Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arthur leští stoly v čínské restauraci, hraje na trombon ve školní kapele a pokukuje po chytré, veselé a nekonvenční Lile, které očividně není lhostejný. V okamžiku, kdy Arthur zkouší první nesmělé kroky romantického vztahu, se všechny dlouhodobé vztahy dospělých v jeho okolí rozpadají na kusy a vtahují ho do víru, který změní jeho život navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Snow Angels" bude trošku zložitejšie na hodnotenie, no pokúsim sa to vysvetliť čo najlepšie. Myslím si, že anotácia je tu trošku mimo, lebo nemám z filmu vôbec pocit, že by bol našim hlavným hrdinom Arthur. A rovnako si myslím, že fakt, že hrá na trombón tomu tiež veľa nepridáva. Viac sa film venuje postave Annie a jej manželovi Glenovi. Ako zapadajú do života Arthura oni dvaja? Annie v minulosti bola Arthurovou opatrovateľkou a v súčasnosti sú kolegovia v práci. Myslím si, že film by som rozdelil na dve časti. Prvá polka filmu na mňa veľmi zaujímavo nepôsobila. Viac-menej sme len sledovali postavy, ich život a nevedel som aký súvis bude mať všetko dokopy. Najlepším elementom prvej polovice filmu pre mňa bol vzťah medzi Arthurom a Lily. Takáto mladá láska je vždy príjemná na pohľad. Tiež som bol zvedavý ako sa späť do života dostane Glenn. Úprimne som mal pocit, že sa snažil ako najlepšie vedel. Ale ako sám povedal v jednom momente... "nevie prečo mu to Annie robí tak veľmi komplikované". A čo sa Annie týka, nemohol som ju ohodnotiť ako veľmi zaujímavú postavu. Viac-menej sa film len presúval z miesta na miesto a postavy išli z jedného miesta na druhé a podobne. Všetko sa však otočí v druhej polke filmu, keď sa niečo stane. Nebudem prezrádzať, no niečo sa stane. A odrazu nabral film úplne iný smer a vzťah medzi hlavnými hrdinami úplne iné kontúry. A je vidieť, že túto skúšku to už jednoducho nemalo šancu zvládnuť. Osobne by som povedal, že je blbé keď si niekedy ľudia myslia, že čím viac budú od seba ľudí odháňať a čím viac ich budú odmietať, že veci budú lepšie. Pretože pre tú druhú stranu to nikdy nebude lepšie. V podstate to bude neustále umocňovať už všetko čo sa v ňom odohráva. A aj z toho podľa mňa plynie ten silný a veľmi ťažký záver. Takže musím povedať, že to bolo veľmi silné. Na druhú stranu som mal pocit, že sú tu momentky, kde to film úplne ideálne nespracoval. Ako príklad poviem, že prial by som si, aby som mohol viac vidieť Arthura. Myslím si, že jeho postava si zaslúžila trošku viac času. Keby sa v prvej časti film trošku lepšie upratal tak by pôsobil tiež silnejšie. A potom... neviem prečo sa vlastne film volá "Snow Angels". Neviem názov absolútne pochopiť. Neviem si to s ničím prepojiť. Ak mi niečo uniklo, kľudne mi povedzte, no úprimne hovorím, že názvu nerozumiem. Hodnotenie: B ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] David Gordon Green je součaným králem "redneck drama" žánru a Sněžní andělé jsou rozhodně jedním z jeho nejlepších zářezů. Naprosto BRAVURNÍ režie, která jde vždy rovnou k věci a mluví k divákovi naprosto srozumitelnou a přirozenou řečí, a pak hlavně a herecké výkony, jak Rockwella tak Beckinsale, dominují filmu, který se dokáže zarýt pod kůži tak nenuceně jak jen to je možné. 85 % ()

Reklama

katasta 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to hodně zajímavý film, je zvláštní koukat se na to, jak se od začátku do konce všechno sere...Přesto je tam ale hodně málo momentů, které by nějak více upoutaly mojí pozornost...zdá se mi to nějaká plitké, trochu nudné, pomalé...Hudba nic moc, alespoň mě občasně i kazila dojem z filmu a když se vrátím na začátek, tak se mi zdál snad nekonečný... ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem právě shlédl jeden z těch zde zatím diváky nedoceněných filmů, přitom jde o nepřehlédnutelně brilantní dílo, výborně, věrohodně vystavěný dramatický děj s pečlivě propracovanými jednotlivými scénami, přesvědčivými dialogy, opravdu silný, schovívavou milosrdností neředěný, hořko-trpký vztahový koktejl, hlavní postavy jsou ve svých vztazích smýkáni, trýzněni, při zdánlivě vysvobozujících únicích bezohlední a stejně jen dále rozšiřují hrůznou vztahovou zkázu, jak uvolněná lavina, valící se, strhávající a vlekoucí další osoby až k dějovému vyústění do té nejtemnější a naprosto zdrcující trojnásobné lidské tragédie, a v takových neutěšených kulisách disharmonie se snaží žít dospívající chlapec Arthur, hraje ve školním orchestru, pomáhá v čínské restauraci, měl by být ve svém mládí šťastný, prožívat si bezstarostně svoji první lásku ke spolužačce Lile, ale ani on není událostmi ušetřen, je s nimi bohužel neoddělitelně propojen a také ho bolestně zasáhnou. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Nečekaně bezchybné. O vizuálních kvalitách Davida Greena nebylo pochyb, ale že to celé dopadne tak dobře bych netipla. Příběh se neúprosně řítí kupředu a válcuje své hrdiny z nichž většina hraje vysoce nad svým průměrem (Sam Rockwell neskutečný a o Kate Beckinsale odvolávám, že je dobrá leda do latexu). Drsné, silné, syrové. Prostě pecka. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • David Gordon Green pôvodne len spolupracoval na scenári. O tri roky neskôr sa uvoľnilo miesto režiséra a producenti snímku ho požiadali, či by zároveň aj nerežíroval. (Real Tom Hardy)
  • Aj napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v malom meste v Pensylvánii, natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Nové Škótsko, konkrétne v mestách Halifax a Dartmouth. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama