Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (289)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je vynikající jako vždy, vše ostatní je v podstatě špatně. Vedlejší postavy nemají čím zaujmout, hra na vraha díky tomu nefunguje, protože studenti se od sebe těžko odlišují. Nechávání stop ve stylu "máš ještě tolik a tolik času" většinou spíše budí alarm logiky k ostražitosti a samotný scénář je tradiční kriminální béčko, kterému chybí akorát logo nějaké německé televize. Avnet nicméně režíruje docela svižně a co je nejdůležitější, zvolený "real time mode" skutečně funguje a díky tomu si člověk (minimálně napoprvé) mnohé dějové lapsy ani neuvědomí. Coby řadová detektivka přijatelné, od Pacina by však člověk přeci jen čekal něco památnějšího... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $17,213,467Tržby Celosvetovo $32,563,587Tržby za predaj DVD v USA $13,193,748 //počet predaných kusov 630,489║ Tak Al Pacino sa zas upísal ďalšiemu pásovému filmu, kde nemá už čo zvláštne povedať a pomaly zapadá do zabudnutia svojími výkonmi - dá sa povedať, že tuctovými výkonmi, kde nemá už absolútne čo ponúknuť, lebo v takýchto hereckých polohách už bol videný nespočetne krát. Film má našťastie ako taký spád takže dá sa pozrieť, aj keď občas trpí takou klasickou nesúrodosťou a prípadne aj tie postavy čo nám ponúka nemajú až taký zápal vo filme ako by mohli mať, dosť často to príde len také premávanie z miesta na miesto a neustále z mobilom v ruke, čo príde časom už otravne. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je fajn. Dokonce i jako profesor a psychiatr, který v některých okamžicích a rozhodnutích bere svůj osobní názor jako stavební kámen pro rozhodnutí o potrestání či nepotrestání subjektu, který "studuje". Jeho práci je vypovídat v soudní síni před porotou a přesvědčit je či nepřesvědčit o psychickém stavu obžalovaného jedince. Ve volném čase se věnuje vyučování na vysoké škole, kde má velkou hromadu snaživých studentů, kteří mu s chutí nadbíhají. Čiší z jeho postavy arogance i rozhodnost a tak mu v pár okamžicích moc nevěříte, ale to ani tolik nevadí. Přes zajímavý průběh filmu příběh je posledních cca 20 minut až moc jednoznačných a při zamyšlení vám vyjde jméno celého tvůrce komplotu rychle na mysl. A mýlit se nebudete. Přesto je tempo velmi příjemné a ani režie není zrovna špatná. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gary Scott Thompson .. Zase někoho dohnal stín minulosti, jeho údajná pochybení a omyly. Rutinní thrillerová skladba s levnou vizáží, kde poletuje roztěkaný, ale stále přesvědčivý Al Pacino a má kolem sebe spoustu sličných žen, fungujících převážně jen jako líbivá kulisa pro oko divákovo. Režie je průměrná a scénář s každou minutou hloupější, včetně fádního a nudného vyústění. Na to, že se většina děje má odehrát právě v 88 minutách je to navíc značně nevěrohodně seskládáno, např. jen ježdění po městě by samotné zabralo celé dopoledne.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

BUDEŠ ŽÍT JEŠTĚ 88 MINUT…TIK TAK TIK TAK… Předně musím napsat, že Al Pacino vypadá jako ďábel i když hraje psychiatra. On a jeho charismatický hlas mají u mne rozhodující váhu při hodnocení. Dobrej úvod, a toho, jenž se nebude moc zaobírat tím, jestli je reálné vše v daném čase stihnout, může uspokojit i tempo. Pořád se něco děje, trocha akce a pokud ,,vypnete mozek“ víc než jindy, tak si v klidu odpočinete a závěr vás snad i překvapí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ed Shearmur: 1. Quit Playing Games (With My Heart) ,2. Ms. New Booty ,3. Get It Poppin ,4. Been Around ,5. The Story ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rutinný, nezvládnutý a televíznym dojmom pôsobiaci psychologický triler s chytľavou, ale nevyužitou zápletkou (hlas v telefóne vám oznámi, že za 88 minút zomriete) a príšerným scenárom. Unavený Al Pacino (Insomnia) nestíha držať krok s hnusnou retrospektívou, fádnou Avnetovou réžiou, nepresvedčivými emóciami, strašnými dialógmi, matnou vizuálnou stránkou, tragikomickými výkonmi kolegov (McDonough, Forsythe, Unger), stupídnymi zvratmi a neexistujúcim zmyslom pre tempo. Ešte slabšie, ako (relatívne podobný) D-Tox. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Není to až takový propadák jaký jsem čekal, ale celý příběh na mě působení strašně vykonstruovaně a ve scénáři je až příliš nelogičností (kdyby se dalo tolik věcí stihnout za 88 minut to by byla nádhera :-)). Al Pacino samozřejmě zahrál spolehlivě, ale jsem docela překvapen čemu se to upsal. Navíc Jon Avnet není zrovna zručný režisér a má se ještě hodně co učit. Dvě a půl hvězdičky.......... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdyby mně někdo vyhrožoval, že budu žít 88 minut, tak bych si v poklidu zalezl do sklepa, podíval bych se na film a za hoďku a půl bych vítězoslavně vylezl ven. Jenže Dr. Gramm reaguje na podněty, přijímá telefonní hovory a tak se není co divit, že je zadýchaný a neomylně směřuje tam, kam bych raději nechodil. Já jsem tedy rád, že se rozhodl věc řešit, protože mně ten film hodně bavil, ale já raději volím ten sklep, kde mobil nemá signál a zvonek či halekání zvenčí není slyšet. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Trošku roztřepané a příliš zabrané na Al Pacina. Jako divák jsem pořádně nepoznala ostatní postavy a tím pádem mi vlastně "bylo jedno", kdo bude a nebude vrah. Jako by se sám režisér bál, že se nebude stíhat..prostě to bylo celé takové nervózní. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Alovo playboy entrée naznačuje, že se to spíše než 88 minut mělo jmenovat 28 centimetrů, ale nakonec to s donjuanstvím pana profesora nebylo tak horké (možná mu šlo i cítit z pusy, když lidé kolem něj pořád hovořili o tic-tacu).. Hodně tomu ubližují „hallmarkový“ vizuál, příběhová neohrabanost i divákův rozum podceňující scénárista, ale naštěstí je tu půlku Seattlu podezřívající Alfredo James Pacino, který dokáže udržet a někdy dokonce i odvést vaši pozornost. Avnetově countdown přednášce sice nebude patřit místo mezi Kmotrem a Carlitovou cestou, ale dá se bez úhony přežít. Dokonce přinese i zajímavý jev, kdy celkové tempo působí kvapíkově, ale čas hlavnímu hrdinovi teče očividně pomaleji (chvíli jsem měl i pocit, že si profesor Gramm stihnul odskočit ke kadeřníkovi).. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát klasické tříhvězdičkovsky průměrné hodnocení, ale po skončení a rozložení v hlavě sahám k hodnocení nižšímu. Tento film totiž nedosahuje ani oné průměrnosti. Al Pacino už na podobné role není stavěný a tady si navíc vybral roli v opravdu hodně fádním a špatném thrilleru, který působí, jakoby scénárista příběh napsal po noci plné vypitého alkoholu a vykouřených jointů. Zápletka odhadnutelná po třetině snímku, gradace jen posledních pět minut (nepočítám závěrečnou pětiminutovku ze školy), spousta zazděných hereckých talentů, jen ta hudba obstála jakýms takýms měřítkům. Toto novější dílko kdysi úžasného Jona Avneta se zařadilo mezi nejhorší filmy, co jsem za rok 2007 viděl. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Nechápu Ala Pacina, co ho nutí podepisovat smlouvy k tak hloupým filmům... Vždyť to tento Pan herec vůbec nemá zapotřebí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi dynamické zpracování jinak spíše průměrného tématu. Al opět exceluje a za doprovodu sličného ženského osazenstva se tak stává hlavním vodítkem filmu. Nejvíce rušivým prvkem pro mě bylo neustále zvonění telefonů, po chvíli mi už začalo lézt slušně na nervy:) A jak zde již poznamenal jeden uživatel, Al je vážně šikulka, když stihne za 88 minut vyřídit takové velké množství pochůzek:) Jenže v tomto případě jde hlavně spíše o oddychový, nenáročný thriller, takže tento drobný postřeh mi ani příliš nevadil. Potěšil a zároveň mě překvapil fakt, že jsem z úst této herecké legendy slyšela pronést jména jako Bundy a poté, i mnou očekáván, Dahmer. Závidím Alově postavě, že s nimi dělal rozhovory:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že film neponúkol Pacinovi lepší scenár, pretože Alova snaha natočiť po piatich rokoch poriadny thriller je zjavná. Tento starík stále totiž stíha točiť vo svižne napínavom tempe a tak je škoda, že z toho vznikla len priemerná záležitosť. Snaha o zvrat je jediná vec, na ktorú film vsádza a i keď v niektorých okamihoch to vyzerá, že tie zvraty strhnú moju priazeň, tak je to len nepatrné zamútenie v týchto vodách. 65%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Rutinní kriminálka s pěkně pitomým koncem, jenže já si nemůžu pomoct, ale bavilo mě to. Na Ala se prostě hezky dívá (pro muže je tu zase připravených několik pěkných ženských, na kterých si zjevně casting dal záležet) a sem tam se objeví i nějaká dobrá hláška. Ne, není to nic geniálního, pokud chcete real-timovou věcičku, radši si pusťte seriál 24 hodin, protože v tomhle filmu přece jenom těch 88 minut moc nefunguje (projížďka přes celé město zabere asi tak pět minut, z toho čtyři minuty hrdinové sedí v autě na parkovišti a kecají). Ale sakra, proč se každej den dívat jenom na další Přelety nad kukaččím hnízdem a Schindlerovy seznamy? Takže kašlu na nízky hodnocení intelektuálů z CSFD a s radostí tomu hodím ty 4*. Je to sice jenom rutinní thriller, jenže někdy má člověk chuť podívat se i na rutinní thrillery. A zvlášť když v nich zpoza rohu vyskakuje Al Pacino. Poznámka 2. září 2007: Nikdy si ten film nezkoušejte pustit dvakrát. Po druhým shlédnutí musím říct, že je scénář v některých okamžicích naprosto pitomej a nejradši bych snížila hodnocení na dvě hvězdičky. Na tenhle film asi člověk musí mít i náladu. Je to prostě jen oddychovka na jeden večer, kdy budete moct polehávat u televize a klidně si i na několik minut pospat, protože vám stejně nic neuteče. Ale nikdy od toho nečekejte nic víc. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Když uhádnete kdo je vrah, hned po první desetiminutovce, něco není asi úplně v pořádku. Zajímavý námět v neskutečně nudném provedení, který se potácí od bodu A do bodu B mrtvolně bezkrevným způsobem, aby v závěrečném aktu předvedlo 88 minut solidní záblesk režisérova génia - zablikal a pak totálně zhasnul. Škoda Al Pacinova talentu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Právě jsem naskočil do jedoucího vlaku, který má jméno 24 HODIN s Kieferem Sutherlandem na palubě a přiznejme si to, 88 MINUT má hodně podobnou strukturu. Všechno nám před očima jede více méně "real-time". Problém tohohle snímku je určitě hlavně nedopilovaný scénář - což o to, námět je výborný jen ho trošku jinak sestavit. Avnetova režie je poměrně rutinní a nemá moc čím překvapit. Jediným zachráncem je jako vždy skvěle hrající Al Pacino, který si teď s oblibou vybírá hodně rozporuplné postavy (ani ne kladné ani ne záporné), vlastně mi dost připomněl detektiva z Nolanovy INSOMNIE. Každopádně za podívání 88 MINUT určitě stojí. Zvlášť pokud máte rádi napětí, akci, Al Pacina a pěkné ženské (casting odvedl skvělou práci ;). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně tuctový a odfláknutý thriller, ve kterém se Al Pacino snaží hrát o dvacet let mladšího borce s Porsche, luxusním condem a značkovými hadry. Není úplně nejhorší, ale bohužel ani jeho herecký talent neodmaže neskutečně nudnou zápletku a zle vypadající televizní feeling (především akce je tragická). Nechápu, co tu dělá tolik velkých jmen (Sobieski, Brenneman, Forsythe, Kara Unger). Podle formální stránky se šetřilo kde se dalo. Dost možná právě většina rozpočtu padla na herce. Nedobrá volba, protože nemají co hrát. A závěrečná pointa je předvídatelná na kilometry dopředu, stejně jako celý průběh filmu. ()

Reklama

Reklama