Reklama

Reklama

Aby nepřišly nazmar

všechny plakáty
Povídkový / Krátkometrážní / Dokumentární
Československo, 1956, 12 min

Obsahy(1)

Krátký náborový film ministerstva zemědělství zdůrazňuje na konkrétních příkladech, jaký význam má sběr potravinových odpadků nejen s hlediska hygieny, ale i s hlediska hospodářského. Většina potravinových odpadků může dobře sloužit jako krmivo. (FILMOVÝ PŘEHLED 5 / 1956) (oficiální text distributora)

Recenze (4)

ripo

všechny recenze uživatele

Film poukazuje na velké škody, které vznikají znehodnocováním odpadků a nabádá k jejich správnému třídění a odkládání. Je určen pro nejširší distribuci. Filmový přehled 5/1956 ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Náramná taškařice, Hana Vítová v hlavní roli na chodbě činžáku kritizuje vyhazování zbytků jídla. Zážitek (v jakémsi dokumentu o Vítové tak před 15 lety) byl tak sugestivní, že si pamatuji i po letech, jinak je to samozřejmě produkt publicistické formy 50. let. ()

honajz

všechny recenze uživatele

Hodnotit hvězdičkami nemůžu, když v Úsměvech Hany Vítové jsou jen necelé tři minuty, ale ty dialogy nebyly špatně napsané (dokonce jednu chvíli skoro detektivně - "To nebyla ženská, takhle tlusté slupky od brambor škrábe jen chlap!"), a jak byli lidé bezohlední i v té době, je ukázáno docela slušně. Takový předchůdce současných spotů o recyklování. ()

Reklama

Reklama