Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Životopisný film slavné spisovatelky Jane AUSTINOVÉ, která působila v 19.stol. v Anglii. Na základě její autobiografie nafilmoval režisér Julian JARROLD milý film, který ovšem pro mladší generaci se může jevit jako nudný. Mě se tam svým obsazením nehodil akorát herec James Mc Avoy, který měl hrát velmi šarmantního muže, ale působil jen jako maloměšťácky frajírek bez vůně. Též se mi zdál na tu úlohu příliš mladý (jako vystudovaný právník by měl mít už aspoň 24 let) nebo tak mladě působil, zkrátka Anne HATHAWAY je už na role mladých naivek trochu "odrostla" a tím se mi ten pár zdál nesourodý na dobu 19.století. Ale koukat se na to dalo (myslím, že na dlouhou dobu jen 1x). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Po skvělé zpracování knihy "Pýcha a předsudek" jsem si myslel, že film o životě Jane Austen bude podobný. Silní hrdinové, krásné prostředí, skvělé zpracování po stránce věrohodnosti. Pokud se týká kostýmu, není možné v podstatě nic vytknout. Doba je zachycena skvěle, kostýmy prostě krásné. Jenže tady se tak nějak končí. Silné postavy zde trochu chybí, opravdu se na ně především hraje. James McAvoy je příjemný chlapík, jak už jsem tady jednou říkal, ale jeho obličej je pořád trochu dětinský a těžko přístupný hrdina se mu těžko věří, na rozdíl od chvíle, kdy dává najevo city. to už je lepší. Podobně je na tom i Anne Hathaway a její Jane Austen. Není špatná, je tápající hrdinkou, ale Keira Knightley v sobě měla drzost, která z ní učinila skutečně silnou ženu. Anne je pořád trochu slabá. Proč pořád srovnávám oba filmy? Především pak proto, že mají dějově mnoho podobného, i když je pravda, že finále je v obou případech jiné. "Vášeň a cit" má být životopisným filmem, ale stále je více zaměřeno na romantickou notu. Nesledujeme tak skutečně věrohodný životopisný film, ale pouze další verzi některé z knih hlavní hrdinky. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/11/deja-vu-fred-claus-oko-dravce-penelope.html ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem kdysi v minulosti četla historické romány, tak James McAvoy je oním mužem mých snů. Absolutně zapadal do této role, neumím si představit nikoho lepšího. Jeho oči prozradily všechno, nebyla třeba slova. To je to málo, co od herce v této roli očekávám. Avšak s Anne jsem měla velký problém. Ona tady nesedí.. má moc moderní výraz a vzhled. A přitom by to měla být ona, od které bych čerpala všechny ty emoce. Konec mě neuspokojil.. takové poselství jaké už jednou dalo dílo Čekání na Godota má trpkou příchuť. Viz spoiler - Jane ani její sestra se nikdy neprovdaly... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Becoming INSANE...Máte načtenou Jane Austen? Milujete filmové adaptace jejích ironických portrétů? Dva důvody, proč před touhle zhůvěřilostí vzít nohy na ramena. Od prvního do posledního záběru to ostentativně vykrádá Wrightovu Pride and Prejudice, ale už militimetr pod bělostnou kůží Anne Hathaway víte, že je to zatuchlé tam, kde Pýcha byla svěží, nudné tam, kde Pýcha byla úsměvná, nechtěně vtipné tam, kde Pýcha rvala vnitřnosti. A tím dobré zprávy dnešního dne nekončí. Hudbu si představte jako pečlivý výběr To nejhorší z baroka, režie hýří novátorskými postupy. Jak dlouho Jarrold trénoval, než smíchal eklektický arsenik kostýmní strnulosti a postmoderní těkavosti do tak obludné baňky? Všechny scény postrádají dramatický oblouk, a přesto i na tom nejmenším filmovém políčku panuje rozvláčná nuda. Časové paradoxy. A nejen ty. McAvoy je až na jedno selhání s retním tikem vynikající, jeho partnerka také-jako papundeklová figurína, bez duše, bez výrazu, bez jiskry. Zbytek hereckého ansámblu se utápí v divadelní šmíře. Víc vášně je i v životopisu na wikipedii, víc citu i v smsce od 02, která mi právě došla. Jako komedie ultimátní guilty pleasure, ideální na večer plný citu a noc plnou vášně:) ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Příliš tady převládal pocit toho, že už jsem to někde viděla a to mnohem zdařileji. Austenovské adaptace rozhodně dopadly lépe než film o jejich autorce. Chybí tomu jiskra a působivost. Tempo bylo podobně rozvleklé jako např. u Pýchy a předsudku, ale tam se mi zkrátka nestalo, že bych neustále koukala na hodinky a popoháněla film kupředu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Události ve filmu jsou datovány kolem roku 1795. (AIMÉE)
  • James McAvoy musel kvůli své výšce 1,74 metru po dobu celého natáčení nosit boty s vysokou podrážkou, aby nebyl menší než o 3 centimetry vyšší Anne Hathaway. (ufooonek)
  • Poslední film Iana Richardsona. (Karlos80)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama