Reklama

Reklama

Lata at tsinelas

  • USA Can and Slippers
všechny plakáty
Krátkometrážní
Filipíny, 2005, 2 min

Režie:

Khavn

Scénář:

Khavn

Hudba:

Khavn

Recenze (6)

Radko 

všechny recenze uživatele

V skratke cesta chudobných krajín. Úzke nevetrané a neodkanalizované ulice, plné mláčiek a špiny. Naleštený obal končí ako odpad slúžiaci zároveň ako hračka pre deti. Ľudské sídla sú obklopené obrovským, večne čmudiacim smetiskom. Žitie v takom prostredí si žiada daň na ľudskom zdraví. V skratke dvoch minút vypovedané všetko podstatné. Skvelá hudba. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Radikální bojovník s filmovým jazykem režisér Khavn De La Cruz je nejvýraznějším představitelem filipínské nezávislé kinematografie. Tvůrce experimentálních filmů stojí v čele výrobní společnosti a filmového festivalu MOV Digital Film Festival. Je autorem rockových oper, románů a básní, jako zpěvák a klavírista působí ve skupině The Brockas. Plechovka a pantofle slouží k dvouminutové ukázce fotbalového umění při běhu úzkými uličkami chudinské čtvrti až k smetišti, které ji obklopuje ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, že i na Filipínách mají CocaColu, jedna hvězda za závěr. Jinak otřesná kamera a příšerná "hudba". ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Realita ve Filipínských slumech načrtnutá ve dvou minutách. Minimalistické, syrové, o to trefnější. ()

antragus 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejsilnější věc od tohoto režiséra. Jednak i vzhledem k tomu, že ubral ze své typické stopáže pěti minut, které už i tak někdy začínaly být příliš a hlavně proto, že to konečně vybavil nějakou pořádnou piontou na závěr! ()

Reklama

Reklama