Reklama

Reklama

Our Daily Bread

všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Filipíny, 2006, 5 min

Režie:

Khavn

VOD (1)

Obsahy(1)

Radikální bojovník s filmovým jazykem režisér Khavn De La Cruz je nejvýraznějším představitelem filipínské nezávislé kinematografie. Tvůrce experimentálních filmů stojí v čele výrobní společnosti a filmového festivalu MOV Digital Film Festival. Je autorem rockových oper, románů a básní, jako zpěvák a klavírista působí ve skupině The Brockas. _ John Cage v titulu Khavnova krátkého filmu není náhodou. Podobně jako slavný hudebník posouvá režisér umělecké instrumenty až k hranici fyzické únosnosti. Film je nástrojem formální a mentální destrukce. Ironický klip s plovoucími texty recykluje i Cageovu slavnou skladbu 4'33", skládající se z trojího otevření a zavření víka klavíru, aniž by byl zahrán jediný tón. _ Vítězný film oberhausenského festivalu krátkých filmů Rugby Boyz ukazuje v zneklidňující a koncentrované formě život v chudinské čtvrti filipínského města, kde je mezi chatrčemi jedinou dětskou zábavou karaoke, ragby a čicháni ředidla. _ Ve slumu se odehrává i snímek Chléb náš vezdejší, který zachycuje den jedné rodiny živící se sběrem odpadků v ulicích. Bída je vrcholným stupněm nicoty, úplností nesvobody. _ Plechovka a pantofle slouží k dvouminutové ukázce fotbalového umění při běhu úzkými uličkami chudinské čtvrti až k smetišti, které ji obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

antragus 

všechny recenze uživatele

Co si budeme říkat, je to jen ukázka toho, co jsme už všichni viděli v různých dokumentech a humanitárně laděných spotech, neříká to celkem nic nového, nikam to nemíří, pointa taky kde nic tu nic. Díky pěti minutám nestihlo urazit, rozhodně však nenadchlo. Zlatý střed... ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Špatná kvalita a ačkoli je to určitě hrozné, mě to nic neřeklo. Proč přesně je v téhle situaci atd....navíc na cigarety paní asi měla. ()

Reklama

Reklama