Reklama

Reklama

Nádherný život Sačiko Hanai

  • Japonsko Hatsujô kateikyôshi: sensei no aijiru (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Přihlouplá prostitutka se náhodou připlete k podloudné transakci a schytá kulku do hlavy. Projektil uvízne v jejím mozku a aktivuje centrum geniality, takže dívka následně chrlí složité matematické vzorečky, hltá filosofické traktáty a vede disputace o myšlenkách Susan Sontagové a Noama Chomského. Ale jako daň za nabyté schopnosti se jí zpožďují reakce na erotické a chuťové podněty. Aby patálií nebylo málo, dostane se do jejího vlastnictví naklonovaný prst George Bushe, na který mají spadeno severokorejští agenti. Fantasmagoricky ulítlý film navazuje na tradici politicky angažovaných pinku filmů z přelomu 60. a 70. let, jejichž předním tvůrcem byl režisér Kódži Wakamacu (Andělská extáze). Ovšem na rozdíl od jeho snímků, které byly především politicky a společenskokritické pamflety, tento kasovní trhák a hit světových filmových festivalů přistupuje k ožehavým mezinárodním tématům s drzou nadsázkou a nikterak vůči nim neupozaďuje erotiku okořeněnou nestydatým humorem. Svými výmluvnými politickými komentáři, filosofickými debatami při sexu a kadencí jmen filozofů, která předčí i nejpeprnější díly Katovny, je film doslova ztělesněným mokrým snem všech intelektuálů. Ale při tom si na nic nehraje a s osvěžující otevřeností přiznává svou brakovost a amatérské podmínky natáčení. (JFL)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Hm, a já si myslel ,že ztělesněním mokrých intelektuálních snů je felace Posledního jednorožce Včelkou Májou.Ale tohle? Leda že by nějaké to remake,třeba od Aronofského.To by intošům přibylo ruční práce!-Bohužel na filmu je velmi znát jeho opravdu nízký rozpočet. Ale už pro ten nápad ,-,, na,tady máš ňáký drobný a natoč si co chceš a o čem chceš,-jen to musí být do dvou týdnů hotové a musí se tam alespoň patnáckrát souložit." To přeci musí být radost pro kohokoli,kdo alespoň trochu umí a chce se mu třeba si i trochu zablbnout (vydělat těžko) a nečpí mu z úst jen samé zapšklé rádobyintelektuální pindy.-Mě Mitsuru Meike radost udělal,protože jsem zas viděl, jak to jde udělat jinak.Což je pocit ,který mám u sledování asijské produkce vlastně pořád. Holt japonci mají pinku,evropani dogma a já dobrou náladu. ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Politický pinku film, který se z japonských adult kin prodral na světové festivaly. Kvůli tomu byl prodloužen o nějakých 20 min, což možná byla velká chyba. Protože i přes spoustu sympaticky ujetých scén je tu mnoho nešvarů typických pro levné snímky - nudné dlouhé záběry, neschopnost vzbuzovat napětí či jiné emoce v jiných než erotických scénách apod. Ovšem základní nápad - tedy: lehká děva dostane kulku do hlavy a místo smrti ji čeká intelektuální prozření - je dostatečně cool na to, aby přinesl spoustu bizarních situací. Přimícháme-li politické motivy jako naklonovaný prst George Bushe a s ním hrozbu jaderné války, vznikne místy úžasně ztřeštěná věc. Takže klady: hrdinka meloucí při souloži o ecistencialismu, Sontagové a Chomskym, přičemž ji veškeré tělesné pocity (ať už rozkoš či třeba chuťové vjemy) dohánějí o pěkných pár minut déle obvykle naprosto nevhod a obecně všechny erotické scény, které jsou jak vzrušující tak ulétle zábavné (vrcholem budiž soulož s Bushovým prstem na střeše domu, přičemž vedle stojí TV a z obrazovky Bush divoce gestikuluje a hlásí: "This is Bush's technique" apod.) zápory: prakticky vše ostatní ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to je natočené jako pinku. Přitom to mohla být tak skvělá a totálně šílená satira na USA a její ideologii budování míru pomocí bomb, válek a násilí (a asi i satira na přehnané filozofování, což se projeví hlavně v závěru, kde se to upne na jediný názor na lidstvo, se kterým ne úplně souhlasím, ale pitvat nebo ho kritizovat zde nehodlám, když je to celé komediálně vedené a to včetně konce), ale bohužel je to celé pokažené tím, že tu co 5 minut musí být sexuální scéna nebo aspoň masturbace. Vlastně je to takové porno naruby - sexuální scény člověk musí přetočit nebo "přetrpět", aby se dočkal těch zajímavých, co posouvají děj dál. A že to děj opravdu má a to hodně zajímavý, až mám pocit, že by se z toho stal kult, kdyby to nebyl zástupce toho žánru kterým je. Samozřejmě se najdou sexuální scény, které svojí absurditou baví (hlavně ta se znásilnění prezidentem USA, taková šílenost fakt napadne snad jen Japonce) a dějové scény, které zase naopak nudí, ale jako celek musím říct, že i přes všechny výhrady se mi to vlastně docela líbilo. Vtipné to kupodivu je dost, absurdní nápadů to má taktéž hodně (a někdy i opravdu nápaditých, mimo tu prezidentskou scénu třeba i s využitím figurek místo reálných lidí, nebo fetiš Sačiko dostat orgasmus vždycky při hlasitém odříkávání nějakých nahodilých slavných filozofických frází) a vedené to taky není zrovna blbě, tedy v tom, čím to chce být. Svým způsobem je to strašná hovadina (ale vědomá) s kapkou inteligence a takové filmy já mám hodně rád, ale ten přehršel sexuálních scén v tom fakt byl úplně zbytečně a vše celé jen protahoval. Zase je ale zajímavé vidět, btw, že Gaspar Noé nebyl první, kdo natočil scénu výstřiku spermatu na objektiv kamery... Silné 3* ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Scénář filmu ležel poblíž maturitních otázek z filozofie, chvíli se válel před japonskou zpravodajskou relací a byl na návštěvě v restauraci, a tak hlavním přínosem filmu jsou erotické a povedené surreálné scény, o nichž nemohu soudit, zda byly v daném sledu sestříhány záměrně či ne. No nic, alespoň se dneska nemusím dívat na žádný hentai. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné!! První oficiální release japonského "pinku erotického exploitationu" a rovnou taková pecka!!! Ten film je tak neuvěřitelně bizardní a přitom nádherně odlehčený, prostě paráda. Hlavní herečka sice není nějaká úplná extra krasavice, ale "hrát" umí a je to sympaťačka, naivní děvčátko jaké mají (nejen) Japonci rádi ... Naštěstí film nepřesahuje svojí ujetostí a bizardnostní jisté pomyslné hranice a tak je dobře snesitelný i pro neasijského diváka. Špičkově natočené erotické scény jsou opravdu pastvou pro oči. Je neuvěřitelné, jak si tento subžánr v Japonsku od 60. let stále udržuje svoji kvalitu a atmosféru (což se o jiných horrorových japonských subžánrech rozhodně říct nedá ...). Sačiko je super a bavil jsem se dokonale, po několika klasických japonských pinku-řezničinách, které jsem shlédl v poslední době, to byla velmi příjemná změna. I tak však drtivá většina českých diváků tento film nemá šanci vychytat, pokud nejsou s daným subžánrem řádně seznámeni. Takže je to vidět i na hodnocení a nesmyslných závěrech, o čem film je. Film totiž není o ničem!!! Je to čirá, čistá parádní zábava, nic víc. Jestli někdo hledal ve vědeckých a filosofických proslovech postižené Sačiko nějaký význam, šel ve vnímání filmu úplně do háje. Ty věty a zaměření slouží k pouhé zábavě a nastolení excelentní atmosféry. Ten film o ničem nevypovídá, nic neříká, před ničím nevaruje, o ničem nefilosofuje ... Tohle je "pinku" přátelé a to je tady pro "úchylnou" zábavu a okrajové publikum vyžívající se v okrajových žánrech. Pouhá zábava, nic víc - a zde opravdu na jedničku s hvězdičkou ... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama