prsy..;). Nemůžu se ale zbavit pocitu, že film hodně vysává jiný film s tichým a podivínským bláznem, se špatnou prací, láskou k nedostupné ženě atd. a to sice EXPRES FOTO a ten je přeci jen o malinko lepší a více psychologický. Tichý muž je však i tak skvělým dramatem a ty obrazové kejkle a mluvící rybičky mě hodně bavily. 80% ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem s hodnocením váhal, ale když jsem se znovu podíval na trailer, ta pětka tam prostě spadla. Zase tolik si to asi nezaslouží, jsou mnohem lepší filmy, ale když ono je to tak svěže a dobře natočený!! Ty počítačový ryby a ptáci a auta a vůbec všechno tam sedne naprosto dokonale, neruší ani trošku. Geniální hudba, režie, Slater i Elisha... depresívní to je, ale myslím že to byl tak trochu záměr, dost možná to mělo kontrastovat s místy, kde se film nebral až tak vážně, a fungovalo to. Takhle by asi vypadal Falling Down v režii Wese Andersona... aspoň místy :) Jestli hodnocení někdy v budoucnu změním, o víc jak 1* zaručeně ne. Napsáno, ozvučeno a za pouhých 20 dní natočeno, vše panem Cappellem... klobouk dolů. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Ohh, nečekaně silné drama, looser Christian Slatter a Elisha Cuthbert předvádí oskarové výkony. Film, který má výborně propracovaný scénář a emocemi nabitý děj. Z filmu jde hodně cítit depresivní pocit, další plus je dobře zvolena hudba k snímku…Akorát to s těma rybičkami bylo pořád takove wtf? a když se na scénu s pusou připletl GCI kolibřík bylo wtf? deja vu…dobrých 8/10* ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Nepochopil někdo děj tohoto filmu? Zodpovím. Jedná se o Mežas (Mezi životem a smrtí). Je to dejmetomu poslední vteřinka během umírání, kdy probíhá celý předchozí život daného jedince tzv. „za zrakem“ (v mozku). Ale je upravena meta-entitou (meta-Vědomím). Úplně stejně jako v seriálu Ztraceni. Postava si pak uvědomí přítomnost něčeho vyššího (Skutečné Všemocné já), a tzv. „umře“. Ale nejedná se o posmrtný život, protože lidské vědomí se nemůže dostat za hranici stavu smrti. _ _ _ V seriálu Ztraceni se tvůrci vrhli na tuhle problematiku skutečně zcela výjimečným způsobem. V ději seriálu Ztraceni se nic neodehrává v hlavě pouze jediného jedince, ale mnoha jedinců. Komunita fanoušků seriálu Ztraceni, která zastává teorii Mežas, se nazývá Mrtváci (protože nelze se dostat za hranici smrti a žít nový život, což je opakem toho, co prosazují Živáci), a je přesvědčena, že v seriálu Ztraceni vše je Mežas (tedy flashbacky, flashforwardy, ostrovní linie, alternativní linie...). ✔ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už dlhšie som zo žiadneho amerického filmu necítil taký nepríjemný pocit z obludnosti samoty a prázdnoty ubíjajúceho kažodenného života moderného človeka. A to tu máme pritom aj odľahčenejšie momenty. Tvorcovia sa ale nebáli vydať ku koncu podľa mňa veľmi nečakaným smerom, pričom som mal v hlave zdanlivo jasno, kam to bude celé smerovať, no nesmerovalo. Prekvapuje ma, že Slater nebol nominovaný na Oscara, za podobné šťavnaté úlohy v nezávislých filmoch by sa na bývalé herecké hviezdy nemuselo zabúdať. Treba vyzdvihnúť až takmer kauffmanovsko-gondryovskú formu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)
  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)

Reklama

Reklama