Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arthur leští stoly v čínské restauraci, hraje na trombon ve školní kapele a pokukuje po chytré, veselé a nekonvenční Lile, které očividně není lhostejný. V okamžiku, kdy Arthur zkouší první nesmělé kroky romantického vztahu, se všechny dlouhodobé vztahy dospělých v jeho okolí rozpadají na kusy a vtahují ho do víru, který změní jeho život navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Nečekaně bezchybné. O vizuálních kvalitách Davida Greena nebylo pochyb, ale že to celé dopadne tak dobře bych netipla. Příběh se neúprosně řítí kupředu a válcuje své hrdiny z nichž většina hraje vysoce nad svým průměrem (Sam Rockwell neskutečný a o Kate Beckinsale odvolávám, že je dobrá leda do latexu). Drsné, silné, syrové. Prostě pecka. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to jeví jak klasické vztahové drama, kde alfasamička má kolem sebe debilního ex a debilního současnýho, pak má malé dítě s debilním ex a taky má maminku, která si tam občas stoupne do záběru a trousí názory, které nezajímají ani hlavní postavy ani mě jako diváka, pak je tam ještě pár jiných postaviček, ale ty sou tam jen proto, aby se Kate necítila na place osamocena. Někdy v poslední třetině film nabere nečekaný obrat a já z toho co se tam dělo přestal chroupat i mrkev. Jestli má film v něčem sílu tak v nepředvidatelném chování hlavních hrdinů a hereckých výkonech. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Gordon Green .. Dvakrát mě tohle tuhé a vláčné rodinné drama nerozehřálo. Mám rád obdobné projekty - slušně obsazené mal(oměstsk)é filmy, ale občas prostě nesednou tak, jak by dle potenciálu mohly. Alespoň, že Kate Beckinsale se ukázala v tom lepším hereckém světle. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Neděje se tu zdánlivě nic, obyvatelé jsou poznamenaní každodenním stereotypem a dusivá atmosféra maloměsta se občas projeví malým skandálem či radikálním činem, který se na čas stane hlavním drbem. Sice chvíli trvalo na tato pravidla přistoupit, ale vychutnávat si stupňovanou náladu stojí za to. Smutným paradoxem je pak to, že ačkoli si scénář připravuje půdu pro závěr už snad od poloviny, nakonec si sám podtrhává nohy jeho zbytečnou uspěchaností. 70% a zaokrouhlení dolů za ono finální zklamání. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Depka toho nejtěžšího kalibru zvláštně prokládaná trochou teenagerovské romantiky. Emocionálně velmi silný film, dokazující mimo jiné, že Beckinsale fakt není úplně špatná herečka. FEBIOFEST 2008 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Chladivé, minimalistické indie, ktoré zhruba v polovici odpáli svoj najsilneší projektil a ďalej už len pasívne doznieva v jeho slabnúcej ozvene. Prekvapenie azda len pre antifanklub Kate Beckinsale. Tragicky obyčajné / obyčajne tragické. 60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vše funguje perfektně. Minimalisticky podaný snímek řešící vztahy separovaný do několika příběhů zhruba v polovině zlomí nečekaná událost, od které se film strhává do drsného a syrového dramatu s výtečně zahranými postavami Kate Beckinsale a především Sama Rockwella. Dialogy jsou skutečné a naléhavé, studená zasněžená krajina nám poskytuje fantasticky podmanivou atmosféru a pomalá éterická hudba už jen dobarvuje výtečně natočené dílko, které se sice pravděpodobně jen těžko dostane do širšího povědomí, ale to mu na kvalitě vůbec neubírá. Beckinsale předvádí možná nejlepší herecký výkon její dosavadní kariéry. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Ukázat problémy lidských vztahů a přeložit do řeči filmu se všemi jeho možnostmi není tak jednoduché. Psychologická kresba postav je přesvědčivá, ale nějak sem tomu moc nevěřil. Dosáhnout niternějšího pohledu pod skořápku nešťastné lidské duše by chtělo možná větší prostor. Ale to by pak bylo asi moc dlouhé a nezáživné. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hlavný problém tejto drámy, ktorá rozpráva dva príbehy je, že príbeh zoznamujúcich sa tínedžerov dostáva väčší priestor ako dráma odohrávajúca sa medzi rozvedeným párom, ktorým šťastie nepraje. Každý z týchto príbehov osobitne funguje, ale spolu to už nie je ono. Škoda, že režisér nedokázal podať túto drámu celistvejšie, pretože herecké výkony sú slušné a takto tá námaha ostala niekde na pol ceste. Film 6/10. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Za poslední rok jsem i se Snow Angels viděl tři kvalitní drama (Winged Creatures, Fireflies in the Garden), jejichž hodnocení v databázi však nepoukazují na kdovíjaké kvality. A přitom mne i tento příběh nešťastných lidí v zasněžené vesničce, kde neštěkne pes, mile překvapil. Dobré drama musí mít dobré herce, a Beckinsale v čele s Rockwellem byli ve svých rolích nezapomenutelní. Hlavně Sam - takovou energii vloženou do jedné z hlavních postav jsem dlouho neviděl a od tohoto herce jsem nic podobného nečekal. Každé víceméně nezavislé drama je pak takovou dražší divadelní inscenací, a mě osudy ztrápených lidí bavily po celou stopáž. Nenudil jsem se, zvrat mě dostal, a konec dokázal i dojmout. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Divák je vrhnutý do naplno rozbehnutého kolotoča udalostí a od neho v podobnom duchu v závere aj odchádza – abruptne, nečakane, z ničoho nič. Dej nie je (aspoň pre mňa) v podaní podaného úplne zrozumiteľný a jasný, ani tým, ako plynie, ani tým, čo sa na obrazovke odohráva. Bez prečítania anotácie by si ešte v polovici (a možno aj po nej) len ťažko tipoval, čo sa bude diať a o čom dielo vlastne je. Snow Angels viac ako nejaký jednoliaty, štruktúrovaný príbehový počin (o niečom, ktovie o čom?) vnímam skôr ako taký "a day in the life" formát, akoby si mal možnosť skrytou kamerou sledovať každodenný mdlý život niekoľkých postavičiek svojho malomesta. Lebo presne o to tu aj ide – okrem pár momentov dve hodiny sleduješ nemastné-neslané, každodenné, mdlé situácie bežného života, a hoci naozaj všetky príbehové linky do Seba zapadajú, zaujímavo sa prepletajú a miešajú a rozpoloženie aj zmýšľanie postáv dosť pravdepodobne odzrkadľuje to, ako by sa dané postavy v danom čase reálne chovali a konali, okrem záveru vyrážajúceho dych, celkovej ťaživej & dusnej atmosféry a strhujúco-brilantných hereckých výkonov štvrtý celovečerný režijný zárez kráľa južanského filmu Davida Gordona Greena neponúka nič iné, čo je po jeho predchádzajúcich troch veľké prekvapenie... (15.12.2019) (4.12.2023) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

trochu podobný film jako italský pokoj mého syna, stejně tak nemastně neslaný pozvolný rozjezd, děj brnkající na city, no tohle na mě prostě není... navíc poměrně zbytečná vedlejší teen linie mi sem vůbec neseděla. suma za 60% ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Z hlediska stylu pěkně natočený film, který mi však přijde scénáristicky mírně nedotažený. Obě hlavní linie se totiž dost míjejí a chybí mezi nimi nějaká větší spojitost. Ve výsledku pak vyznívá ta romantická linie příběhu dost utlačovaně a ve vztahu k té druhé i bezvýznamně a zbytečně. Dávám tři hvězdy s tím, že mají hodně nakloněno ke čtyřem... ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Kate Beckinsale tu jako matka hrála velmi přesvědčivě, ale to je tak všechno, co za něco stálo... Na druhou stranu to celé působí pochmurně, takže na nějaké ty pocity jsem nijak nereagovala... nepřišlo mi to smutný, spíš zbytečně depresivní... Nudilo mě to, bylo to dlouhé, protože sem se koukala na to, jak se každému všechno sere a chybělo mi tu trochu upřímnosti, já nevim... nevěřila sem tomu... bylo to hrozně neosobní, nijak mě to neoslovilo. Ale líbila se mi jedna velká pravda : VČEREJŠEK JE MINULOST, ZÍTŘEK JE ZÁHADA A DNEŠEK JE DAR. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Amerika bez prsatých roztleskávaček, pohledných členů fotbalového týmu, hřejivého slunce a hlavně bez spokojených rodin - vítejte na odvrácené straně amerického snu. Sněžní andělé jsou skvělým dramatem o několika příběhových liniích, které se zabývá tématy, jako je rozvrácená rodina, sociální segragace a láska dospívajících. Tento film stojí především na skvělých hereckých výkonech všech zúčastněných. Kate Beckinsale v tomto filmu ze sebe smyla nálepku pohledné figuríny a předvedla svůj snad nejvyzrálejší výkon a Olivia Thirlby spolu s Michaelem Angaranem vytvořili uvěřitelný pár, kterému bych snad přál i nějakou tu hodinu navíc, nebo lépe i samostatný film. Nejvíce překvapil ale Sam Rockwell, který bravurně ztvárnil pro něho celkem netypickou roli psychicky nevyrovnaného muže, který se přes svou psychickou labilitu snaží získat zpět ztracenou rodinu a je to právě Rockwellův výkon, který přispěl k těm nejpůsobivějším momentům tohoto filmu. Sněžní andělé jsou mrazivým a v některých chvílích až nečekaně krutým filmem, který mne osobně naprosto uchvátil. Vítejte v takové Americe, kterou nechcete poznat. Vítejte v Americe, která je skutečná. Všechno to pozlátko se tentokrát schovalo pod sníh. 90% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Snímok zachytáva osudy ľudí v malom mestečku a nepriamo nabáda na problémy dnešnej spoločnosti.Pochmúrna atmosféra sa tiahne po celej dĺžke tohto filmu a dramatické dianie vôkol sa každou minútou stupňuje...hlavný predstavitelia sú nepredvídateľný a predvádzajú herecký koncert na ktorý sa v celku dobre díva.Emocionálna"fraška"sa nekoná...7/10 ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Více než kvalitní drama od mně neznámého režiséra (jakožto tuto informaci se budu snažit v brzké době změnit). Někdy mám zkrátka náladu na jemně plynoucí film, který se pomalu, ale jistě, začíná vyhrocovat..v tomto případě v surový závěr. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Hodně působivá emocionální ždímačka. Ze začátku někdy až moc utahané a nějak není stanoveno, kdo hraje v příběhu hlavní part. Pak se to ale nějak vytříbí a já nestačila koukat, jak se to všechno seběhlo. Všichni herci jsou výborní, nejvíc mě ale zaujal Sam Rockwell, který na sebe v poslední době upozorňuje čím dál víc. Zasněžená krajina a táhlá hudba tomu dodávají mrázivou atmosféru. Film určitě hodný pozornosti. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Vypjaté drama, kterému chvíli přicházíte na chuť, a pak to co sníte, zapijete kalichem hořkosti v podobě nečekaného a smutného konce. Partnerské i rodinné zvraty od těch nejobyčejnějších, až po ty nejtěžší. Především herecká přehlídka v čele s andělskou tváří K. Beckinsale. 68% ()

Reklama

Reklama