Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 1

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

Ice123 

všechny recenze uživatele

Tak docela sklamání. Druhá kniha co jsem kdy četl (a popravdě si tu knihu pamatuju naprosto jinak, resp. druhá polovina tam snad ani nebyla... ale už je to taky nějakej ten rok, tak se možná i mýlím). Každopádně film je takový nic neříkající, vtipné pasáže jsou častokrát suchá, nemastné a neslané... Jediný kdo to tam občas zachraňuje je Justing Long coby zfetovaný bratr Sheeny. 45%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zoberme si že kniha od C.D. Paynea je kultová záležitosť, a tiež fakt že film dopadol asi rovnako ako filmová verzia knihy Choke od palahnuika. Na to ako je kniha svieža, dokonalá a iná, film pôsobí až kŕčovito nezáživne, predvídateľne a bez nejakých novátorských postupov, alebo pamätných scén. Nechcem zase ale tvrdiť, že je film zlý. to nie. Len neponúka nič z toho čo sme od neho očakávali. Michael Cera sa do tejto polohy jednoducho nehodil a všetky postavičky, stvárnené hereckými stálicami ho tiež nedokážu prehrať. Buď to bral každý ako nutnú bokovku vo svojej kariére, alebo už nikto nemá možnosť priniesť do svojej kariéry niečo nové. Film, ktorého ničí práve ten titulok - podľa knihy. Nebyť toho bol by film všedný priemer, vďaka tomu je to podpriemerná adaptácia, ktorú si kniha rozhodne nezaslúžila. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Knihy jsem teda nečetl, ale jak jsem dokoukal tenhle film, docela rád bych si je sehnal. Chtěl bych vědět, jak to s Nickem dál dopadlo, protože tenhle film pořád ukázal jenom část jeho života. A kromě toho, že byla dost bláznivá, byla co se týče dialogů taky docela solidně střelená. Nicméně mi přítelkyně, která knihu četla, řekla, že to je tak i v knize a tak jsem na to taky nahlížel. Film je jinak klasika. Mlaďas prahne po holce, a udělá pro to všecko. Jen je trošku jinej, než ostatní a udělá věci, které zase tak moc normálně nevypadají a způsobí ve výsledku to, že bude mít mládí v hajzlu. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Kdybych nečetl román C.D. Paynea, takhle vysoké hodnocení bych rozhodně nedal! Tahle kniha se točit snad ani neměla. Leda by to bylo komediální porno. Miluju sérii Mládí v hajzlu, co však snese papír, plátno často ne. A tak je tahle adaptace prostříhaná, nevtipná a pro diváky nedotčené předlohou musí být i značně bizarní. ()

fars 

všechny recenze uživatele

Mezi dve a tri. Tvurci se drzeli predlohy zuby nehty, ale nevim proc se snazili udalosti tri dilu mermomoci narvat do jednoho filmu. Charaktery postav jsou diky tomu znacne plossi, skace se v deji z mista na misto, nicemu neni venovano dostatek casu, takze to vetsinou ani nedava moc velky smysl. Proste na sebe nahazene scenky bez zjevne navaznosti. Michael Cera neni Nick Twisp, Nick neni takovy kureci srac, ale tezko rict koho jineho bych obsadil, Michael Cera je aspon vcelku sympatak a urcite nenudi, takze ok. S Sheeni uz to bylo horsi, ta byla totalne mimo. Chvala bohu ze aspon Nickovo alter ego Francois stal za to (v ramci derivovanych moznosti, furt ho hral Cera), povedlo se mu utahnout druhou pulku filmu a parkrat me rozesmal. Vcelku film zustal nekde na pul cesty. Na podivani ok, ale je to zatracena skoda. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Natočeno podle předlohy u nás známé jako Mládí v hajzlu od C.D. Payna. (Teodorik)

Reklama

Reklama