Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason (Mark Webber) pracuje ťažko deň čo deň na benzínovej pumpu za mizerný plat. Po večeroch pomáha svojmu senilnému priateľovi Gusovi (Harry Dean Stanton) v jeho kine premietať staré klasické filmy. Musí sa tiež starať o mamu, pretože jeho otec spáchal samovraždu a nič, okrem darčeka pre syna, ktorý sa Jason obáva otvoriť, po sebe nezanechal. Jeho život plný ťažkej práce a márneho snaženia o platenie účtov sa zmení, keď jedného dňa stretne v kine zvláštnu a záhadnú Frances (Zooey Deschanel). Pomáhajú si v ťažkých chvíľach života, ktorým sa snažia prepletať. Sú si oporou, zbližujú sa, stávajú sa z nich spriaznené duše. Ale veci nemusia byť také, ako sa zdajú. (Resty)

(více)

Recenze (40)

emma53 

všechny recenze uživatele

Komedie to není ani vzdáleně, spíš smutný příběh o Jasonovi, který nemá rozhodně vůbec jednoduchý život. Je typem člověka, který je velmi uzavřený a mimo jiné problémy s kterými se potýká, trpí také imunitní poruchou, která zabraňuje tomu, aby mu rostly vlasy. A tak to skrývá nejen pod parukou, ale ještě pod čepicí a kapucí, protože nechce, aby ho někdo viděl. Není to asi snímek přímo pro mainstreamového diváka a taky na něj musí být ta správná nálada. Mark Webber byl moc sympatickým Jasonem, ale i ostatní postavy se měly možnost nějakým způsobem projevit. Od H.D.Stantona, který svého senilního promítače filmů Guse hrál velmi dobře, nebo Jasonova švagra při rozdávání dárečků, kde si zahrál správného nespokojence a cholerika, až po trochu prosvětlující činitel celého filmu, kterým byla Zooey Deschanel. Její Frances byla vlastně taky taková zvláštní osůbka se smutnou minulostí, která ale velmi dobře zpívá a Jasona tahle dívka rozhodně nenechá chladným. Je to takový melancholický, smutný a depresivní příběh, který si svého diváka určitě najde, protože je ve své podstatě moc hezký a prokládaný i spoustou pěkných myšlenek. 4,5* ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Až na pár lehce úsměvných momentů konstantní deprese od začátku až do konce. Navíc doprovázená melancholickou hudbou, která jenom podtrhuje atmosféru zmaru a bezvýchodnosti tohoto filmu. Ale přesně takhle mám depresivní dramata rád, takže spokojenost. Jinak snímek stojí na hercích, nejvíc mě zaujala Zooey ve velmi zajímavé roli. Konec trochu překvapil, nevím jestli spíš mile nebo ne, ale každopádně k tomuto snímku tak nějak patří a já tohle pesimistické dostaveníčko hodnotím celkově slušnými 4*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Uf, tak toto bola nečakaná nálož depresie a clivoty. Zvláštna zmes nostalgie a melanchólie sa vlastne tiahne celým filmom a nájdeme ju tu všade - v postavách, v prostredí, ale napr. i v tom, akým spôsobom bol príbeh prerozprávaný. Skrátka celá obsahová i pocitová konštrukcia snímku bola jedno veľké depresívne divadlo, ktoré teda riadne zatriaslo mojim vnútrom. Tu nešlo iba o hlavnú postavu a jej bezútešný, smutný život, kedy mal človek pocit, že nech urobí chalanisko hocičo, aj tak to dopadne zle, ale niečo podobné vlastne prežívala každá postava vo filme. Hlavne chudák Gus. Napríklad jeho posledné momenty, tak tie boli teda po pocitovej stránke neskutočne geniálne vykreslené. No a ešte keď sa do toho zamontoval Chaplin... páni, to bola ale riadna pocitová nálož. O obsahovej stránke sa dá vlastne povedať to isté - majstrovsky napísaný scenár, a čo je hlavné, je plný tak krásnych a pritom jednoduchých myšlienok, až z toho človeka príjemne mrazí. Ešte dlho po filme veru bolo nad čím premýšľať. S. Berrovi sa podarila jedna ohromne geniálna záležitosť, klobúk dole. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

" Poctivé štyri hviezdičky " ja nedám, ja dám nabúšených päť, pretože to má tú správne pochmúrnu atmosféru mojej duše. A to nie som urevaný gotický plačko. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ja len dúfam, že hneď ako Jason vystúpil z toho autobusu, tak mu začal skutočne dobrý život. Pretože ten, ktorý sme mali možnosť vidieť nebol bohviečo. Smutný až depresívny film, presne tak, ako to mám rada. Každá postava mala svoje miesto v príbehu, pomalá muzika to pekne doplnila a tá Jasonova - život do žíl vlievajúca - záverečná myšlienka bola fantastickou bodkou na záver. Páčilo sa veľmi. 4,5* ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Takový hodně zvláštní drama o nemocným klukovi kterého si Zooey vyhlídne...je to divný. Ale za Zooey přidávám hvězdičku! :-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech stranách neuvěřitelně depresivní a ničím příjemná podívaná, ve které divák musí známky optimismu nebo štěstí hledat lupou. Na druhou stranu, i když se jedná o přesně ten typ filmu, který buď zkazí náladu nebo prohloubí už tak velkou depresi, (můj případ) neuvěřitelně mě upoutal a donutil mě hlavnímu hrdinovi držet palce, aby se mu konečně poštěstilo. Výborní herci, skvělý scénář. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nádherné melancholické drama o tom, že dobrý život nemusí nutně znamenat jen peníze, pevné zdraví, dobrou práci a šťastnou rodinu. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Depresívne ladený pozitívne motivujúci, ale nič viac. Nudné to rozhodne nebolo len som akosi čakala trochu razantnejší záver, možno trochu hlbšiu myšlienku než len výstrel do prázdna. Jediné čo musím vyzdvihnúť je monológ o civilizácii a nezmyselnosti ľudského konania od Chaplina, ktorý však obyčajný divák, nevidiaci si ani na špičku nosa, skoro nezaregistruje, nie že by ešte dumal nad jeho hĺbkou a pravdivosťou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

To že úplne všetky postavy v tomto filme musia byt nejakym sposobom divne ma strasne iritovalo a uplne to narusilo taku tu civilnu a pohodovu atmosferu aku zvyknu tieto pomalé drámy mať. Vďaka tomu sa autorom vôbec nepodarilo ma vtiahnut do deja a už po chvíli som mal chuť film vypnúť. Pritom pri kvalitných filmoch tohto typu si obyčajne prajem, aby aj napriek pomalému tempu, trvali dlhšie. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Sledovat Jasona (lehce uvěřitelný, výborný Mark Webber) s poruchou imunitního systému není nic pocitově příjemného, uzavřený mladík má smutek vepsaný v očích a vůbec v celém svém vzezření. Všudypřítomný mráz, chudoba, nezaplacené účty, odpojení elektřiny, starý Gus... Nicméně je to o životě a ze života. "Jde o cestu vpřed a o cestu za námi. Jde o první a poslední krůček, a o každý jeden mezi tím.." P.S. Kdo tento snímek zařadil mezi komedie, nechť se dlouho smaží na slunci nechráněn. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Na plný hodnocení to sice není, ale i tak to bylo supr drama se sympatickou Zooey a Mark Webber, kterého jsem viděl prvně, zahrál přesvědčivě. Dávám 79% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

The brain has enough oxygen to support full awareness for 10 to 15 seconds after the heart is destroyed. Go for the head. A lifetime full of pain, who needs 10 to 15 seconds more? Hodně pomalý rozjezd, ale o to lepší je finále. Závěrečný proslov opravdu stojí zato. Ty věty o prvním a posledním krůčku, které vymezují naše životy... Určitě tenhle film stojí za minimálně dvojí zkouknutí. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Dneska už se dává nálepka "komedie" opravdu pomalu na všechno. A zvlášt' v tomto dramatu je to označení dost mimo mísu, protože jestli má někdo dost depresivní život, tak je to hlavní hrdina Jason. Nejenom, že tvrdne v maloměstě, kde pracuje na benzínce a doma, kde žije s matkou jim opojili elektřinu, protože nemá peníze, ale navrch k tomu všemu potkává skoro samé divné magory. Tak mi to alespoń připadalo a obdivuji Jasona, že dokázal při tom všem zůstat vcelku normálním, sympatickým člověkem, který si ještě našel čas pomáhat starému nemocnému člověku s provozem kina. A je především zásluhou výborného Marka Webbera, že mně film vtáhnul do děje, naproti tomu ale nesdílím nadšení z výkonu Zooey Deschanel, přijde mi, že hraje pořád tu samou postavu dokola, navíc scény s ní mi přišly z celého snímku nejméně zajímavé, naštěstí jich zas nebylo tolik. A závěr mně docela překvapil. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých neznámych filmov, ktorý podľa popisu vôbec nezaujmú... Možno nedokáže zaujať ani po polovici, ale keď všetko začne do seba zapadať, tak človek určite neľutuje, že to počas relatívne fádneho filmu nevzdal. Hneď v úvode filmu je naznačený koniec, a pomaly pomaly sa k nemu napokon blížite a až nakoniec všetko pochopíte. Melancholický Jason sa snaží byť čo najlepším človekom, ale nikto ho nedokáže oceniť - až do chvíle, keď sa v jeho živote objaví Frances. Spočiatku to vyzerá na úprimný priateľský vzťah, ale ... nič nie je také ako sa mohlo na prvý pohľad zdať. Pre mňa bol tento film naozaj prekvapivo dobrý (hoci tiež sa dlho zdalo, že nemá ani zmysel). Čím ďalej, tým viac mám pocit, že Zooey je zrodená pre akúkoľvek rolu, ale napriek tomu predsa len viac podľa mňa vyniká v roli tajomnej nepredvídateľnej ženy (presne tak ako v tomto filme). Treba ešte určite vyzdvihnúť tie úvahové vnútorné monológy, ktoré počas napínavého deju vírili v Jasonovej hlave (hlavne ten na úplnom konci)... Inak, zaujímalo by ma čo za sadistu definoval tento film ako komédiu? ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Film se podstatnou část tváří depresivně ale na konci vám v hlavě odpálí ohňostroj, flashbacky přinesou vlny euforie a závěrečný monolog pošle do krevního oběhu pár deci horkého medu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pomalý a smutný film o klukovi co mnoho možností nemá, chodí do kina pracovat- promítat ke starému pánovi a má známost s holkou co rozhodně není normální. Ale není to špatný film...70% ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Super....Z. Deschanel se pro mne stává znakem kvality, která se nebojí jít do malého projektu...po Go-Getter druhý film ve kterém mne přesvědčila o svých hereckých kvalitách..a mimochodem film fakt stojí za to.....masakr... ()

baXter 

všechny recenze uživatele

Tak tady vše funguje. Atmosféra je přímo úžasná, postavy vzájemně tak odlišné, ale přitom pevně spojené. Myšlenky hluboké a doprovodná hudba přesně pasuje. Super pochmurné dílko, rozhodně ne komedie. Mark i Zoey podali perfektní výkon. ()

Reklama

Reklama