Reklama

Reklama

Dealer III

  • Česko Dealer 3 (více)
Trailer 1

Organizovaný zločin s lidskou tváří. Syrový pohled do kodaňského podsvětí od proslulého dánského režiséra Nicolase Windinga Refna. Nicolas Winding Refn zakončuje svou trilogii o kodaňském podsvětí mrazivým portrétem stárnoucího gangsterského kápa Mila. V předchozích dílech byl tento srbský kmotr jen vedlejší postavou v příbězích dánských kšeftujících dealerů a zlodějíčků bezmocně se potácejících za hranou zákona. Když vše klapalo, jak mělo, byl Milo bodrým přátelským kumpánem, ale pokud měl pocit, že ho někdo chce podrazit, nebo bylo potřeba zatlačit na dlužníka, jeho žoviálnost a familiárnosti ustoupily nelítostným erupcím účelové brutality. Tentokrát se s tímto králem podsvětí, který zásobuje Kodaň drogami, setkáváme na sezení anonymních narkomanů. Milo chce přestat brát, protože pak nemá čistou hlavu na důležitější věci. Zrovna organizuje pohoštění na svatební hostinu své milované dcery, ale současně řeší i zpackanou zásilku drog. Také coby stárnoucí veterán stojí proti ambiciózním mlaďochům, ze kterých mohou být noví výhodní spojenci, ale současně i nežádoucí konkurence. Milo se snaží si v nové době udržet postavení, a tak zkouší nové věci, jenže starého psa prostě novým kouskům nenaučíš.
Režisér opět spřádá nelichotivý obraz podsvětí, prostý obvyklých mýtů a glorifikace nejen hollywoodských gangsterek. Také tentokráte přistupuje ke světu periferních podniků a umolousaných lemplů s empatickým zájem, přičemž ale v závislosti na hlavní postavě se mění atmosféra i pojetí snímku. Po vypjatě existenčním prvním dílu a jeho oidipovsky tragickém pokračování Refn trilogii uzavřel znepokojujícím portrétem krále podsvětí, který nehledá cestu ven, ani nesní o jiné budoucnosti, ale jenž je největší rybou v rybníce právě proto, že je ve svém živlu. Mít na rukou krev je pro něj stejně každodenní záležitostí, jako kuchtit tradiční lahůdky na svatební hostinu. Cenou za jeho postavení pak není strach o život, ale pouze stres a samota. Všechny roviny mnohoznačné postavy bravurně vystihl v Dánsku žijící chorvatský rodák, divadelní, filmový a televizní herec Zlatko Buric. Právě on coby představitel Mila, hlavním pojítkem celé trilogie, protože jako jediný z jejího početného hereckého ansámblu vystupuje ve všech dílech. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (176)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

N. W. Refn s Dealerem potřetí, a zase trochu jinak. Určitě tedy naštěstí zůstal zachován styl zpracování a vizuál, ovšem od smolaře Franka a primitiva Tonyho nás tvůrce tentokrát díky gangsterovi Milovi zavedl mezi větší ryby, což ovšem vůbec neznamená, že i velká ryba se nemůže dostat do pořádných sraček, a že i velké rybě se lepí smůla na paty, jak jen může, ovšem s tím rozdílem, že všechny ty nastalé situace a problémy řeší jinak, ovšem určitě ne s až tak jiným výsledkem, či dopadem. Každopádně, toto pokračování je pro mě ale určitě to nejslabší, zápletkou se to plácá docela dost na místě, postava samotného Mila, ztvárněná jinak opravdu perfektním Zlatko Buricem, není zas až tak zajímavá a v neposlední řadě mi tu přišlo i spousta scén, které byly úplně mimo, jako například veškerá ta sezení anonymních feťáků, či závěrečné porcování, to se prostě naprosto míjelo s účinkem a pro film samotný to byly zcela zbytečné momenty, točené jen pro efekt. Spád to má ale jinak výborný, hluchých míst je minimum, celková zábavnost více než slušná, prostě má to svůj styl, dynamiku, zábavnost, ale štěstí, že jde o už závěrečný díl, neboť u dalšího pokračování jsem přesvědčen, že by už jednoduše neobstálo, už tady bylo totiž znát, že se dost vařilo z vody. ()

tigre 

všechny recenze uživatele

soulasim martyrem s vzestupnou tendenci jen ty cisla bych dal jinak, ale treti dil bezesporu nejsilnejsi a nejlepsi z teto zvlastni trilogie. u trojky jde co se tyka psychiky Refn nejvic do hloubky, film taky nejsilneji graduje. ze scen zvlast v druhe polovine beha mraz po zadech, dobra prace s rucni kamerou, Zlatko Buric jako Milo naprosto skvely - filmy jako tohle muzu .) ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tretí Pusher je z celej trilógie najlepší. S drogovou závislosťou bojujúci srbský mafián Milo je týpek, s ktorým sa človek ani na okamih nenudí, jeho hlášky a nadávky v rodnom jazyku nemajú chybu, takisto ako jeho svojské reakcie na rôzne situácie a to, že práve on je ústrednou postavou tretieho pokračovania vnímam nadmieru pozitívne. Frank z jednotky bol slaboch, Tonny z dvojky beznádejný skrachovanec, no Milo, to je stará zločinecká škola a v neľahkej situácii, keď sa ho nová gangsterská generácia z Turecka a Albánska snaží vytlačiť z hry je iba otázkou času, kedy vzplanie jeho balkánsky naturel a časovaná bomba sa sama odpáli. Potešil ma aj síce krátky, no o to efektívnejší návrat Milovej niekdajšej pravej ruky Radovana na scénu. I'm the Angel of Death je zakončením trilógie ako sa patrí... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, tak po pravdě mi není jasný, proč se to jmenuje Dealer 3, když s dvojkou to nemá nic společnýho a s jedničkou myslím taky ne (už sem ji viděl před řadou let, tak si nejsem uplně jistej). Tohle je spíš takovej psychologickej sólokapr jednoho týpka, kterej se celejch 5 dní držel a nedrogoval, ale pak to na oslavě svoji dcerky krapet přepísknul. Takže první půlka filmu celkem nudná, žádný přestřelky ani fajty. No, ale druhou půlkou to kluci dánský docela přivostřili. Střeva ven, střeva do mixéru, střeva všude :o). Je to natočený dost syrově, ale tak nějak bez nápadu, na to že tenhle rejža udělal DRIVE, čekal bych víc... ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u druhého dílu se točí děj kolem jedné z vedlejších postav původního dealera. Milo drsná postavička dealera, bosse, který byl zajímavou postavičkou a nyní mapuje jeden z jeho dní "blbec". Pozitivní je, že se režisér nevydal cestou dvojky, která působila hodně nekoncepčně. Zde se pomalými kroky buduje nepříjemná syrová atmosféra, která graduje do intenzivního finále. Co do kvality srovnatelné s jedničkou a závěr opravdu stojí za to........7/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Všechny scény byly točeny chronologicky. (antonchigurh)
  • Lidé na protidrogových setkání byli skuteční narkomani. (Nathanielmon)

Reklama

Reklama