Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (230)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky nemohou mluvit za vše, a tak jen dodám: zcela jasně jsem pochopil, proč ten snímek mnohé ženy tak milují. Je v tom určité nezpochybnitelné kouzlo. Dá se říci, že jestliže kluci mají MARVELácké hrdiny v čele s Avengers, holky mají zfilmované romány Jane Austenové. Nevím, jestli je zrovna Vášeň a cit v jejich čele, ale někde tam je. Určitě. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Jsem prostě holka, co k tomu mám dodat. Jeden z důvodů proč asi nemusím říkat, že se řadím k příznivcům příběhů Jane Austen. Musím se ale přiznat, že skutečný příběh Jane se mi líbil snad ještě víc, i když to neskončilo happy endem. Možná to bude i tím, hlavní roli hrála Anne Hathaway. Film o tom, že život není pohádka, a že většinou happy endem neskončí. 4* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Je libo čaj při předčítání literárních pokusů? Tentokrát v podání televizního režiséra Juliana Jarrolda? Leckdo tu vyčítá unylost a absenci pořádně pálivého koření, mně osobně většina těchhle sešněrovaných korzetů a nažehlených košil připadá stejná. Když pominu všechny ty klasické atributy kostýmní romance, tak například zobrazení násilí v podobě boxu je překvapivě slušným oživením filmu, stejně jako slovní potyčky mezi nespoutaným a světáckým Tomem Lefroyem (který měl poznamenat hrdinčinu další tvorbu) a právě nezlomnou spisovatelkou Jane Austen. Horší je to už s tempem a vášní, která z obrazovky nikterak nevychází. Nesouhlasím ale s kritikou směřovanou k Anne Hathaway (která se kvůli roli učila na piano a pilovala britskou angličtinu) – z teenagerských střevíců vyrostla už dávno!! ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jane Austen je v našich krajích trochu opomíjená (neprávem) autorka, anglická to modla. Její život byl zajímavý, plný zvratů a bylo jen otázkou času, kdy se někdo vyrojí s životopisným snímkem. Na Vášeň a cit jsem se chystala dlouho, dnes (září 2010) jsem se k tomu konečně dostala. Miluji viktoriánskou Anglii, ty jejich domy, zahrady zarostlé růžemi, opět jsem moc ráda nasávala atmosféru, ta byla výborná. Příběh je romantický od začátku do konce, plný tragiky, ale sem tam vám vyrojí na tváři úsměv. Klasický romantický film, a přece tak netradiční, a to možná díky té inspiraci v realitě. Celou dobu držíte palce, i když víte, že je to marné... ()

k212 

všechny recenze uživatele

Taková pohodová oddychovka bez větších uměleckých ambicí, tak nějak to vnímám. Oba představitelé hlavních rolí se snaží, ale James McAvoy je přece jen o kousek výš (mimochodem je můj oblíbenec už od Dětí duny, kde sice moc prostoru neměl, ale jeho charisma prostě řvalo do dáli). Zajímavě je určitě podáván tvůrčí proces autorky, kdy se realita mísí s fikcí. Nicméně to není nic nového, každopádně to působí jako oživení v jinak tuctovém příběhu, který kupodivu nekončí růžově. I když to vlastně asi málokdo čekal, ten sladký konec. Tohle dílko rovněž vystrkuje růžky s náznakem ženské emancipace, nicméně k tomu se téma o Jane Austen přece jen samo podbízí. 60%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Američanka Anne Hathaway (Jane Austen) se měsíc před natáčením přestěhovala do Anglie, kde pečlivě pilovala přízvuk. (Olík)
  • Anne Hathaway se kvůli filmu naučila hrát na piáno. (Karlos80)
  • Ve scéně, kdy se Jane (Anne Hathaway) v lese setká s Tomem (James McAvoy), za sebou po zemi vláčí provázek, který však již v dalším záběru není. (tyna97)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama